Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aer Conditionat Nordstar KFR-51GW/X1c

sho_gun

Postări Recomandate

Buna seara , Intentionez sa achizitionez un aer conditionat Nordstar KFR-51GW/X1c (18000Btu) pentru ca mi s-a parut pretul OK, partea rea insa este ca nu am mai auzit de Nordstar . Rog colegii care au ceva mai multe informatii despre aceasta marca ( au instalat , utilizeaza etc...) de AC sa ma ajute cu sugestii. Ar fi OK sau nu de achizitionat ???Multumesc.

nordstar.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sho_gun

2

• gigiones

2

• belasajgo

2

• exxu

1

Top autori în acest subiect

Salut sho_gunAparatele de aer conditionat din gama asta de preturi sunt produse de 2...3 mari fabrici din China, indiferent de marca comerciala. In consecinta calitatea este aceeasi. Daca ai sa te uiti la mai multe modele si marci din gama asta ai sa constati ca unitatile exterioare seamana izbitor la grilele ventilatoarelor, finisajele carcaselor, capacele protectoare de plastic etc. Mici diferente exista la unitatile interioare ca si aspect. Acum 8 ani de zile montam aparate de aer conditionat cu diverse denumiri si TOATE aveau acelasi indicativ in model: KFR.Marea problema in ziua de azi o reprezinta montajul, montaj care este facut de TOATA lumea, montaj in urma caruia, daca nu este facut bine, apar probleme in functionare ce pot duce, pe termen lung la defectarea compresorului. Gama asta de aparate nu are decat o singura protectie: un termic intern al compresorului.Cu alte cuvinte, daca asta este bugetul, nu prea conteaza ce cu ce marca este "branduit" aparatul.Daca bugetul creste, iti recomand LG, Samsung, Fujitsu, Daikin.Iarasi trebuie sa fi atent la pret: unii au, unii nu au montajul inclus.Succes.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat . Mai studiez problema vreo saptamana si sper sa ajung la un optim personal.Bugetul nu este chiar batut in cuie dar as vrea sa ma conving ca merita data diferenta de pret, nu de alta dar nu ma dau banii afara din casa .( Mai ales ca si restul sunt tot in China asamblate/produse ....cum am citit despre Daikin produs/asamblat de Gree China )

Link spre comentariu

mergi pe strada si uyita-te pe la aerele conditionat montate , o sa vezi destule nordstareu mi-am pus aer LDK(acelasi lucru ca si nordstar , adica tot china etc). si mergeam pe strada prin oras si nu am vazut prea mulote , aveam oleaca inima indoita, dupa un drum la constanta am vazut ca e plin orasul de ldk-uri si m-am mai linistit. eu zic ca calitate/pret e ok nordstar

Link spre comentariu

No, hai să zic şi eu: Fără doar şi poate, sînt chinezeşti. Importatorul zice că unitătile sint produse de aceeaşi fabrica ce producea unitatile AUCMA, alea de aveau ca emblema doi delfini. Am adus in discutie aceste unitati, pentru ca la vremea respectivă (anii '96 cred) aveau cel mai bun raport calitate-preţ; făceau toţi banii daţi pe ele.Legat de marca, nu de model, un prieten are două unităti montate de trei ani, au mers şi pe cald şi pe rece, şi necazuri nu au fost. Dacă între timp nu au umblat la calitate (la preţ au umblat anul trecut) zic eu că nu-s mai rele chiar şi comparate cu nume cu pretenţii în domeniu.Legat de montaj, e bine a fi făcut cu simţ de răspundere, nu de alta, dar climele cu R410 au o "boală" a lor, pierd ăncărcătura de freon.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator montezaer

A existat un lot de aparate cu unitatea interna(split-ul) sparta, dar in prezent nu mai exista problema asta.Iti recomand acest aparat, calitate - pret este super, NU face greseala sa iti cumperi SAMSUNG.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Hint ...cand o sa vina oamenii la montaj ,asculta cu atentie cand desurubeaza piulitele de la unitatea interioara (acestea vin vidate )daca nu se aude nimic punei sa verifice etanseitatea unitatii cu manometrul si pompa de vid ,respecta traseul care este scris in carte(3m/5m) inclusiv bucla traseului in cazul in care montezi unitatea exterioara pe acoperis

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator Vioeta Grigore

Buna ziua! Am achizitionat un aer conditionat Nordstar INVERTER acum cateva luni, a mers cateva zile dupa care pe display mi-a aparut F1, nu mai raceste deloc. Au venit cei care au montat si dadeau din umeri, intr-un final mi-au spus ca este senzorul unitatii interne Pipe Tem Senzor care este deschis sau in scurtcircuit (asta am constatat dupa ce m-am uitat pe net, ei habar nu aveau in conditiile in care sunt firma specializata in montaj aer conditionat). Întrebarea mea este - DIN CE CAUZA S-A PRODUS ACESTA DEFECTIUNE???? APARATUL ESTE NOU SI L-AM ACHIZITIONAT DE LA EMAG IN LUNA MARTIE.

MULTUMESC!

Link spre comentariu

apropo de meseriasi....eu am un aparat NORTHSTAR-AUS-12H53-12000 BTU-CLASA A de vreo 8 ani care functioneaza perfect pe racire insa pe incalzire NU...am chemat vreo 5 meseriasi de la diferite firme si nu au reusit sa-l faca sa incalzeasca desi este prevazut cu aceasta functie !!!

Link spre comentariu
Vizitator Vioeta Grigore

Pe mine ma intereseaza daca acesta defectiune unde apare F1 este din cauza meseriasilor de la instalarea aparatului sau pur si simplu ca este fabricat in China?

Link spre comentariu

Daca s-a achizitionat aparatul de aer conditionat acum cateva luni, presupun ca mai este in garantie. Ar trebui contactat vanzatorul, deoarece ei stiu cum trebuie procedat in acest caz. Daca aparatul de aer conditionat a fost montat de o firma autorizata de vanzator, atunci ar trebui sa se rezolve in garantie, indiferent din ce caz s-a produs defectiunea (cumparatorul nu este de vina ca vanzatorul a ales meseriasi incompetenti).

Cu meseriasii habarnisti m-am lamurit si eu, multe firme (si Emag) au contracte de service cu firme dubioase (de ex. Depanero) la care angajatii nici nu au experienta in domeniu, dar le lipseste si cheful de lucru. Nemaivorbind si de lipsa de seriozitate...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări