Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UTILAJ FREZARE LEMN

Vizitator newaudio

Postări Recomandate

La masinile din poze frezele sta pe loc si lemnul pentru prelucrat este trecut prin fata frezelor cu ajutorul unor role de ghidare si mentinerea la pozitia necesara pentru prelucrare ,este necesar un set de role pentru preluoarea materialului si un set de role pentru esire dincolo de freze .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adierea

6

• gcom61

2

• mikella

2

• utzy

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator newaudio

Daca faci una din freze fixa iar cea de a doua sa o poti regla la distanta fata de prima, iar grinda sa se miste. Faci doua roti cu cauciuc pe ele care ati trage materialul inspre freze!Ceva in genul masinei de rindeluit pe 4 fete daca stii cum arata, doar ca o sa prelucrezi 2 fete.Stima!

- nu este viabila solutia ....cum sa misc o grinda de 8-9 m ...tot mai simplu e freza mobila , mai exact un carucior mobil .
Link spre comentariu

Daca faci caricior mobil lungimea grinzi de frezat va fi dependenta de lungimea cariciorului care iti va manca zilele la lungimea care iti trebue .Faci trei role metalice pentru intrare si sustinerea grinzi pentru frezat astfel grinda va fi sustinuta pe pozitia necesara de acele role ramane doar inpingerea grinzi spre freze care va fi unul automat sau manuoal grinda va fi preluoata de alte trei role la esire altfel ramane capatu care este in role ne prelucrat .Incerc sati fac o schita maine pentru a ne intelege mai bine dac te mai intereseaza proectul asta .

Link spre comentariu

...Faci trei role metalice pentru intrare si sustinerea grinzi pentru frezat astfel grinda va fi sustinuta pe pozitia necesara de acele role ramane doar inpingerea grinzi spre freze care va fi unul automat sau manuoal grinda va fi preluoata de alte trei role la esire altfel ramane capatu care este in role ne prelucrat ...

Sistemul este instabil. O prelucrare mecanica, chiar si in lemn, reclama fixarea pe un dispozitiv de sustinere, astfel incat tot sistemul sa nu permita decat un singur grad de libertate - cel in lungul caruia se prelucreaza.In alta ordine de idei, deplasarea grinzii de prelucrat pe o distanta de 8...9 m, pune in mod serios problema mecanismului de avans, care trebuie sa fie rigid - fie un sistem roata dintata cremaliera (lunga de 8...9 m) fie un cilindru hidraulic (cursa de 8...9 m) fie un sistem pe lant Gall cu distanta intre centrele rotilor de 8...9 m. Aceleasi probleme se pun si in cazul deplasarii sculelor si pozitiei fixe a grinzii. Avand in vedere acest inconvenient, parerea mea este ca un eventual utilaj, construit DIY, va iesi mult mai scump decat unul achizitionat din comert.
Link spre comentariu

Daca faci una din freze fixa iar cea de a doua sa o poti regla la distanta fata de prima, iar grinda sa se miste. Faci doua roti cu cauciuc pe ele care ati trage materialul inspre freze!Ceva in genul masinei de rindeluit pe 4 fete daca stii cum arata, doar ca o sa prelucrezi 2 fete.Stima!

- nu este viabila solutia ....cum sa misc o grinda de 8-9 m ...tot mai simplu e freza mobila , mai exact un carucior mobil .
Cu ce indrepti fetele grinzilor ?Se poate face sistemu cu role fara probleme si este mult mai simplu ,ocupa mult mai putin spatiu .Grinda orcum ar fi trebue so ei si so pui pe freza in amandoua cazurile .In pozele puse de tine sant freze cu role nu cu caricior .
Link spre comentariu

poate dau si eu o ideeAm prelucrat si eu candva niste grinzi si niste lambriuri dar doar cateva bucati. Ideea e ca nu am folosit masini complicate, la care oricum nu ma pricep.Am un abricht la care se poate monta in capatul axului un adaptor pentru freze de 5 cm latime. I-am construit o masa deasupra pe care o puteam regla la ce inaltime vroiam, in functie de cat de adanc sa intre freza si am folosit limitatoare. Manipularea e manuala nu automata dar a functionat foarte bine.Pentru o manevrare mai usoara cred ca se poate construi un carucior.Frezele mele sunt ca cele din poza.

post-49333-139829303067_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator vas123

eu zic ca mai bine te interesezi de o masina de prelucrat pe patru fete veche poate gasesti sa o iei la pret de fier vechi acolo ai batiu specializat avansul il vei opri la punct fix pentru chertare si te poti atasa si cu o freza transversala pentru chertat in locul unde este montat capul lateral de frezare bineinteles trebuie muncit la sanie sa culiseze usor asa nu mai trebuie sa omori o groaza de timp cu rezultate incerte , poti sa faci si prelucrare pe 2 utilaje respectiv 2 freze una pentru prelucrari pe lung si una de chertat la prelucrare normal ar trebui sa faci chertare dupa aceea frezare pe lung .Umaro bacau a produs masini de frezat cu 12 capete asa ceva tiar trebui ca sa faci printro singura trecere indeptare +cantuire +dimensionare +chertare +frezare, cu ceva munca de cercetare poate gasesti o masina bineinteles vorbim despre un utilaj de cateva tone nu este o problema prelucrarea de lungimi mari sigur se folosesc capre cu role

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări