m4xx Postat Decembrie 22, 2005 Partajează Postat Decembrie 22, 2005 Vreau sa-mi fac un volum care sa-mi arate si cat e...adica sa folosesc niste "opturi" d-alea...si sa fac cu d-alea un mic ecransau orice schema de volum...dar mai desteapta:Dnu ma interseaza controalele alea cu telecomanda....sau altceva... Link spre comentariu
one Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 O solutie simpla ar fi sa faci o placa cu contacte, solidara cu axul potentiometrului, care sa iti comande afisorul. Pentru un numar mai mic de contacte, poti folosi un decodor binar-BCD, in acest caz poti folosi 4 contacte, poate chiar 3.Altfel, ar trebui sa faci un volum digital, caruia sa ii atasezi un decodor si un afisor. Aceasta varianta este insa si ceva mai complexa. Link spre comentariu
mapostu Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Incearca un potentiometru dublu (sau cu mai multe sectiuni: 2 pt. stereo +1) la care una din rezistente o legi la o sursa de tensiune si de pe cursor tensiunea culeasa o trimiti la un vu-metru cu LED.LED-urile o sa-ti arate pozitia potentiometrelor de volum.Am incercat asa ceva si merge sigur (cu 2 UAA180). Link spre comentariu
m4xx Postat Decembrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2005 dar cu un kit d-ala de volum digital in nu mai stiu cati pasi...(de la firma aia tare) cum pot face...in principiu vreau sa fac cu display cu led-uri:D Link spre comentariu
cos22tm Postat Decembrie 24, 2005 Partajează Postat Decembrie 24, 2005 are cineva o schema de voltmetru cu afisaj 888 sau LED cu precizie mare pe 0...2Vcc ?am si eu un volum digital cu DS1802 , si as vrea sa-mi indice ceva cand apas (UP-DOWN 64 trepte)----------------------------------------Sarbatori fericite si La multi ani ! :smt006 Link spre comentariu
yo5oqa Postat Decembrie 25, 2005 Partajează Postat Decembrie 25, 2005 este la http://www.capodimonte.ro/catalog.php cu 35 RON Link spre comentariu
cos22tm Postat Decembrie 25, 2005 Partajează Postat Decembrie 25, 2005 DS1802 de la Vasile :partyman: Link spre comentariu
m4xx Postat Decembrie 25, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2005 adica 350.000?atunci renunt la volum digital... :axe: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum