XAN77 Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 de ce aparat am nevoie ca sa receptioneze internetul wireless de la provider si sa-l transforme in semnal pe cablu, care sa-l introduc in portul WAN al ruterului ? Link spre comentariu
volhov Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Nu e prea clar ce doresti. In mod normal ai nevoie de un bridge wireless-ethernet, dar asta depinde si de modul in care providerul asigura/permite accesul wireless in reteaua lui. Link spre comentariu
Ashky Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Access point se numeste, dar e posibil sa poti folosi si un router wireless pe post de access point.Daca te poti conecta la provider direct cu un laptop cu wireless, atunci poti folosi orice router wireless.Bagi un capat al cablului in router la LAN1-4 si celalalt capat la wan-ul routerului 2. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 23, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2011 da, ma pot conecta cu laptopul direct la provider, chiar in acest moment scriu de pe lap conectat la acel provider (net de proba). In casa am un ruter dlink di524up care acum are pe wan net de la alt provider, la care provider vreau sa renunt. In setarile ruterului nu are nimic despre alte moduri de functionare, el e acces point si atat, nu are wds, wisp, universal repetor, range extender sau alte prostii de care am citit ca e posibil sa-mi trebuiasca dar de care nu prea stiu exact ce fac Nu pra am inteles faza cu nefolosirea portului wan.Adica daca scot cablul actual din wan, de la providerul vechi, desktopul fiind pus pe cablu pe LAN1, ce se va intampla ? Va receptiona ruterul pe wireless !? si va partaja acel net !!! Link spre comentariu
Ashky Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Daca vrei sa conectezi desktopul la providerul nou (wireless), cablul se leaga intre placa de retea si unul din porturile lan de la router.In locul desktopului poti pune un alt router conectat ca router adica la portul wan.Incearca intai sa conectezi desktopul la providerul nou. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 23, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2011 pai prezent desktopul chiar asa e legat, la unu din porturile ruterului, doar ca ruterul ia net prin wan. Daca deconectez wan-ul va cauta sa ia net de pe wireless ? nu prea am priceput diferenta asta cu folosire/nefolosire wan. Link spre comentariu
Ashky Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Configurezi partea de wireless de la router cu setarile de la provider si va lua net prin wireless dar doar ptr desktop, ca si cand ai avea o placa wireless la el.Ca sa imparti netul asta mai trebuie un router.Eu am un topex care teoretic ar putea face singur treaba asta dar nu am incercat. Link spre comentariu
volhov Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Din cate stiu (se poate sa ma insel) nu exista router cu port WAN wireless. Daca te poti conecta la provider in momentul de fata de pe un laptop, inseamna ca ai nevoie de un client wireless care poate fi cel intern din laptop , unul extern pe USB, sau daca vrei sa folosesti aceeasi conexiune wifi pentru mai multe PC-uri, un adaptor WiFi-Ethernet (de exemplu : LinkSys WIFI - Ethernet Bridge) pe care-l vei conecta pe portul de wan ethernet al routerului existent.Am vazut ca ruterul dlink di524up este la randul lui WiFi. Din cate stiu nu asigura si functia de client WiFi (dar nu sunt sigur- ar trebui sa vezi in documentatia lui). Unele stiu acest lucru (Linksys, Topex, Asus), insa nu pot asigura simultan atat functia de client wifi cat si aceea de access-point. Link spre comentariu
Ashky Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Din cate stiu (se poate sa ma insel) nu exista router cu port WAN wireless. Daca te poti conecta la provider in momentul de fata de pe un laptop, inseamna ca ai nevoie de un client wireless care poate fi cel intern din laptop , unul extern pe USB, sau daca vrei sa folosesti aceeasi conexiune wifi pentru mai multe PC-uri, un adaptor WiFi-Ethernet (de exemplu : LinkSys WIFI - Ethernet Bridge) pe care-l vei conecta pe portul de wan ethernet al routerului existent.Acel client poate fi si un router folosit ca access point, d'aia am zis sa incerce intai sa conecteze desktopul la reteaua wireless.E o solutie mult mai ieftina. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 23, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2011 modul client si modul acces point din cate am citit pe net sunt doua moduri total diferite. Ruterul meu functioneaza in acces point, de aceea se pot conecta la el si se pot vedea prin el, wireless, mai multi clienti. Asa arata setarile de la wireless http://i56.tinypic.com/2mrbccm.jpg Nu are nicio posibilitate de a schimba modul actual, cel de AP. Am sapat prin magazine si am dat de un edimax model EW-7228APn . Stie cineva ceva despre el ? Vad ca suporta si AP client si universal repeater. Ambele functii putand sa imi rezolve problema. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Ai nevoie de un router wireless care sa stie sa fie si client nu doar acces point.Sau ceva care sa suporte openwrt / ddwrt (firmware pentru router).Modelul de Dlink nu merge.Iar pentru Edimax daca spui ca merge si in mod client ar trebui sa mearga,trebuie sa cauti manualul pentru el. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 23, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2011 dar banuiesc, ca nu am inteles exact, ca un ruter ce stie client, setat astfel, nu mai este si AP, deci nu mai ofera retea wireless. Asadar imi va merge netul la desktop si laptopul nu va primi net de la acest ruter decat prin cablu. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 un router setat ca si client conectat in portul wan al altui router (Dlink,ce-l ai,de ex.) ce da net prin cablu la desktop si wireless la laptop. Link spre comentariu
volhov Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 dar banuiesc, ca nu am inteles exact, ca un ruter ce stie client, setat astfel, nu mai este si AP, deci nu mai ofera retea wireless. Asadar imi va merge netul la desktop si laptopul nu va primi net de la acest ruter decat prin cablu.Ba ai inteles corect. Un router care stie sa mearga in mod client nu va mai merge si ca access-point.Din pacate sunt tot mai rari clientii wifi-ethernet, in schimb cam toate routerele wifi mai noi stiu sa lucreze in mod client.Cred ca singura solutie ar fi sa mai pui un router care stie sa lucreze in mod client, inainte de routerul existent, pentru ca providerul probabil iti va aloca doar un singur IP , iar daca vrei sa lucrezi simultan de pe mai multe calculatoare va trebui sa fii in spatele unui router cu NAT. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum