Dr.L Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 N-ar fi fost rau sa fi folosit sigurante tripolare sau cvadrupolare automate. Daca pe una dintre ramuri ar fi crescut curentul peste limita,toate cele 3-4 sigurante ar fi decuplat deodata,separand complet circuitulFelicitari in rest! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 N-ar fi fost rau sa fi folosit sigurante tripolare sau cvadrupolare automate. Daca pe una dintre ramuri ar fi crescut curentul peste limita,toate cele 3-4 sigurante ar fi decuplat deodata,separand complet circuitulFelicitari in rest! Daca te referi la tabloul meu, atunci am precizat ca:...La constructia tabloului, am folosit materiale recuperate, in proportie de 100%...De fapt proportia este doar de 95...99%, deoarece singurele dispozitive care nu vor fi refolosite sunt patroanele fuzibile de 20 A. Link spre comentariu
davidut5 Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Sa vedeti in Spania tablouri la apartamente, cate 10-15 automate duble plus diferentiale. Sunt numai 5 in medie la bucatarie. De la fiecare priza intrerupator se pleaca cu tub flexibil direct in doza, sunt de la o bucatarie 15-20 tuburi intr-o doza.Acest tablou este de la un bar. Este trifazic. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 locuiesc la tara intro casa mica (pentru ca cea mare o tin de sarbatori )si in urma cu ceva timp am avut ghinionul sa fie fulgerata instalatia din sat o plecat frigiderele becurile chiar stinse aparatura ce era in priza si iinstalatiile vechi de aluminiu sa-u cam sifonat am schimbat instalatia si cand am facuto pe cea noua am si extinsi putin adica am pus sigurante bipolare si circuite separate pentru fiecare priza aproape maine dupa masa sper sa pot sa dau jos capacul si sa-i fac o poza si sa o pot atasa am primit de la cei de la electrica autorizatia sa ma reconctez fara sa se uite de 2 ori am uitat sa precizez ca inclusiv contoarele a-u cedat instlatia in sat fiind din 1973 fara nici o modificare pana in 2010fara sa a-i descarcatoare daca bine zic Link spre comentariu
H Robert Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 locuiesc la tara intro casa mica (pentru ca cea mare o tin de sarbatori )si in urma cu ceva timp am avut ghinionul sa fie fulgerata instalatia din sat o plecat frigiderele becurile chiar stinse aparatura ce era in priza si iinstalatiile vechi de aluminiu sa-u cam sifonat am schimbat instalatia si cand am facuto pe cea noua am si extinsi putin adica am pus sigurante bipolare si circuite separate pentru fiecare priza aproape maine dupa masa sper sa pot sa dau jos capacul si sa-i fac o poza si sa o pot atasa am primit de la cei de la electrica autorizatia sa ma reconctez fara sa se uite de 2 ori am uitat sa precizez ca inclusiv contoarele a-u cedat instlatia in sat fiind din 1973 fara nici o modificare pana in 2010fara sa a-i descarcatoare daca bine zicPe viitor daca iti perimiti cumparati un descarcator de supratensiune, si vorbeste cu un electrician autorizat sa instaleze un pratraznet Link spre comentariu
H Robert Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Ieri toata ziua, nu am avut curent electric, dupa furtuna de alaltaieri. Aseara, s-a pus potopul si nu se mai opreste. Printre picaturi, mi se paruse ca am reusit sa postez o imagine atasament. Astazi nu am mai gasit-o. Fie nu am atasat-o de fapt, fie dintr-un motiv sau altul, a fost "suprimata" de "cenzura". Incerc din nou sa atasez cateva imagini ale unui tablou electric de forta, metalic. Asa arata cutia, dupa vopsire: Cutie metalica 2.jpg[/attachment] Asa arata cu aparatele de forta (separator de retea trifazat si 5 circuite de protectie trifazate, cu sigurante fuzibile - aici se vad doar 4 randuri) montate provizoriu: Cutie metalica 4.jpg[/attachment] Se mai vad in poza, cele doua prize trifazate, care vor fi racordate la unul dintre cele 5 circuite. Celelalte 4 circuite, vor conecta la reteaua trifazata un strung SN 320, o freza FUS 22 si inca doua utilaje, pe care inca nu le am. Probabil acestea vor fi un polizor PDP 300 si o masina de gaurit G 13. La constructia tabloului, am folosit materiale recuperate, in proportie de 100%. Se remarca faptul ca lipseste fundul cutiei. Acesta este de fapt, peretele atelierului. Comentarii am sa fac, atunci cand il voi racorda la retea si cand voi avea disponibile toate fotografiile - prelucrate. Care este stadiul cu tabloul, ati mai avansat in constructia lui? Link spre comentariu
radu cnc Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 O poza cu tabloul electric din atelierul meu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 ...Care este stadiul cu tabloul, ati mai avansat in constructia lui?Tabloul electric de forta este gata de atunci. Astept sa se produca doua evenimente, pentru a-l prezenta pe forum: 1. Sa gasesc un aparat foto, sau un substitut usor de folosit in conditiile din atelierul meu; 2. Sa racordez instalatia la reteaua trifazata. Nu am uitat insa, ca am aceasta datorie, pe acest topic. Am incheiat de curand un credit, care m-a tintuit doar la cheltuielile strict necesare. Sper ca cel tarziu la primavara sa racordez trifazatul. Voi reveni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum