Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 9V 1,2A

bamwels

Postări Recomandate

doresc sa imi construies o sursa de 9v cu care sa alimentez vreo 5-6 pedale de efect pentru o chitara electrica. fiecare pedala consuma cam 150-200 mA. am nevoie de o schema pentru o astfel de sursa si nu am gasit pe google nimic care sa ma ajute:(daca stie cineva o schema sau are un link il rog sa postezemultumesc!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bamwels

12

• leoncris

3

• lorik199

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Esti sigur ca vrei sa construiesti? Un alimentator de la retea de 12V/2A costa 16 lei. Prin schimbarea unui singur rezistor tensiunea poate fi adusa la valoarea dorita.Poate ai deja vreo tensiune la dispozitie (>12V). Atunci LM317, aprox 1leu.Cam ce varianta doresti?

Link spre comentariu

pai dupa cum am spus si mai sus: vreau sa fac o sursa stabilizata pentru 5-6 pedale de efect pentru o chitara electrica.sa aiba 9v si cam 2A ca sa mearga cum trebuie

Link spre comentariu

E suficienta schema prezentata de Lorik.Nu este nevoie de dublarea IC 7809.Daca o pedala consuma 0,2A , sursa trebuie sa sustina 0,5A , iar cea din schema duce lejer 1A.Oricum , nu poti actiona mai mult de o pedala odata din 2 motive :1. S-ar anula efectele;2. Nu esti ... miriapod.Asa scapi si de ... radiator.

Link spre comentariu

E suficienta schema prezentata de Lorik.Nu este nevoie de dublarea IC 7809.Daca o pedala consuma 0,2A , sursa trebuie sa sustina 0,5A , iar cea din schema duce lejer 1A.Asa scapi si de ... radiator.

dar eu am 5-6 pedale, adica peste 1A
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Am intrebat de varianta in sensul: ai deja vreo tensiune la dispozitie, sau trebuie sa folosesti reteaua pentru a o obtine? In functie de raspuns se poate gasi cea mai ieftina solutie.Solutia mai sus prezentata (LMxxx) e buna si ieftina daca nu cumperi sau construiesti traful, ci folosesti o alimentare de care dispui deja. Se poate si cu un tranzistor (BD, BDW, etc) si zener.Daca pleci de la zero, mai ieftin, comod si performant este sa adaptezi un flyback.

Link spre comentariu

Am intrebat de varianta in sensul: ai deja vreo tensiune la dispozitie, sau trebuie sa folosesti reteaua pentru a o obtine? In functie de raspuns se poate gasi cea mai ieftina solutie.Solutia mai sus prezentata (LMxxx) e buna si ieftina daca nu cumperi sau construiesti traful, ci folosesti o alimentare de care dispui deja. Se poate si cu un tranzistor (BD, BDW, etc) si zener.Daca pleci de la zero, mai ieftin, comod si performant este sa adaptezi un flyback.

am deja transformatorul
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Conform PDF-ului, 7809 poate livra 1,5A dar are nevoie de minim 3V intre intrare si iesire. Trebuie sa-i poti asigura din traf, sau mai bine zis sa aibe destula putere. Ca sa te asiguri, trebuie sa pui rezistorul, sa vezi tensiunea, si sa urmaresti regimul termic (1 ora).Daca ai 12,5Vca, vei avea dupa redresare aprox. 16V in gol. Fara cei 3V necesari LM-ului si cei 9V stabilizati, raman 3V sub care nu ai voie sa cobori (daca doresti stabilizare). E cam greu, dar nu imposibil daca traful e bun.

Link spre comentariu

Conform PDF-ului, 7809 poate livra 1,5A dar are nevoie de minim 3V intre intrare si iesire. Trebuie sa-i poti asigura din traf, sau mai bine zis sa aibe destula putere. Ca sa te asiguri, trebuie sa pui rezistorul, sa vezi tensiunea, si sa urmaresti regimul termic (1 ora).Daca ai 12,5Vca, vei avea dupa redresare aprox. 16V in gol. Fara cei 3V necesari LM-ului si cei 9V stabilizati, raman 3V sub care nu ai voie sa cobori (daca doresti stabilizare). E cam greu, dar nu imposibil daca traful e bun.

bun, ala medoda mai accesibila?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări