bamwels Postat Iulie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2011 Conform PDF-ului, 7809 poate livra 1,5A dar are nevoie de minim 3V intre intrare si iesire. Trebuie sa-i poti asigura din traf, sau mai bine zis sa aibe destula putere. Ca sa te asiguri, trebuie sa pui rezistorul, sa vezi tensiunea, si sa urmaresti regimul termic (1 ora).Daca ai 12,5Vca, vei avea dupa redresare aprox. 16V in gol. Fara cei 3V necesari LM-ului si cei 9V stabilizati, raman 3V sub care nu ai voie sa cobori (daca doresti stabilizare). E cam greu, dar nu imposibil daca traful e bun.bun, ala medoda mai accesibila?intrebam daca nu este si o alta metoda mai accesibila?imi cer scuze:) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Cauta (google) "Alimentator stabilizat 12V 2000ma". Partea mai proasta este ca pe cel mai ieftin site trebuie sa faci o comanda de min. 35lei (poate mai cumperi si altceva). Costa 16 lei. Ai insa avantajul unui randament foarte bun. Asa cum ziceam, trebuie sa modifici un rezistor.Sau poti modifica un alimentator laptop. Sau poti folosi alimentator laptop+stabilizator LM.Sau un traf bun. N-ai incredere in cel existent? Link spre comentariu
bamwels Postat Iulie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2011 Cauta (google) "Alimentator stabilizat 12V 2000ma". Partea mai proasta este ca pe cel mai ieftin site trebuie sa faci o comanda de min. 35lei (poate mai cumperi si altceva). Costa 16 lei. Ai insa avantajul unui randament foarte bun. Asa cum ziceam, trebuie sa modifici un rezistor.Sau poti modifica un alimentator laptop. Sau poti folosi alimentator laptop+stabilizator LM.Sau un traf bun. N-ai incredere in cel existent?Traful pe care il am este putin vechi, si nu, nu prea am incredere in el.Mai am insa un alimentator de la o imprimanta...acum 5 minute am masurat si scoate 7.5V. As putea modifica acest alimentator? Tensiunea este deja stabilizata si toate alea... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Orice alimentator poate fi modificat. Din pacate, exista enorm de multe variante, eu nu te pot sfatui decat daca postezi o poza (sau mai multe) cu detalii clare. Link spre comentariu
bamwels Postat Iulie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2011 Orice alimentator poate fi modificat. Din pacate, exista enorm de multe variante, eu nu te pot sfatui decat daca postezi o poza (sau mai multe) cu detalii clare.asta ii alimentatorul de la imprimanta Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Asta scoate 3V .Cred ca e mai bine sa te adresezi rubricii ...SERVICII Link spre comentariu
bamwels Postat Iulie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2011 Asta scoate 3V .Cred ca e mai bine sa te adresezi rubricii ...SERVICII nu, scoate 7.5........l-am masurat Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 In ............. gol !Ia baga o sarcina artificiala si ...masoara. Link spre comentariu
bamwels Postat Iulie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2011 ai dreptate cred ca voi construi pana la urma asta: http://tonepad.com/getFile.asp?id=111 Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Alimentatorul imprimantei nu poate fi modificat decat prin rebobinare. E prea mare diferenta.Da, schema de mai sus e buna, foloseste in locul condului de 1000uF unul de o valoare cat mai mare (4700/25). Pune in plus doua conduri de 100nF, de la fiecare ramura de alternativ (12V) la masa. Ar trebui totusi sa verifici traful ca sa nu ai surprize ulterior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum