Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prob corector de ton

wiseboy1900

Postări Recomandate

Buna ziua.Am luat de la cineva un amplificator electromures as40202 si incerc sa-l reconditionez.Problema e corectorul de ton.Suna foarte nasol.Daca stau cu potentiometrul de bass la maxim imi gajaie oribil. Daca il dau la jumatate nu mai am bass.Am schimbat absolut toti condensatorii elelctrolitici cu unii noi,tranzistorul pe alimentare(era Ic=2A si am pus Ic=4A), numai cabluri ecranate.Face la fel si PC si la DVD,volmul la PC fiind aproape de minim.Alimentarea e de 32Vdc.Daca dau la maxim din PC volumul la iesirea corectorului e mic si distorsionat.Am verificat tot cablajul,refacut unele lilpituri,care abia se tineau.Am schimbat si potentiometrii.Nu as vrea sa iau alt corector de ton.Stie cineva ce as putea face sa nu se mai auda ca dracu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• wiseboy1900

2

Top autori în acest subiect

Salut.Preamplificarea pentru corector se face prin CI sau tranzistori? oricare ar fi varianta dintre astea 2, le-ai verificat? incearca sa pui iesirile corectorului pe un alt amplif care stii ca merge ok, se prea poate ca problema sa fie de fapt din amplif si nu din corector, eventual poti face teste pe ampliful in cauza cu un alt corector improvizat, e simplu, un singur tranzistor si un putometru cateva componente langa ele, totul se face in cateva minute, faci doar varianta de bas ca aia te intereseaza, si vezi cu asta daca ampliful se aude ok, daca da atunci corectorul e de vina, la care faci tot posibilul sa schimbi elementele active.LE: iata improvizatia de corector de ton la care m-am referit, este buna pentru a testa daca ampliful este ok.Schema 1 tranzistor.pdf

Link spre comentariu

Ok atunco corectorul este inculpatul, atunci ce te opreste sa iti faci tu altul? e foarte simplu si la o varianta doar pe 2 cai ( bass si inalte ) nici nu ai nevoie de PCB la ea, iti faci rost de 2 potentiometre de 100k stereo si iti legi la terminalele lor piesele ca in schema, faci conexiunile in aer su cate 1 tranzistor aa cum am aratat in schema si... aia e :da Stiu e rudimentara chestia dar merge, cand nu am avut la dispozitie cablaj m-am folosit de varianta asta si nu au fost probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări