Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pulverizator de apa HOMEMADE,electric/automat

Electronicserver

Postări Recomandate

Salut,Vreau sa realizez un pulverizator de apa,de preferat electric,homemade.La ce m-am gandit eu:Iau partea superioara(cea cu pompa)de la un detergent de covoare(de exemplu) si sa o automatizez sa pulverizeze apa singura.Care este cea mai simpla solutie in sensul asta? :partyman: e din partea casei...

post-53395-139829291072_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djlove

1

• ratza

1

• validae

1

• Electronicserver

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sau folosesti doar diuza si o mica pompa care sa fie alimentata prin intermediul unui temporizator, sau mai frumos cu ajutorul unui microcontroler ca sa nu trebuiasca sa o opresti manual noaptea sa spunem. Il programezi corespunzator si ai rezolvat treaba. :da

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator VladSebastian

Salut , stiu ca postul este vechi dar totusi incerc in speranta ca imi veti raspunde. Vreau sa intreb daca ai reusit ceva cu acel sistem de pulverizare. Vreau sa fac si eu acelasi lucru pentru Terariul in care imi gazduiesc animalutul de companie , plus de asta inca un sistem de incalzire , am headpad-ul , dar nu are nici un sistem de inchidere cand ajunge la o anumita temperatura ,este "chel" sa-i spun asa si imi este frica sa nu-i dauneze animalutului. Va rog din suflet daca ma puteti ajuta , v-as fi dator si vesnic recunoscator. Va multumesc frumos

Link spre comentariu

Uite cum as face eu sistemul de umidificare.As lua un odorizant automat cu motoras, gen Airwick si as modifica o rezerva goala de spray prin lipirea unei valve auto.Asta e usor, fiindca unele pot fi cositorite.Apoi se introduce apa cu o seringa prin valva, ulterior bagi aer comprimat cu o pompa auto.Odorizantul are temporizare reglabila si alimentarea prin baterii, asta simplifica restul.

Link spre comentariu

depinde ce umiditate vreti sa realizatiodorizantele de camera declansaja cel mai rar la 30 minuteprizele programabile au perioade de ON mari - 1-30 minuteEu personal as face un asemenea sistem cu temporizator si o pompa auto pentru parbriz, montata direct la acel pulverizator, conectata la sonda pulverizatorului si eventual blocata pompita lui sa poate circula apa. Pompe sunt la dezmembrari, temporizatoare usor de facut sunt scheme destule, problema e un pic la alimentare dar nu cred pune probleme deosebite un asemenea aparat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări