C.D. Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 O precizare importanta pentru cine poseda BAA-ul de la statia radio R1300, sau numai ans. variometru original, (se mai numeste si roller inductor sau bobina variabila). Sarma cu care este bobinat variometrul este din aliaj argint. La fel si rola care culiseaza pe spirele bobinei, cat si tija pe care culiseaza rola. Este vorba numai de acest tip de variometru : http://i43.tinypic.com/50li5v.jpg Si cei doi comutatori romanesti din BAA-ul R1300 au ploturile de pe galetii din calit, tot din aliaj argint, cat si ploturile de pe rotor. Comutatorii sunt acestia : http://i41.tinypic.com/2w1v0g3.jpg Comutatorul rusesc (de cuplaj) are contactele din alama argintata. Tipul aliajelor determinata cu spectrometrul pentru variometru si comutatorii romanesti: Sarma variometrului... AgNi10 Contactele comutatorilor mari... AgNi10+Cu dar sub 1% Axul+rotita culisanta a variometrului... AgCu5Ni10 Piesele nu contin argint pur, adica: sarma din variometru are Ni, iar celelalte(axul, contactele comutatori) au elemente de aliere Cu si Ni. Masa aliajului, din cele 3 grupe de piese, totalizeaza 190g. Am facut aceasta precizare suplimentara, pentru corecta informare a detinatorilor de adaptoare de antena provenite de la statia radio R1300. (nu este sarma de cupru argintata) Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 30, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2011 Acesta este si interiorul adaptorului, cu elementele la care ma refeream mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Ilie Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Detin si eu un roller inductor de la statia radio R1300, poate cineva sa-mi spuna valoarea inductantei acestui roller si tensiunea (puterea) pe care o suporta! Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum