Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor amplificator philips

Postări Recomandate

Am schimbat rezistentele de care ati spus.Acum nu se mai incalzeste stk-ul, dar se incalzeste zona R 558 R 559 si pe langa ele , diodele din punte , pag 41.Am conectat intrarea la un cd player si daca dau volumul aproape de maxim se aude muzica incet de tot, daca pun o surubelnita pe intrarea stk se amplifica in difuzor, dar daca pun pe iesirea stk nimic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Rez alea merg oricum fierbinţi, sînt din stabilizatoare, verifică şi tensiunile de +/-16V care ies din ele, verifică şi traseele de alimentare ale etajelor de preamplificare, poate nu se alimentează. De obicei e vorba de rez fuzibile (alea cu aspect de ciment, colorate cenuşiu, verde, alb, albastru sau roz). Diodele din punte nu e normal să se încingă în gol, principalul suspect e tot STK-ul.

În legătură cu lipsa semnalului:

ATENŢIE! AI LA MUFELE DIN SPATE ''PROCESSOR IN'' ŞI ''PROCESSOR OUT'' NIŞTE CĂLĂREŢI CARE INTRĂ ÎN ELE ŞI LE UNESC? Sînt în formă de U.

Link spre comentariu

Ati avut dreptate , nu imi dau seama cum de ati stiut ca trebuie sa am acolo calareti. Mare om.De mers acum merge dar se incalzeste destul de tare zona aceea cu puntea de diode , rezistente si ce mai e pe acolo , chiar si radiatorul stk-ului.Tensiunile sunt de 16 V pe diode.

Link spre comentariu

Aşa e proiectat, poţi înlocui rez serie cu diodele zener cu altele identice la valoare dar la putere mai mare, ca să se încingă mai puţin. În funcţie de locul disponibil, unele de 5W ar fi bune. La STK nu ai ce face în afara altui radiator, ceea ce nu prea e posibil.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator piciu3

tot veni vorba de philips, am un amplificator philips f4215 poza aici -> http://img4.annuncicdn.it/f4/ac/f4acc28 ... 56_big.jpg . l-am imprumutat cuiva si mi l-a adus ars ,acesta are 2 rezistente de juma' de wat arse(prajite) pe langa stk 2250 si nu se mai vad valorile acestora,ma poate ajuta cineva cu vreo schema ? pe unde am gasit imi tot cere bani sau conturi ciudate ....

Link spre comentariu
Vizitator piciu3

nu gasesc acel "get manual" nici sa ma omori ,oare sa imi blocheze ceva "addbloker" ? folosesc asa ceva pt mozila ,urasc reclamele si acesta mi le sterge oriunde navighez.. Iti multumesc mult pt timpul acordat ....

Link spre comentariu
Vizitator piciu3

pana la tranzistoare mai am o varianta cu tda 7294 simplu si ocupa si loc putin cu toate ca nu mai ajung la aceiasi putere care o avea stk-ul :) oricum nu-l arunc ,e pacat de el ... imi placea cum suna .

Link spre comentariu
Vizitator piciu3

da nu ma gandeam sa pun doar integratul ... puneam un kit complet cu 7294 (chiar am unul prin casa),trebuie doar legate intrarea ,iesirea si alimentarea :) oricum nu ma pricep sa adaptez acolo tranzistori ..sunt pasionat de electronica dar nu am asa cunostinte incat sa pot modifica ampliful ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări