Vizitator Aclarar Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Am un laptop Fujitsu Simens Exprimo Mobile V 5505 a cărui unitate optică s-a stricat (l-am scăpat pe jos și, deși butonul de deschidere funcționează - la început de tot se blocase -, acum nu mai vizualizează nimic, nici un cd, audio, video, nimic, cum o făcea înainte de accident). Aș vrea să schimb singură unitatea optică, numai că am două probleme: a)nu știu cum îmi pot da seama dacă ceea ce găsesc pe internet se potrivește cu ceea ce îmi trebuie mie (ce detalii să urmăresc? uneori, când există imagine pentru unitatea optică internă îmi dau seama că forma ei nu e ca a modelului meu; ce calități tehnice îmi trebuie pentru a-mi cumpăra una bună, nu extrem de performantă, dar una care să mă țină suficient de mult timp ?) și dacă nu cumva arunc banii pe fereastră, așa a prostu...b) aș avea nevoie de un tutorial de instalare a unității optice interne. Știu că poate fi extrem de simplu (am văzut pe cineva cum a scos, ca pe un sertăraș, unitatea optică internă de la un laptop DELL), dar mă întreb dacă și la modelul meu de laptop se poate proceda la fel. Și fiindcă mi-e frică să nu îl stric de tot laptopul (am toate documentele importante pe el!), stau și mă uit și nu pot...să acționez. Așadar, am nevoie de indrumare și un sfat specializat, un tutorial, ceva.E atât de greu să găsesc o unitate optică internă ca să o înlocuiesc pe cea stricată? Să renunț la idee și să folosesc, poate cu mai puțină bătaie de cap, o unitate optică externă ?Vă trimit o imagine poate vă puteți da seama, analizând-o, ce și cum. Link spre comentariu
idm_luci Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 de obicei un singur surubel de sub laptop fixeaza unitatea optica si tot de obicei e marcat cu un cerculet , la fel mai e posibil sa nu fie la vedere si sa fie sub unul dintre capacele de la HDD sau RAM.Dupa desfacerea lui se poate scoate unitatea optica ca un sertaras , si dupa datele de pe ea poti obtine una similara. Link spre comentariu
Vizitator Aclarar Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Mulțumesc pentru promptitudine în răspuns. M-am uitat pe spatele laptopului și un singur șurub pare să fie fixat într-o latură a unității optice. Dar nu există nici un cerculeț, ci doar un șurub în formă de cruce introdus adânc. E posibil să se poată scoată pur și simplu fără existența nici unui buton sau șurub de desfăcut? Nu îndrăznesc să trag de sertăraș, dar e posibil să fie scos doar prin tragere, fără să desfac/ apăs nimic în prealabil ? Există și o astfel de posibilitate? Ați mai întâlnit-o? Link spre comentariu
idm_luci Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 personal nu am intalnit unitati optice fara fixatie cu surub decat cele foarte vechi cu fixatie mecanica ce aveau un fel de pargie gen port PCMCIA. incercati sa desfaceti surubul respectiv , deschideti unitatea optica si cu ea deschisa la maxim trageti usor de sertar , ar trebui sa iasa destul de usor , daca nu vrea desfaceti capacele de pe spate de la HDD sau RAM , nu mai tin minte exact dar parca modelul asta are un singur capac pe spate , si vedeti cam ce suruburi ar fi acolo , eventual postati o poza sa va indrumam. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 am aproape acest model de leptop si chiar astazi aminlocuit cularul dronganea asa cum zicea colegul de mai sus este prins intrun surubsub un capac ce acopera procesorul ramii placa wlan si ce alte module mai are boierul in interior surubul este tor 5sau 6 nu retin exact stea mai pe inteles Link spre comentariu
dorofteius Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Asa este, surubul este sub acel capac. Iar daca doresti o unitate, am una noua la 110 ron.Se potriveste 100% . Am probat pe acelasi model, acesta fiind calculatorul meu de la serviciu. Link spre comentariu
Vizitator Aclarar Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Mulțumesc pentru suport. Ați avut dreptate! Era fixată cu un șurub. M-am chinuit puțin până am scos-o, deorece am presupus că era un șurub lung și am tot învârtit la el până mi-a venit acru. Apoi, mi-am dat seama că se putea să fie foarte scurt și am tras de unitate până a ieșit. Acum ce fac? Cum găsesc ceea ce mi se potrivește? Pot pune ceva mai performant decât am deja? Ce detalii tehnice trebuie să urmăresc? Link spre comentariu
mos ilie Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Salut,Poate ar trebui să încerci să montezi la loc unitatea optică şi să o pui în conectorul de pe placa laptop-ului un pic mai cu simţ de răspundere.Poate contactele se vor face bine şi poate scapi de cheltuială. Link spre comentariu
Vizitator Aclarar Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Mulțumesc pentru răspuns, d-le Ilie, dar cred că nu înțeleg foarte bine. Ce este acel conector și unde se află ? Sau ziceți să o bag la loc și să o împing puțin mai tare ? Acum, că am scos unitatea optică din lăcașul ei, a nici măcar nu mai funcționează butonul de deschidere. Link spre comentariu
Vizitator Aclarar Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Pe unitatea optică scrie: DVD writer model TS-L632 designed by Toshiba Samsung Storage Technology. Aveți idee unde aș putea găsi un astfel de model, dacă nu merge varianta cealaltă. Am tot căutat și parcă au intrat în pământ pe siteurile românești de profil (componente laptop). Numai pe cele străine am văzut, dar înseamnă să mă complic, ca să fac comanda pe ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum