Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fier de calcat Victronic

Vizitator Sandu-2000

Postări Recomandate

Vizitator Sandu-2000

Am acest fier de calcat de 1 an nu mai gasesc garantia,acum 2 zile din pozitia normala pe verticala a cazut si sa spart pe talpa interioara un fel de clema care tinea capacul spre virf.Mentionez ca acest capac se prinde in triunghi cu 2 cleme in spate si acea clema sparta din virf.Nu are nici un fel de suruburi de fixare,daca sa zicem trebuia schimbata talpa cu rezistenta cum il puneau la loc?Cu ce pot lipi acea clema de prindere inapoi?Partea pe care era se afla deasupra talpii oare ce lipici rezista la temperatura?si in timp? cum sa fac? Multumesc de sfaturi si ajutor.Cu stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

2

• alex1996

2

• nelutu

1

se mai incalzeste?daca nu se incalzeste inseamna ca e rupta rezistenta de nichelina sau e vreun fir desfacut!pt. lipire:poti folosi silicon sau lipici rezistent la temperatura siliconul "rosu" cum il numesc eu se gaseste in magazinele de piese auto...(se foloseste pt. facut garnituri,lipit,izolat si diverse chestii la motor.Motorul auto se incalzeste pana la 95grade celsius) el rezista pana la 300 grade celsius si sigur rezista si la fierul de calcat...oricum daca fierul de calcat avea 300 grade topea si ardea toate hainele :ras:

Link spre comentariu

Clema aceea de plastic nu prea ai cu ce sa o lipesti, siliconul, chiar daca tine la temperatura este prea moale iar adezivii de tip "superglue" (cel mai bun din categorie mi s-a parut "picatura") rezista pana la maximum 70-80 grade si miros persista cateva zile.Daca fierul este electric functional atunci poti incerca sa reconstruiesti clema folosind o tablita metalica, modelata dupa cea veche, pe care o prinzi cu un surub cu piulita de plasticul carcasei.

Link spre comentariu

se mai poate lipi cu un silicon rigid (dar nu stiu cum ii zice) pe care tata l-a folosit la masina odata stiu doar ca se gaseste in magazine mari de bicolaj...care tot asa rezista pana la 250-300grade celsius

Link spre comentariu
Vizitator Sandu-2000

Am dat cu Loctite sa vad daca tine va mai spun dupa...Clema rupta era turnata pe placa dintr-o bucata cu talpa superioara adica cea deasupra rezistentei.Da rezistenta merge doar daca nu tine nu am cum sa tin fierul in mina caci capacul este prins in acea clema din fata care daca nu tine nu sta nici capacul fix.Va mai spun dupa citeva ore sa-si faca efectul lipiciul.

Link spre comentariu
Vizitator Sandu-2000

Super teapa cu Loctite dupa 3 ore cind am luat fierul in mina a cazut talpa jos asa ca acel miraculos lipici nu tine,nu am avut altceva de facut decit sa dau o gaura prin capac si sa pun un surub mai lung care sa tina capacul si acum merge brici.Pacat ca nu m-am gindit din prima la asta.Oricum sa rezolvat si va multumesc ptr,sfaturi si promptitudine cu stima Sandu

Link spre comentariu

Nu e teapa deloc, pur si simplu acel adeziv nu a fost proiectat pentru asa ceva, unde la suprafata plasticului temperatura poate ajunge si la 150 grade. Ca rezista la o temperatura mai mare decat cea ambianta (pana la 80 grade, eu personal l-am folosit la lipirea unui radiator pe un router, are cred ca un an de atunci si inca rezista), este o marja de siguranta pe care producatorii au luat-o in cazul in care produsul lipit este in interiorul unui autoturism, in soare, in interiorul caruia temepratura poate atinge si 60 grade.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Super teapa cu Loctite dupa 3 ore cind am luat fierul in mina a cazut talpa jos asa ca acel miraculos lipici nu tine,nu am avut altceva de facut decit sa dau o gaura prin capac si sa pun un surub mai lung care sa tina capacul si acum merge brici.Pacat ca nu m-am gindit din prima la asta.Oricum sa rezolvat si va multumesc ptr,sfaturi si promptitudine cu stima Sandu

eu am avut ocazia sa vad un catalog Loctite ,are cam 100 de pagini,problema ca si eu am cautat un Loctite mai special,dar din pacate se gaseste numai acest tip de doi bani care este un superglue banal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări