Vizitator Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 si totusi ce curent trebuie pe 200v? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Nu merge pe surubelnita sau metal ... tocmai ca sunt pierderi mari la frecvente inalte , pentru asta s-a inventat ferita sau pulberile metalice care au rezistivitate mare Revin cu o poza , cu bobinute de genul asta functioneaza f bine un convertor ridicator . Asta e folosit intr-un ceas nixie , ridica de la 9V la 200V si la consumul a 6 tuburi tranzistorul se poate lasa fara radiator . Ce-i drept e facut cu un circuit specializat KA34063 , la cat costa nu merita dupa parerea mea chinuiala cu improvizatii pionieresti gen LM555 in plus la audio chiar ai nevoie de stabilizare si sa nu bage zgomot .http://i54.tinypic.com/1g3p8m.jpg nu detin astfel de inductoare.unde pot gasi unul de genul acela?multumescMonitoare , televizoare , etc . Dupa cum ti-am zis eu si colegii merge si pe o bucatica de bara de ferita de radio sau eventual o bucata din miezul unui trafo linii . Inductanta e critic sa nu fie mai mica decat se cere , mai mare poate sa fie , deci nu te zgarcii tare cu spirele Link spre comentariu
mila Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Nu fac reclama dar poate gasesti pe aici ceva bun:viewtopic.php?f=219&t=90114viewtopic.php?f=59&t=87548 Link spre comentariu
fenddder Postat Iulie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2011 Nu fac reclama dar poate gasesti pe aici ceva bun:viewtopic.php?f=219&t=90114viewtopic.php?f=59&t=87548Victorie! Inductorul trebuia sa contina un interfier si am gasit ca solutie folosirea unui microtransformator driver dintr-o sursa smps. am bobinat 60-65 de spire cu sarma de 0.3 si le-am montat la loc. la 9v obtin o plaja variabila intre 124 de volti si 193. iar la 13.8 obtin peste 230v .in consecinta tin sa va multumesc pentru sfaturi si pentru timpul acordat.Am filmat cum functioneaza, etc, urmeaza sa incarc pe youtube si sa public video-ul pe forum. Link spre comentariu
fenddder Postat Iulie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2011 Am incarcat video-ul pe youtube.am testat ambele convertoare si functioneaza perfect, stabil , fara oscilatii sau incalzire a componentelor. http://www.youtube.com/watch?v=uVDqDs4vWBk Link spre comentariu
mila Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 felicitari pentru reusita.Ideea cu surubelnita nu e o idee buna...ce vrei demonstrezi?...ca face plici? Link spre comentariu
fenddder Postat Iulie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2011 felicitari pentru reusita.Ideea cu surubelnita nu e o idee buna...ce vrei demonstrezi?...ca face plici? Era un condensator recuperat.Sunt constient de posibilitatea de a te curenta daca faci prostii ca mine..insa ma protejez de obicei.Ideea cu surubelnita stiu ca nu este ok.Totusi, am ramas surprins cand am observat cat de repede incarca capacitorul de 3300uF.Sunt bucuros de realizare si tin sa va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat cu sfaturi.Diodele folosite nici nu le-am schimbat.Cele rapide(250-500ns) sunt destul de bune, nu se incalzesc deci nu sunt folosite in regim "overclocking". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum