Vizitator erosnicolau Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Salut, Am și eu o întrebare care prevăd ca-mi atrage niște ușoare înjurături: de ce vad atâtea instrumente faine de măsură, cu precizii pana spre micron, dar nu găsesc nicăieri în România prelucrări mecanice controlate numeric (CNC - pentru forme complexe, altele decât rotund sau plan) în zona de precizie a micronului? Afara ȘTIU ca exista, ba chiar de mai multe tipuri: - Jig grindere, cu precizii de pana la 0.5 microni. In Romania nu am vazut decat unul, in Bucuresti, la ICTCM, dar cu control mecanic, nu CNC, deci inutil pentru forme complexe, iar oamenii prefera sa nu investeasca 3000eur in conversia lui la CNC din aceleasi motive, banui, pentru care toate fabricile noastre au incetat sa mai lucreze: ca sa fie date la fiare vechi si sa fim obligati sa depindem de si sa cumparam de la altii) - Masini de electroeroziune cu fir (WEDM), cu precizii de pana la 2.5 microni (unele, cu fir de 0.01mm, ajung chiar la precizii de 1 micron, dar sunt extrem de lente). In Romania tot ce am gasit pe tehnologia asta e intretinut la standarde sovietice sau de Doreleeee, pentru ca nu reusesc sa gasesc pe nimeni care sa lucreze sub deja comuna limita de 0.02mm. Mi se pare strigator la cer... Eros Link spre comentariu
florianmro Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 "Arsenalul "meu de instrumente de masura si control Si asta ,uitasem Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum