Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte bass relex cu difuzoare beyma

liviu

Postări Recomandate

ATENTIE "8WOOFERP_V2" - este un woofer - asa cum ii zice si denumirea, nu e un midwoofer.Sunt putine difuzoare de 8" care sa mearga bine si pe medii, iar acest 8WOOFERP_V2 nu se afla printre ele. Daca totusi vrei o abordare pe 2 cai, eu as zice sa faci asa cum au spus colegii mai sus si sa ii pui un TW cu Waveguide (goarna) ca sa ai un punct de crossover acustic cat jos. Si asa mediile vor avea de suferit, vor fi cam agresive.In rest, cutia poti sa o faci asa cum a spus CBI - tuning peste FS si port de 8 cm diametru e suficient. In schimb eu unul nu m-as baga la o cutie inchisa cu acest difuzor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liviu

12

• CBI

9

• Sharky

1

• hILIE

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

multumesc pentru sfaturi si link-urile trimise.stiu ca era mai bine sa folosesc alte tweetere , dar e prea tarziu. sper sa ajunga in seara asta difuzoarele , ca nu mai am rabdare.am terminat doar o cutie ca sau complicat lucruriile aseara . referitor la cutia inchisa , nu e nici o problema sa deschid un tub , oricum inainte o sa probez sa vad cum se comporta. ce mie frica la cutia inchisa , este ca o sa stric difuzorul mai repede,dar folosit la o putere de 30w nu cred ca ar fii probleme. detin 2 filtre sony xs-ht170sn pentru difuzoare de masina , din ce am inteles eu frecventa de taiere e 2,8khz , o sa incerc de proba sa vad ce sunet iese , dupa care urmeaza sa fac filtrele propuse de CBI . o sa revin cu mai multe detalii dupa cateva probe. tin sa mentionez , ca merg doar pe auz , nu detin aparate de masurat , s.a.m.d.

Link spre comentariu

stiu ca era mai bine sa folosesc alte tweetere , dar e prea tarziu.

pai ce twetere ai luat? vezi ca daca nu am datasheet inteligibil la ele nu pot sa-ti recomand filtru! si nu ma ofer sa te incurc mai rau cu calcule dupa formule si sa te pun la muncaeu zic sa montezi si rezonatoarele br ca sigur o sa ramana asa si le astupi cu ceva de proba daca esti curios de cutie inchisafiltrele sony au taierea mult prea sus si posibil sa fie si pe 4 ohmi,deci flori...cand am toate datele despre difuri incerc sa-ti fac un filtru cu care sa incepi,ce am facut eu anterior era o incercare sa vad ce ar iesi ,nu o recomandare in sine.Si o sa am nevoie de dimensiunile panoului frontal al incintei cat si distanta pana la centrul basului de la marginea de sus,daca tot zici ca ai inceput sa lucrezi la tamplarie
Link spre comentariu

mi-au ajuns difuzoarele

2 bucati beyma t2010 si un woofer beyma pv2.

am mintit in legatura ca detin 2 woofere , detineam doar un woofer si am zis sa completez.

acum am o mare mare problema .

detin 2 woofer diferite :rade:

mi-a pierit toata pofta , mi se face scarba cand ma gandesc la firmele care vand componente si te fura pe fatza.

unde vreau sa ajung .

acum o jumatate an , am comandat un difuzor beyma 8wooferP , atentie nu PV2 , in ideea sa-mi fac un subwoofer.

cea ce am comandat eu , era total diferit , adica ii lipsea masca de aluminiu din fatza.

eu cand am vazut ce am primit , nu am mai stat pe ganduri , am sunat sa vad cum sta treaba.

cei de acolo si-au cerut scuze si mi-au spus ca cei de la beyma au schimbat modelul si asta e noua versiune , adica PV2.

ce sa zic m-au lamurit si mi-au trimis si pdf -ul de la PV2.

iar acum vad eu cum am fost tras in teapa , pentru ca detin noul model PV2 si vechiul model P , dar fara aluminiul di fatza.

asta este pdf-ul

http://sonostock.com/catalog/manuals/8W ... 7ea03bbc93

ar trebuii sa sun sa fac o reclamatie.

o sa revin mai tarziu cu poze , desii e nasoala treaba cu pozele , trebuia sa mearga si mai mari .

Link spre comentariu

si pozele promise. cutie bass refles , 43l fara material fonoabsorbant. ca material fonoabsorbant am optat pentru fenobin , ca e singurul material care l-am putut gasii aici in orasul asta si l-am gasit in dezmembrari de masini. am fost nevoit sa tai tot interiorul masinii ca sa iau materialul. fenobinul are o jumatate de centimetru si l-am lipit pe toti peretii incintei , inclusiv partea din fata. tubul de bass are 15cm lungime iar diametrul interior e de 8,2cm. la partea din fata , o sa mai adaug inca o placa de mdf , eventual lemn , inca nu sunt hotarat . deocamdata ma intereseaza partea cu sunetul. placa din fata are> interior > 56cm inaltime , 35 cm latime , difuzorul de bass , e amplasat in centru .am folosit mdf de 1,6 cm. din curiozitate , am facut un fitru de ordinul 1 , asa mai rapid , ca eram curios cum suna incintele si ce sa zic , are dreptate CBI la partea cu atenuarea si ca tweterul urla la ceva putere. daca stau cu inaltele la maxim , nu prea localizez basul , daca iau din inalte , nu mai am parte de acel tatzait care-mi place. pana la urma , ramane de vazut ce-o sa iasa. eu cred ca un filtru de ordinul 2 , eventual si un notch ar merge.

post-17472-139829293131_thumb.jpg

post-17472-139829293138_thumb.jpg

post-17472-139829293142_thumb.jpg

post-17472-139829293149_thumb.jpg

post-17472-139829293153_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu exista nimeni pe acest forum sa-si dea cu parerea , sa-mi zica daca am gresit cu ceva si de ce? in realizarea filtrelor la fel ? astept un raspuns , o schema , o documentatie mai explicita , eventual o carte . orice , numai sa fie ceva intre noi , sa existe aceasta pasiune de a face si a da , sa existe o legatura intre cei care vor sa faca ceva util si cei care stiu si cunosc utilul.

Link spre comentariu

volumul este ok,Fb la cutia goala este la 43hz,real cu materialul fonoabs montat o sa fie ceva mai jos(apropo ii zice fonomin nu fenobin??),deci tehnic ar fi okvizual ,fiecare cum crede de cuviintaeu personal as fi facut o cutia mai placuta ochiului si care sa ridice tweterele la nivelul urechilor,as fi impachetat cei 43 intr-o cutie ceva de genul 24 L x 27 A x 90 I cm (exterior).As fi pus si tweterul aproape de marginea sasiului woferului pt ca este cam mare distanta intre centrele lor acustice.Asa cum le-ai facut o sa ai nevoie de ceva stative(care se puteau evita) pt ca altfel basul o sa tinda sa vuie asa aproape de podea si tweterele o sa cante la 'genunchi' cand stai josincerc zilele astea un filtru cand gasesc niste timp,ca e de munca putinpana la urma ce ai facut cu woferele,pt ca nu prea poti face treaba buna daca sunt diferite si fara sa le masori sa vezi cam cat de mult

Link spre comentariu

ma grabesc cu scrisul , trebuie sa recunosc si ar trebuii sa fiu mai atent ce scriu . referitor la incinte , am ales forma asta impreuna cu prietena si rezulta doua chestii utile > una ar fii > ca prietena poate sa-si lase hainele pe boxe si doi> ca aveam in cap sa folosesc stative pozitionarea difuzorului de inalte e un pic gandita (in caz ca nu sunt satisfacut , merg pe 3 cai) daca sunt satisfacut de sunet , cum o sa folosesc 2 placi de mdf , nu ma costa nimic sa mut diful de inalte si sa astup gaura respectiva. cam asta era ideea , daca ma intelegi. referitor la woofer , o sa fac pereche ,normal . doar cu nu stiu pentru ce optez . personal , asa la o auditie cu filtre facute la grabeala , imi suna mai bine varianta mai veche. si cu ocazia asta , daca tot e sa mai cumpar inca un woofer , as vrea sa-mi zici daca merita inca o investitie in difuri de medii?

Link spre comentariu

eu personal nu as mai investi in acest proiect in difuri de medii si in general cand se foloseste un wofer mai mic( de 7-8") care urca peste 2000hzincearca sa scoti cat mai mult din acesta combinatie si rezerva achizitiile pt altadata

Link spre comentariu

Si asa doar piesele pt niste filtre bune nu vor fi ieftine, dar daca treci la 3 cai pretul lor va creste de 3-4 ori. In plus, nu va suna mult mai bine. Think well.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări