Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tabloul meu electric din atelier

electriclicdoll

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electriclicdoll

3

• H Robert

3

• q_acdc

2

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un nea' electricianu de la electrica mai zelos ar putea sa te oblige sa decuplezi de la retea "tabloul" ala in caz ca nu se pune pe debransare.In mod normal se face din metal si obligatoriu cu impamantare verificata foarte atent, dar na acuma sper sa nu auzm de tine la stirile de la ora 17 :rade:

Link spre comentariu

iar daca trosneste ceva pe-acolo(la un scurt)sa ia foc sandramaua....chiar nu gaseai o cutie din tabla de la vreun tablou electric dezafectat(prin talcioc sau la smeltzari)???????

Link spre comentariu

Se vede ca esti pasionat si esti la inceput; ia aminte la ce au spus ceilalti si evita pe cat posibil improvizatiile periculoase. Cu multa pasiune, vei reusi sa faci multe...

Link spre comentariu

Din cate pare tabloul este afara ,cand ploua nu patrunde apa in el?Si ce e chestia aia cu stecher bagata in pix? De lanaga aparatele de masura.

Nu ploua pe el deoarece este acoperit . Este sub un acoperis de la un balcon...Si "chestia aia cu stecher bagata in pix" este pentru control...Bag in priza si in pix este bagata o sarma groasa de cupru si la capat sunt iesite doar varfurile...ca la pix...ca sa nu ma curentez...Si nu stie nici un nea'electrician de tabloul meu...Apropo...acela este contorul despre care era vorba in sectiunea incapatorilor...
Link spre comentariu

Felicitari pentru realizare,dar ai grije mare cu electricitatea,ca nu iarta greselile!

Cutia de lemn va atrage umezeaza si va deveni conductiva. Si daca mai e si ud pe jos,nu cred ca vei mai putea pune mana a 2-a oara pe ea! Posted Image

Link spre comentariu

Felicitari pentru realizare...

Nu este de felicitat, ci de corijat.Intr-o alta ordine de idei, am planificat mai de mult un topic unde sa explic cu poze si date tehnice, cum se realizeaza un tablou electric de forta. Deoarece tabloul electric de forta la care ma refer eu, este unul trifazat, am sa atasez aici, doar imagini cu aspectul unei cutii metalice apta de a fi folosita in asemenea cazuri.Voi reveni, dupa furtuna care incepe aici...
Link spre comentariu

Aici este facuta comanda si protectia atelierului.Aici mai si probez unele lucruri Astept pareri...http://tinypic.com/view.php?pic=2gwzv9l&s=7http://tinypic.com/view.php?pic=mwtwrd&s=7http://tinypic.com/view.php?pic=21kjx1z&s=7Stima!

Sa nu crezi ca ce ai facut acolo este si ok.1 - Cutie lemn?2 - Canal cablu plastic pe lemn?3 - Tesa pe contoar?In afara de o restrictie si o amenda puternica, nu obtii altceva de la un control ITM.
Link spre comentariu

Ieri toata ziua, nu am avut curent electric, dupa furtuna de alaltaieri. Aseara, s-a pus potopul si nu se mai opreste. Printre picaturi, mi se paruse ca am reusit sa postez o imagine atasament. Astazi nu am mai gasit-o. Fie nu am atasat-o de fapt, fie dintr-un motiv sau altul, a fost "suprimata" de "cenzura". Incerc din nou sa atasez cateva imagini ale unui tablou electric de forta, metalic. Asa arata cutia, dupa vopsire:

post-27597-139829290953_thumb.jpgAsa arata in interior:

post-27597-139829290964_thumb.jpg

Asa arata cu aparatele de forta (separator de retea trifazat si 5 circuite de protectie trifazate, cu sigurante fuzibile - aici se vad doar 4 randuri) montate provizoriu:

post-27597-13982929097_thumb.jpg

Si in sfarsit, asa arata tabloul, montat pe peretele atelierului:

post-27597-139829290978_thumb.jpg

Se mai vad in poza, cele doua prize trifazate, care vor fi racordate la unul dintre cele 5 circuite. Celelalte 4 circuite, vor conecta la reteaua trifazata un strung SN 320, o freza FUS 22 si inca doua utilaje, pe care inca nu le am. Probabil acestea vor fi un polizor PDP 300 si o masina de gaurit G 13. La constructia tabloului, am folosit materiale recuperate, in proportie de 100%. Se remarca faptul ca lipseste fundul cutiei. Acesta este de fapt, peretele atelierului.

Comentarii am sa fac, atunci cand il voi racorda la retea si cand voi avea disponibile toate fotografiile - prelucrate.

Link spre comentariu

Domnule ola_nicolas!Orice tablou electric electric trebuie sa existe surubul pt" pamant" si un cablu + surub pt capac.

Si crezi ca la acest tablou nu se va regasi? De ce nu ai rabdare, daca am anuntat ca lucrarea este in curs de executie si voi publica toate detaliile atunci cand va fi racordata la retea? :87
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări