costyy86 Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Buna ziua, dupa cum spune si titlul am o problema cu un incarcator ahizitionat din comert care incarca acumulatori Lead-Acid de 6 si 12v. Am pus bornele din neatentie invers pe acumulator si a cam iesit putin fum si miros , la-m desfacut, am inlocuit 2 diode si o rezistenta care era carbonizata ( am mai multe modele de incarcatoare identice si am desfacut unul bun casa vad caloarea pieselor defecte), si un circuit intrerupt pe care la-m rezolvat lipind un fir de cupru. Dupa toate astea refuza sa mearga, cand il bag in priza se aude un ticait ontinuu ca la semnalizarea auto, dar mai rapid cam odata pe secunda, si cand pun aparatu de masurat pe iesirea secundara la traf in functie de ticait apare si dispare tensiunea, exact cum se intampla la un releu de semnalizare auto doar ca apare si dispare mai repede. Tin sa mentionez ca incarcatorul este in comutatie. Se poate sa fie de vina optocuplorul? sau indrumati-ma cam ce ar putea fi. Atasez si 2 poze cu aparatul. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
costyy86 Postat Iulie 30, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2011 inca astept raspuns.... Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 Ce alte componente active ai in montaj ,inafara de optocuplor ? Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Trebuie verificate toate componentele active din secundar (probabil un tl431, optocuplorul si ce-o mai fi ca pare destul de stufos)Probabil inca exista o suprasarcina in secundar sau bucla de reactie nu functioneaza bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum