Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antene potigrafu

Gabriel_S

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gabriel_S

5

• gaby

3

• hpavictor

3

• radu42

3

Top autori în acest subiect

Sant antene de scurte si sant de fabricatie ruseasca si sant singurele din lume de acest tip.

Ai idee si in ce banda/benzi ? Cat despre faptul ca sunt singurele din lume nu bag mana-n foc intrucat am vazut ca sunt folosite si de bbc, radio france internationale, chiar si la nivel de amator, ar fi interesant daca ne-ai da mai multe detalii... 73!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu unul am fost fascinat istorie si mai ales de cea a celui de al doilea razboi mondial. Asa ca am citit o gramada mare de carti care erau dedicat acestui subiect. Intr-un aboslut exceptionala, "Un razboi ultrasecret" erau si cateva cuvinte despre interpretarea pozelor obtinute din avion... Sau masina partijanilor..Acolo spunea totul se baza pe masurarea proportiilor. Daca apare un om intr-o poza si se stie ca inaltime medie e de 1.75m. ..Sau o dara de roata/senila de la o masina/tanc..In concluzie. Un obiect cunoscut avea pe poza lungimea de ataita mm, iar obiectul necunoscut atitia...Acuma normal ca mai pot aparea si erori, dar macar sti sa sapi prin banda de XMHz sau de YGHZ..Am fost clar?

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Antena respectiva, o uriasa antena turnichet formata din 3 „panouri” verticale dispuse in forma bratelor unui Y, este a statiei SNR Tiganesti si serveste la difuzarea in unde scurte a programului Radio Romania International. La acea statie sunt instalate 4 emitatoare cu Posted Image sunt instalate 4 emitatoare cu puteri de cate 250 KW. Amanunte aici: http://www.telerom.ro/ro/radio_ref.php 

Link spre comentariu

Se folosesc ( ma rog ... se foloseau , nu mai stiu acum ) si pentru traficul radio cu reprezentantele diplomatice ale Romaniei din strainatate . 

P . S . - link - ul de sub imagine nu functioneaza . La mine , cel putin ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am mai vazut un grup mic de antene pe langa DN7, dupa iesirea din Chitila. Poate ne spune cineva mai avizat daca mai sunt folosite si la ce anume.

Se pot vedea prin "ochii Google" aici si de aici putin mai detaliat.(destul de insistenta masinuta Google)

Link spre comentariu

E uimitor cate legende produce folclorul mioritic  :rade:

Serviciul de cifru (cei ce deserveau comunicatiile Bucurestiului cu misiunile diplomatice) nu si-a folosit aparatura/antenele pentru a bruia Europa Libera. Nici n-ar fi avut timp. Prin natura serviciului, se ocupau cu lucruri infinit mai importante decat gargara posturilor subversive. Si nici n-ar fi avut cum, tehnic vorbind. Cu aparatura dedicata lucrului in sistem radio-telex (rtty) cod Baudot  n-ai cum sa bruiezi un post AM care da cu sute de kW in eter.

Amintesc si faptul ca nu se putea bruia eficient E.L. cu un emitator aflat pe teritoriul Romaniei din considerente ce tin de specificul propagarii undelor in benzile de 49m, 41m. Zonele de tacere (unde nu ajunge nici unda directa nici unda reflectata) se pot intinde pe sute de km in jurul emitatorului la orele dupa-amiezii si seara. Mai sus (ca frecventa) e si mai grav.

Pentru un bruiaj eficient ar fi fost nevoie de ajutor sovietic, cu sute de kW trimisi de la mare distanta.

In plus, Romania a semnat niste conventii internationale dupa 1964, pe care nu avea cum sa nu le respecte. Nu s-a mai bruiat nici un post occidental.

Restul e folclor  :)   

Link spre comentariu

Am mai vazut un grup mic de antene pe langa DN7, dupa iesirea din Chitila. Poate ne spune cineva mai avizat daca mai sunt folosite si la ce anume.

Se pot vedea prin "ochii Google" aici si de aici putin mai detaliat.(destul de insistenta masinuta Google)

Candva erau ale STS. In padurea de vis-a-vis, peste DN7, unde nu exista semnal GSM pe o suprafata destul de mare, se pare ca mai exista o unitate de lupta radioelectronica.

Link spre comentariu

Pina la urma o sa aflam ca fostii securisti ne imbunatateau receptia si ala era un releu de retransmitere a Europei libere ! 

Pe mine ma intriga antenele  de la INMH.Cineva imi spunea ca sunt sirme pe care creste vita de vie....Banuiesc ca sunt ceva antene de satelit...poate stie cineva sa ofere o explicatie mai tehnica,asa !

Editat de radu42
Link spre comentariu

SalutNu stiu daca vorbim despre aceleasi antene, in lipsa unei imagini, dar pe cladirea INMH si pe un pilon situat ceva mai in spate se afla doua radare meteo iar in curte in zona spre DN 1 sunt niste resturi al unor antene filare ridicate pe piloni de lemn si care se foloseau pe vremea cand transmisia datelor de la diverse statii meteo se facea radio, prin teleimprimator.Adrian YO3HVV

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări