Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ma puteti ajuta?

Vizitator aditzu

Postări Recomandate

Vizitator aditzu

Ma puteti ajuta cu un program care reduce zgomotul de fond la inregistrare audio de pe un pick-up cu doza electromagnetica pe PC?Practic transfer disc de vinil si-l fac mp3. Ce alternative ar mai fi?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• i0nutzb

1

Top autori în acest subiect

foloseşte o placă de sunet de calitate pentru reducerea zgomotului, încearcă să editezi fişierul rezultat cu un program de genul soundforge, cooledit (a fost cumpărat de adobe şi şi-a schimbat numele, nu mai ţin minte cum..) şi waveditor din nero

Link spre comentariu

nu stiu cat de ajuta un soft, cred ca mai important e cum cuplezi pick-up-ul lal placa de sunet:

1) semnal direct de la doza electromagnetica in intrarea de microfon... nu se indicata din mai multe motive: zgomot de fond foarte mare, corectia trebuie facuta conform normei RIAA (se poate face din egalizatorul placii de sunet)...posibil sa ai semnal mono pe preamplificatorul d emicrofoin al placii de sunet si de calitate indoielnica

2) preamplificator-corector RIIA (incorporat in pick-up sau construit) si intrare in LINE, e ideala

despre RIAA vezi la http://home.no.net/andiha/articles/audio/riaamp.htm :finga:

Posted Image

tu cum ai ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator aditzu

foloseşte o placă de sunet de calitate pentru reducerea zgomotului, încearcă să editezi fişierul rezultat cu un program de genul soundforge, cooledit (a fost cumpărat de adobe şi şi-a schimbat numele, nu mai ţin minte cum..) şi waveditor din nero

Folosesc Audiograbber vers.1.83-free.Placa e de calitate si conexiunile sunt bine facute.Audiograbber are filtre incluse,dar trebuie cumparate...Asta e problema!Credeam ca exista alternative.Multumesc frumos ptr.ajutor si un An Nou fericit!aditzu
Link spre comentariu
Vizitator aditzu

nu stiu cat de ajuta un soft, cred ca mai important e cum cuplezi pick-up-ul lal placa de sunet:

1) semnal direct de la doza electromagnetica in intrarea de microfon... nu se indicata din mai multe motive: zgomot de fond foarte mare, corectia trebuie facuta conform normei RIAA (se poate face din egalizatorul placii de sunet)...posibil sa ai semnal mono pe preamplificatorul d emicrofoin al placii de sunet si de calitate indoielnica

2) preamplificator-corector RIIA (incorporat in pick-up sau construit) si intrare in LINE, e ideala

despre RIAA vezi la http://home.no.net/andiha/articles/audio/riaamp.htm :finga:

Posted Image

tu cum ai ?

Toate conexiunile sunt ok,inclusiv corectia RIAA,placa buna.Discurile bune le inregistrez super.Folosesc Audiograbber vers.1.83.El are si filtre ptr.vinil,dar trebiue cumparate...Cautam alternative.Multumesc frumos si An Nou fericit!aditzu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări