Vizitator hidramu123 Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 va rog daca stie cineva cum pot lega o antena home made la un modem orange huawei E 1552 nu are antena exterioara si nu am mufa pentru antena interioara am auzit ca se poate lipi fire acolo si merge...si inca ceva antena pe care o am e destul de buna cred dar e de tv si nu stiu ce sa ii fac are in spate 2 placute pentru fregventa cred nu prea ma pricep....va rog daca ma puteti ajuta ....mersi :cry: Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 ....nu va luati dupa auzite cu ...lipit de fire!!!Mai bine intrebati la Orange ce si cum sa nu ....lipiti cu totul modemul!!! Link spre comentariu
Vizitator hidramu123 Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 pai ce sa intreb la orange o spus ca nu am raza de acoperire 3g in zona mea si ei nu au antene de vanzare si daca as cumpara de la un magazin gsm nu am siguranta ca as prinde 3g si un coleg o cumparat o antena de aia si nu o prins 3g si avea o cutie din plastic lipita pe antea si cand o desfacut cutia aia era goala nici un fir macar.....si eu incerc sa fac o antena putin mai mare dar nu ma prea pricep cum ma gandeam poate ma ajutati Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 daca sunteti in afara acoperirii 3G..Nu o sa prindeti nici cu o antena cit casa 3G... Aceste antene trebuie sa respecte niste calcule fizice...frecventa de la retelele de telefonie mobila este de orginul gigahertilor...deci lungimea de unda este foarte mica ...si in functie de aceasta lungime de unda antena este si ea de dimensiuni mici ...punind o antena mare nu faceti nimic ...deci trebuie o antena speciala ...facuta dupa anumite calcule...cred ca v-ati inselat atunci cind spuneti ca antena 3G cumparata era goala ...nu, acolo era amplasata antena ...sa nu credeti ca astfel de antene au piese electronice sau amplificatoare...nu, pentru ca aceste antene sunt folosite si la receptie si la emisie ...si amplificatorul a fi o piedica la emisie... Link spre comentariu
Vizitator hidramu123 Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 pai sunt 2 releie la distanta de 1 km si ceva de mine unu in stanga si unu in dreapta casei mele dar cred ca nu ai 3g si cu am mai spus e cineva la aceiasi distanta de 1 km de mine care are antene pe bloc si ofera net de la ele si ma gandeam poate pot capta cu antena facuta de mine de la ele..........nu imi merge sa pun poza cu antena imi spune "Imaginea trebuie să fie de cel puţin 0 pixeli lăţime, 0 pixeli înălţime şi cel mult 1200 pixeli lăţime şi 800 pixeli înălţime. Imaginea trimisă are lăţimea de 1200 pixeli şi înălţimea de 1600 pixeli" :cry: . Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 .nu imi merge sa pun poza cu antena imi spune "Imaginea trebuie să fie de cel puţin 0 pixeli lăţime, 0 pixeli înălţime şi cel mult 1200 pixeli lăţime şi 800 pixeli înălţime. Imaginea trimisă are lăţimea de 1200 pixeli şi înălţimea de 1600 pixeli arhivati poza si atasati-o...arhiva sa nu aiba mai mult de 2mb... Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 pai ce sa intreb la orange o spus ca nu am raza de acoperire 3g in zona mea si ei nu au antene de vanzare si daca as cumpara de la un magazin gsm nu am siguranta ca as prinde 3g si un coleg o cumparat o antena de aia si nu o prins 3g si avea o cutie din plastic lipita pe antea si cand o desfacut cutia aia era goala nici un fir macar.....si eu incerc sa fac o antena putin mai mare dar nu ma prea pricep cum ma gandeam poate ma ajutatiPai hai sa ne intelegem,v-a spus si colegul elmar acelasi lucru !!De exemplu aveti tel mobil si nu aveti semnal in zona unde sinteti!! il puteti folosi?? nu prea !!! cam asa stau lucrurile si cu ...netu'de pe modem!!!! si antena are nevoie de semnal in zona unde se afla amplasata,altfel ....ce sa receptioneze?? Link spre comentariu
Vizitator hidramu123 Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 mai jos is poze cu antena daca ma puteti ajuta va rog Imagine0185.zip Imagine0184.zip Imagine0181.zip Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 antena care o aveti dvs. ete unda de receptie tv ..deci frecventa de lucru a acestie antene este cuprinsa 300mhz- 800mhz ...deci daca orange foloseste in zona dvs frecventa gsm 800mghz ati putea folosi aceasta antena dar cu rezultate nu prea bune (cred eu) dar daca foloseste frecventa gsm 1800mghz nu aveti nici o sansa sa folositi aceasta antena...eu zic sa cautati pe net scheme de antene gsm si sa construiti una care sa poata fi folosita in cazul dvs...atentie! antena nu trebuie sa aiba amplificator ...altfel nu o sa aveti semnal gsm... daca doriti sa folositi aceasta antena conectati cablul coaxial cu tresa (partea litata )la partea de jos a antenei (acolo pe unde vine introdus cablul sa ajunga la legaturi si firul "cald" la partea de sus a antenei... iar capatul celant al cablului vine la modemul dvs ...dar de aici devine o problema faptul ca spuneti ca nu aveti o mufa de antena exterioara...eu nu pot sa va spun unde sa conectati antena si nici nu cred ca aveti permisiunea celor de la orange sa modificati sau sa dechideti cutia acelui modem...deci de aici va las pe dvs sa faceti cum doriti...si sper ca aveti experienta si priceperea de a executa o asemenea modificare...succes!ps.eu zic sa cautati pe net despre antene gsm si o sa gasiti destule discutii despre problema dvs.... Link spre comentariu
Vizitator hidramu123 Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 in poza cu numele Imagine0185 se vede pe masa firele care duc de la antena la modem sun cam 8-9 metri e fir de la un cablu de internet prin fibra optica am scos 2 fire din el de acolo am firele oare nu au pierderi? Link spre comentariu
Vizitator hidramu123 Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 modemul l am desfacut deja si am gasit antena interna pun poza mai jos si am si confectionat alta antena din o bucata de aluminiu si o tabla de zinc da am crezut ca antena aia tv e muult mai buna.....si ce cablu sa folosesc sa si cam la ce lungime? Imagine0174.zip Imagine0169.zip Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 cablul de internet nu are nici o legatura cu samnalul rf care va trebuie dvs...trebuie folosit un cablu coaxial(rf) ...dar daca ati incercat cu acel cablu nu stiu daca aveti pregatirea necesara sa puteti pune o antena acelui modem ...sper sa nu il defectati si sa aveti probleme cu repatia lui ...cei de la firma care vi la dat nu o sa vi-l mai repare daca o se constate ca sa umblat in el...o sa va puna sa-l platiti din nou... Link spre comentariu
Vizitator hidramu123 Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 elmar eu am numa 17 ani si nu prea inteleg termeni electronici sa inteleg ca, cablu coaxial(rf) e cablul tv normal nu?si daca poti vb in termeni mai populari as fi recunoscator si cu modemul imi asum responsabilitatea in totalitate pentru orice ar pati el vreau doar sa ma ajuti sa fac o antena pentru el..........si cum pot afla pe ce fregventa lucreaza cei de la orange in zona mea? Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 da va trebuie cablu coaxial cit mai flexibil ...eu v-am dat citeva indicatii cum trebuie sa conectati antena (nu uitati ca amplificatorul [cutia cu piese electronice] de pe antena trebuie eliminat) ...sper sa nu fiu certat de parintii dvs (fiind minor) ...faceti aceasta treaba pe propria raspundere ...pe mine sa nu ma acuzati de ceva daca nu reusiti sa conectati acea antena sau mai rau sa defectati modemul...deci mare atentie!!! ...frecventele din zona dvs nu le stiu decit cei de la orange...deci pe ei trebuie intrebati... Link spre comentariu
Vizitator iongiurca Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Scuze, intervin cu citeva precizari : - la frecvante mari atenuarea este foarte mare,adica ce cistigi cu antena pierzi pe cablu - peste 900mhz transmisia semnalului se face prin dispozitive speciale numite ghiduri de unda. -daca totusi vreti sa construiti antena luati ca baza formula :lung.de unda= c/f unde c=viteza luminii iar f= frecventa,aproximati frecv. la 1ghz.si alegeti o schema pe net si dimensionati-o Totusi este destul de greu ! Cu stima,Giurca Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum