Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filetul gaz

philiprobz

Postări Recomandate

domnilor i intrebare am vrut sa strunjesc o fuzeta de tractor U65 si imi toceste pastila la cutitele de strung sa fie asa tare sau sa fie alta problema

Eu v-am sugerat sa faceti un efort si sa cumparati cutite cu placute amovibile. Sunt mult mai bune ( in aproape toate situatile) decat cele cu placuta lipita.

Sunt mult mai rezistente la uzura, se ciobesc mai greu, au holcker turnat in ele, in principiu doar avantaje si pretul nu este exagerat.

Nu au termen de comparatie.

Editat de emil.gabor
Link spre comentariu

Daca prinde pila se poate strunji sa zicem cu scule convenționale. Si daca nu prinde pila se poate strunjii doar ca ai nevoie de scule mai speciale .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ca sa nu mai deschid un  topic nou daca tot se vorbea de filetul gaz am o problema careia ii caut rezolvare..

Am de dat o gaura pentru cosul de evacuare al centralei, si nu vreau sa am gauri prin pereti ca sa aduc un   tip cu carota profesionala sau sa o inchiriez mai ales ca in zona din apropiere am si ceva pereti de rigips in care nu  se poate fixa dispozitivul de sustinere la acea carotiera,

Deci am una ca asta

image;s=1000x700

- tip prindere: 1/2" BSP F (ax conexiune M16)
- lungime: 150mm

Am incercat sa folosesc un adaptor/prelungitor de carota folosite la cele cu pastile vidia

image;s=1000x700

doar ca filetul 1/2 la cele cu vidia e cam la aceeasi diametru dar cred ca  difera pasul fiind mai mare ...cel bsp e 1,75 iar celalt  2.0 asta dupa  masurarea cu o lera...imi intra doar la capat 1/2 de spira

Cum as putea sa folosesc acel prelungitor? se poate rectifica la pasul de 1,75?

Ma gandeam sa sudez prelungitorul in  2 mufe de astea

https://www.romstal.ro/mufa-redusa-zincata-mf-1-2x3-4-x-20-mm-p25419.html

1 cu fiet de 1/2 ext ce intra ok in filetul carotei in partea cealalta are filet de 3/4 in care vine o alta mufa asemanatoare dar care are fe 3/4 si interior 1/2 in care fortetz sa prinda prima spira si apoi snur de sudura imprejur...

Editat de gabyh
Link spre comentariu

Da mie imi trebuie invers sa modific filetul la prelungitor ca sa intre in filletul carotei care e in sitem BSP F... British Standard Pipe Fitting thread ..filletul de la tot ce e din instalatii sanitare gaz intra ok in carota mai putin cel de pe acel adaptor/prelungitor de la carotele made in china din bazar

G / R
size

Thread
density

Thread
pitch

Major
diameter

Minor
diameter

Gauge
length

Tapping drill

R 95%

G 80%

(in)

(in−1)

(mm)

(in)

(mm)

(in)

(mm)

(in)

(mm)

(mm)

(mm)

12

14

1.814

0.8250

20.955

0.7335

18.631

0.3214

8.2

18.7

19.1

Editat de gabyh
Link spre comentariu

Revin cu o masurare noua  filetul la cel de carota vidia este de 19,50mm deci ar insemna M22? da pasu e de 2.0 nu 2,5 si mie imi trebuie sa il aduc la BSP F 1/2"

Cu subleru care il am acasa  da niste valori intre 18,85mm pe interiorul gaurii carotei  spre 19,5mm 19,6mm si 20,5mm la exteriorull filetului pe mufa care vine infiletata...si fiind  graba de a  face acea gaura cred ca doar sudura e singura varianta

Link spre comentariu

Peretele e de caramida si are 450mm carota 150 deci o sa trebuiasca sa rup/sparg cand ajung la  adancimea ei avand in vedere ca nu e prin percutie  sa cedeze singur fiind din caramida cu  spatii zilele astea trebuie sa rezolv problema ca deja stau in frig din cauza ca inca nu am montat/cuplat centrala. Diametrul carotei e de 107mm pe 150mm adancime. Trebuie sa gasesc o solutie urgenta...fara carote cu  masina de carotat ca daca voiam asa ceva  gaseam de inchiriat sau chemam pe careva dar nu imi permite peretele  fixarea stativului  cu suruburi suplimentare si nici nu vreau alte gauri si  mizerie  de la apa de carotare umeda.

Editat de gabyh
Link spre comentariu

Poti incerca la o firma de montaj agregate de conditionare care ar trebui sa aiba un rotopercutor sds max cu freze de 50 cu prelungitor si sa dea 4 gauri si finisare cu dalta ,spitz ,sau sa cumperi un burghiu de 12 sds si sa dai mai multe gauri si apoi dalta ,spitz.

Link spre comentariu
12 hours ago, gabyh said:

Peretele e de caramida si are 450mm carota 150 deci o sa trebuiasca sa rup/sparg cand ajung la  adancimea ei ...

Domnule, acolo marea problema este praful de caramida, in rest functioneaza fara probleme metoda.

Am dat tot asa in caramida, zid de o caramida si jumatate gaura pentru hota, 110mm. si carota de 100mm lungime.

Am dat gaura pilot strapunsa si am gaurit si din afara si din interior, la mine a mers deoarece am acces si din exterior.

Cind se umple carota iei o dalta si crapi in doua bucata ramasa de zid, asta daca nu cade ea cind o lovesti cu ciocanul, daca nici

asa nu vrea, rotopercutorul ajuta.

In rest, rabdare deoarece merge incetisor, doua astfel de strapungeri am avut de facut si au durat cam 1 ora fiecare dar au iesit impecabil.

Cu dalta si burghiul iasa mult mai urit gaura.

Link spre comentariu

Eu am dat gaurile pentru hota si pentru centrala cu un rotopercutor Einhel (deci un percutor de rahat ) si un burghiu sds de fi 16.Gaura langa gaura,apoi cu dalta si ciocanul;perete de beton armat cu grosimea de 20cm.M-am intalnit si cu armatura,pe care am indepartat-o tot cu dalta si ciocanul.

La caramida nu trebuie nici o carota,doar dalta si ciocan;eventual si un intaritor de 40 grade...

Si apoi cine se uita la gaura ca arata urat,ca doar nu-i fata mare?Dupa montarea cosului se umple cu spuma,se tencuieste,etc.

Link spre comentariu

Eu as fi incercat cu un prelungitor facut din tija filetata...din aia de 1m lungime...M12 sau M14....prinsa carota cu saibe plate si grower de o parte si de alta...taiata tija la lungimea optima si montat mandrina la rotopercutor...avand in vedere ca nu este beton nu vad de ce nu ar functiona....dupa modelul mentionat mai sus am rezovat multe situatii de care m-am lovit pe teren...erau situatii punctuale si investitia in scule dedicate ar fi fost o cheltuiala inutila....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări