Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensator 142/2000-/700~

Vizitator gege36

Postări Recomandate

Vizitator gege36

As dori sa stiu si eu ce valoare are un condensator stiroflex scrie pe el WIMA FP 1/ 142/2000-/700~. L-am gasit ars in televizor s-a inegrit si nu stiu ce valoare are, nu stiu ce semnifica "142".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sla

1

• Mahdi

1

• +_Florin_+

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

As dori sa stiu si eu ce valoare are un condensator stiroflex scrie pe el WIMA FP 1/ 142/2000-/700~. L-am gasit ars in televizor s-a inegrit si nu stiu ce valoare are, nu stiu ce semnifica "142".

...nu vreau sa fiu rau dar mi se pare interesant ca stii sigur ca e facut cu stiroflex dar nu stii ce inseamna 142. Sigur scrie 142?...valorile componentelor pasive sunt alese dupa un algoritm care a generat niste serii de valori in functie de toleranta. 142 ar insemna 1,4nF care din ce stiu nu se afla in nici o serie. E posibil insa sa fie un capacitor cu valoare "custom" (la comanda). Problema cu aceste valori e ca nu le gasesti pe piatza. Va trebui sa folosesti mai mult de un condensator sa ajungi la valoarea ta, sau sa folosesti un condensator de o valoare standard cat mai apropiata de valoarea ta. (exemplu 1,5nF valoare standard).Trebuie insa sa te asiguri ca tensiunea maxima (si cea de c.c. si cea de c.a.) a condensatorului nou sa fie cel putin egala cu cea a condensatorului inlocuit (preferabil mai mare)Vezi ca in general condensatoarele Wima sunt mai scumpe dar sunt bune, nu iti recomand sa faci rabat la pret.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări