liviu Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 dupa cum spune si titlul , vreau sa construiesc 2 incinte bass reflex cu difuzoare beyma. pentru difuzoarele de bass am optat pentru BEYMA 8WOOFER/P-V2 , pe care le detin deja. http://profesional.beyma.com/pdf/8WOOFERP_V2E.pdf. mai ramane doar alegerea tweterelor , in care vreau sa ma ajutati. http://djmania.es/tweeter-c-2681.html. de aici o sa cumpar tweterele. eu personal , as opta pentru beyma t2010. la partea cu incinta , inca nu sunt sigur , dar optez intre 40/50L . pentru calcule , am folosit programul winisd. problema care o am , este ca la o cutie de 45 L , imi rezulta un tub de 10,2 cm diametru si o lungime de 63cm , cea ce este imposibil pentru cutia mea , mai ales ca vreau sa scot tubul in fatza. ce nu inteleg la programul WINISD , este tuning freq. este cumva acordul cutiei? am vazut ca daca modific tuning freq la 35hz , imi rezula un tub de 38cm lungime si o crestere intre frecventele de 50hz 150hz. la partea cu tubul, ma gandeam ca in loc de tub, sa fac un dreptunghi in forma de L , din interiorul incintei pana in exterior , iar interiorul sa fie de 2cm inaltime , latimea o stabileste cutia , iar lungime, ramane de vazut. ufffffffffffff. sper ca o sa fiu inteles. mama ei de exprimare. la partea cu filtrele , inca nu stiu pe unde merg , dar totul are o rezolvare pana la urma. deocamdata raman , la alegerea tweterelor si stabilirea cutie. daca primesc raspunsuri , maine ma apuc de treaba. ca material absorbant , optez pentru fenobin (chestie personala) desii sunt tare curios cum se comporta nisipul , cu riscul sa fac incinte de 100kg. cam atat deocamdata , sper sa nu imi sariti in cap cu lipsuri teoretice si alea alte . eu vreau sa facem ceva impreuna ,in limitele cunostintelor mele. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 din nu stiu ce motiv in pdf scrie maximum frequency recommended 200hzdaca nu e o greseala ceva,ai grija.Oricum are breakupul destul de jos,cere un punct de taiere sub 2khz,ceea ce cu t2010 o sa cam scartzaiept port este cam excesiv unul cu diam. de 10cm,daca vrei sa fol. teava de apa vezi ca este si de 8 cmsi nisipul nu este material fonoabsorbant ..eu as merge pe 40 litri cu tub de 8cm(7.6 interior) si lung de 14-15cm pt un acord putin peste frecv de rez a difuluiacest dif. cred ca ar merge utilizat si in incinta inchisa,cu un F6 la 40hz plus panta mai lina de cadere a cutiei inchise ar face treaba buna,mai ales ca are putere relativ mica(bobina de 1") Link spre comentariu
liviu Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 nici mie nu-mi suna bine , frecventa maxima recomandata 200hz. sper ca nu trebuie taiat sub 200hz , ca atunci o sa fie grav , o sa am nevoie de medii si nu vroiam sa ma complic pe 3 cai. deci pana la urma , ramane o cutie de 40L .ai dreptate , intr-o cutie inchisa , poate e mai recomandat acest difuzor. mai ramane , doar alegerea tweterelor . poti sa-mi recomanzi un tweter care s-ar potrivii. Link spre comentariu
hILIE Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Cel mai probabil este o greseala acolo, eu unu as taia wooferul pe la 1.2-1.5 khz, cu un filtru de ordinul 1 iar tweterul l-as pune de la 2 khz in sus, desi e cam slabut acest driver pt a-l cobora la aceasta frecventa. Oricum pana nu ai difuzoarele in fata si nu experimentezi nu poti spune exact ce o sa iasa... Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 poti sa-mi recomanzi un tweter care s-ar potrivii.un buget orientativ si poate marci la care ai acces ar fi bine de precizateu unu as taia wooferul pe la 1.2-1.5 khz, cu un filtru de ordinul 1din metoda asta nu va iesi cu siguranta nimic utilburta aia daca te uiti pe grafic are cam 10db ,ord 1 nu va face decat sa reduca din nivel,nicidecum sa creeze o panta pt a se imbina lin cu un tweter.Nici ord1 +zobel nu ajunge,trebuie minim ord 2 electric sau ord 1 cu notch, asta trebuie incercat,cu graficele de la beyma se pot face niste simulari,sunt destul de clare pt a fi 'desenate'.Dar mai intai trebuie sa aleaga niste twetere..Mai bun ar fi fost un proiect documentat daca nu avea woferele alea,o sa fie destul de greu ca incepator Link spre comentariu
liviu Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 pai , bugetul sa fie de maxim 40euro pe tweeter. asta e problema , ca imi venea bine pagina acea care am trimis-o si acolo sunt twetere doar de la beyma, care nu prea satisfac scopul propus. trebuie sa mai caut alte pagini. referitor la acea frecventa de 200 de hz , e ciudat , eu cred ca se refera la faptul ca ar fii bine sa-l tai de acolo in jos . momentan , folosesc difuzorul intr-o incinta bass reflex de 60 L cu filtrare activa. filtrarea e reglabila , intre 50hz/200hz. tot ce vreau sa zic , este ca difuzorul la 200hz face urat de tot , are ceva distorsiuni auzibile, in schimb taiat intre 70hz 130hz suna foarte bine.desii eu cred , ca ar merge taiat intre 900z - 1000hz. ce ziceti , sa ma cmplic si cu difuzoare de medii? Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 twetere sunt cate ceva in 40E,dar vezi ce poti gasi sa gasesti si apoi scrii aici te poti uita dupa vifa,sbacoustics,tang band ,monacor,ce se incadreaza in banii aia si sa aibe in primul rand fs sub 1khz.Nu sunt multe modele de la fiecare,vezi mai intai la ce brand ai acces.Monacor am vazut dt28n acolo,vezi poate aduc si dt300,fa-le o intrebare.Asta ar fi ok la partea a doua,chiar nu pot sa zic da sau nu,nu le stiu daca nu scria acolo treaba aia cu 200hz,ar merge facut ceva cu o taiere la maxim 2khz cu un tw mai capabil.Sau poate e greseala de tiparire si au mancat un 0,ar fi plauzibil si asa am facut ceva rapid cu graficele din pdf intr-o banda mai limitata.Desi graficele alea sunt pe panou infinit si acuratetea este mai redusa,ar fi un punct de plecare mai bun decat calcule cu ecuatii.Dupa ce iei tweterele ar trebui sa asculti si sa vezi ce mai e nevoie,redus si mai mult nivelul mediilor sau al inaltelor etc Dupa cum am scris in postul anterior,cu ord 2 electric sau ord1 +notch ar iesi ceva pt o taiere in zona 2khz http://i55.tinypic.com/153v9ld.png Link spre comentariu
liviu Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 mersii pentru grafic. deci ar merge taiat la 2kz. in legatura cu tweterele , e dificil sa gasesti in spania de la celalalte firme. totusi am gasit dt300 , dar pe alta pagina , cea ce imi strica un pic socoteala. din ce am citit pe forumuriile din spania , sunt mai laudate tweterele de la monacor , desii unii zic ca dt300 merge taiat mai jos , dar cu riscul unor distorsiuni , oricum mai bun decat t2010. e nasol , ca vroiam maine sa fac comanda si saptamana asta vroiam sa fac destul de multe. ramane sa sun , poate au si acel dt300 , daca nu o sa ma risc cu t2010 si cu timpul sa optez pentru 3 benzi , ar mai fii si t2030 , dar cred ca e aceasi chestie. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 verifica cu dt300,vezi poate au si waveguide pt el,wg300,merita si ajuta sa faci un punct de taiere mai jossi 2010 este un tweter bun,dar in combinatia asta nu este prea potrivit.Risti sa sune agresiv si sa distorsioneze cum ridici volumul.Se poate ridica punctul de taiere spre 3khz,dar o sa suna aiurea woferul apoi.Nu scapi oricum ai faceapropo,woferul beyma nu este taiat la 2khz,acolo ar trebui sa fie punctul de taiere al caracteristicilor celor doua.Electric el este taiat la ~1300hz si rezulta un punct acustic de -6db la ~2500hz..Filtrul in sine este format din 1,4mh si 18uf si este un butterworth de ordinul 2.Asa trebuie procedat si pt tweter Link spre comentariu
liviu Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 asta ar fii pagina http://www.monacor-spain.net/modules.ph ... ulo=DT-300 din ce vad eu are si acel wg. acum sunt 2 solutii > sa fac 2 comenzi diferite de pe 2 pagini cu o pierdere de 20 de euro sau sa aleg 2 difuzoare de bass de pe aceasta pagina , iar cu celalte difuzoare ma descurc eu. apreciez efortul care il depui , asta inseamna ca o sa primesti ceva in schimb. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 hehe,bem un coniac impreuna candva in link e doar dt300,fara wg wg-ul arata asa si se insurubeaza separat peste si arata ca aici si aici pana la urma decat sa te complici si pui pe investitii,ai putea lua si niste beyma 2010 si sa incerci un punct de taiere la 2500hz si complicam filtrul,facem un nocth pt aplatizarea varfului de la fs si ar trebui sa ajunga.Si tw beyma sunt bunicele daca nu abuzezi de ele iar investitia nu este f mare.Ti-am zis de monacoare pt ca au calota textila si camera de amortizare comparativ cu cele beyma,promiteau mai multe Link spre comentariu
liviu Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 hehe , WG-ul asta.e bine ca acum stiu ce un WG . vad ca se complica un pic treaba dar de ce nu , sunt dispus sa experimentez , experimentam si poate finalul o sa iasa ceva surprinzator . si eu cred ca se poate .de ce nu? Link spre comentariu
liviu Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 am facut comanda difuzoarelor , maine ajung la destinatie. in seara asta , cred ca o sa termin de montat cutiile si o sa trimit cateva poze. deoarece detin multe bobine in casa , ma gandeam sa-mi cumpar un tester LCR , pentru ca imi usureaza mult munca. tu ce parere ai? http://www.modisoft.com/dm4070.htm Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 este utila o scula dinaia la casa omului ciocanar ,mai ales daca il folosesti mai deseu am ceva chinezaraie uni-t(caut modelul daca te intereseaza) luata cu 2 mil si ceva de la vitacom acum cativa ani,am vazut ca e cam 2 juma pe google in Ro acumeste destul de ok si masoara de toate marimile,poate nu ca o punte LCR specializata pe acele domenii,dar suf. pt majoritatea cazurilor Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 sau poti incerca http://www.fesb.hr/~mateljan/arta/ Pt valori folosite in audio merge. Sau tot in genul ala: http://www.daytonaudio.com/wt3.html Totusi, un multimetru/punte e mult mai utila daca e vorba strict de masurat. Celelalte doua instrumente fac si alte chestii utile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum