Filipone Postat Decembrie 22, 2005 Partajează Postat Decembrie 22, 2005 Stie cineva o firma in Romania care ofera echipamente de telefonie fixa, dar structura de interconectare este un LAN banal? Mai pe romaneste aparatul telefonic sa se conecteze printr-un "modem" conectat la o retea locala, modemul la randul lui comunicand cu un server in retea. Ar semana cu un VoIP numai ca in locul softului de PC este folosit un dispozitiv hardware.Multumesc anticipat!PS: Sarbatori fericite! Link spre comentariu
i0nutzb Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 1) există telefoane VoIP, care au un IP propriu, le poţi configura pur şi simplu. nu ştiu cât costă dar ştiu sigur că am văzut acum aprox jumătate de an în cţa la 1a. 2) poţi face şi mai simplu, mai ales dacă ai de gând să foloseşti doar telefoanele pt voip (adică să nu foloseşti şi pc-uri): una bucată centrală telefonică şi foloseşti încâ două fire de pe cablul utp. se ştie că acel UTP are 8 fire din care sunt folosite doar 4 (doar dacă nu aveţi 1000Mb :w00t: ) dacă distanţele nu sunt prea mari (adică peste 20-30m) poţi să foloseşti cu încredere o pereche din cablul utp. asta ar însemna să remufezi toate capetele :naughty: ps: la fel //edit: m-am uitat la http://www.1a.ro şi am găsit asta: 348.28 TELEFON IP. ce zici? face 100? un telefon? :w00t: :death: peste 3-4 telefoane de-astea devine mai rentabil să-ţi iei centrală telefonică Link spre comentariu
Filipone Postat Decembrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Cred ca o sa mai caut ca nu e deloc ieftina solutia propusa de tine. Nu stiu cat de bine ar merge sa folosesc cele 2 fire de cablu utp avand in vedere faptul ca in retea exista mai multe switch-uri. Firma care detine infrastructura si care ofera internetul in retea vrea sa achizitioneze niste numere de telefon de la ANRC si sa ofere clientilor telefonie (crazy huh??) prin cablul de retea. Link spre comentariu
Vizitator crz Postat Decembrie 29, 2005 Partajează Postat Decembrie 29, 2005 Vezi ca baietii ASTIA au in oferta lor si servicii de telefonie IP. Sau cel putin asa se lauda . Poate te ajuta cu ceva... Succes. Link spre comentariu
Filipone Postat Decembrie 29, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2005 Vezi ca baietii ASTIA au in oferta lor si servicii de telefonie IP. Sau cel putin asa se lauda .Poate te ajuta cu ceva...Succes.Nu ma prea ajuta deoarece vad ca ei ofera serviciul de telefonie iar pe mine ma interesa de unde pot lua telefoanele si centralele...Mersi oricum! Link spre comentariu
i0nutzb Postat Decembrie 29, 2005 Partajează Postat Decembrie 29, 2005 cel mai simplu iei centrală telefonică şi mai tragi fire... câte un cablu utp şi ai patru telefoane în fiecare cameră :yahoo: Link spre comentariu
Vizitator elerium Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Exista modemuri VoIP, spre exemplu eu am un Welltech, cu doua FXS si doua FXO, (iesiri / intrari) http://www.ral.ro/php/produse-24. Important e ce vrei tu sa faci cu el. Mai sunt si firme care iti pot oferi modemuri cu un numar de RomTelecom (http://www.netphone.ro/index.php )si pe care sa il folosesti in orice lan (folosesc SIP). (un fel de fix - mobil). Ar mai fi solutii de adaptare, telefon analogic - telefon VoIP cam la 100 de dolari, dar de acolo iti trebuie un Gatekeeper sau ceva cu care sa poti face rutarile. Sa nu zic de solutiile Cisco, (CallManager), sau chiar Asterisk. Solutii sunt multe, tehnologia incepe sa se maturizeze, sa se aseze, important e ceea ce vrei sa faci. Link spre comentariu
Filipone Postat Aprilie 6, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Exista modemuri VoIP, spre exemplu eu am un Welltech, cu doua FXS si doua FXO, (iesiri / intrari) http://www.ral.ro/php/produse-24. Important e ce vrei tu sa faci cu el. Mai sunt si firme care iti pot oferi modemuri cu un numar de RomTelecom (http://www.netphone.ro/index.php )si pe care sa il folosesti in orice lan (folosesc SIP). (un fel de fix - mobil). Ar mai fi solutii de adaptare, telefon analogic - telefon VoIP cam la 100 de dolari, dar de acolo iti trebuie un Gatekeeper sau ceva cu care sa poti face rutarile. Sa nu zic de solutiile Cisco, (CallManager), sau chiar Asterisk. Solutii sunt multe, tehnologia incepe sa se maturizeze, sa se aseze, important e ceea ce vrei sa faci.Multumesc de informatii tuturor! Era vorba ca o firma sa faca o retea de cartier si sa introduca si telefonie VOIP. Dar costurile sunt ridicate asa ca s-a amanat planul. Link spre comentariu
Vizitator Satenicu Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 Ia uite ce mi-am cumparat si merge brici. http://www.sigmanet.ro/cat.php?id=2418& ... sse%20VoIP Link spre comentariu
Vizitator raskal Postat Iunie 4, 2006 Partajează Postat Iunie 4, 2006 Incearca smartcall. http://www.smartcall.ro Il folosesc din china si este excelent. Am 2 conturi, unu pus pe un IBMx226 pe care am instalat asterisk, si al 2-lea pe un voip router, vigor2100VG. Link spre comentariu
Vizitator MIG-29 Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 De ce nu este acceptabil un computer cu, sa zicem, Skype-ul instalat? In plus ai avantajul ca poti suna gratis in USA/Canada pe fix/mobil.Consumul de banda este extrem de mic si nu incarca procesorul calculatorului... deci este iertator cu resursele calculatorului respectiv.Sau poate exista alte ratiuni pentru care vrei sa folosesti telefon IP dedicat...MIG-29 Link spre comentariu
Filipone Postat Iunie 14, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2006 De ce nu este acceptabil un computer cu, sa zicem, Skype-ul instalat? In plus ai avantajul ca poti suna gratis in USA/Canada pe fix/mobil.Consumul de banda este extrem de mic si nu incarca procesorul calculatorului... deci este iertator cu resursele calculatorului respectiv.Sau poate exista alte ratiuni pentru care vrei sa folosesti telefon IP dedicat...MIG-29Multumesc tuturor pentru informatii. Cum scrie intr-un post de mai sus s-a amanat planul si personal nu cred ca se va relua. Link spre comentariu
ironickSQUAD Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Exista modemuri VoIP, ... eu am un WelltechDa de ce nu ii propui si v52 . . . nu de alta dar Asterix stie . . . poate isi cumpara si un callagent . . si uita asa o da si in MGCP. Link spre comentariu
Vizitator mattehw Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 De ce nu este acceptabil un computer cu, sa zicem, Skype-ul instalat? In plus ai avantajul ca poti suna gratis in USA/Canada pe fix/mobil.Consumul de banda este extrem de mic si nu incarca procesorul calculatorului... deci este iertator cu resursele calculatorului respectiv.Sau poate exista alte ratiuni pentru care vrei sa folosesti telefon IP dedicat...MIG-29Skype foloseste o tehnologie care nu e open source. Lui Îi trebuie SIP, adică un server cu asterisk, şi pentru clienţi un program SIP pe calculator sau un adaptor SIP. Simplu şi ieftin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum