Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta 2 EW-15EP

paul14

Postări Recomandate

Am facut o simulare in Bassbox pentru 2 EW-15EP in paralel, dar vreau sa stiu cat de buna e. Plus ca nu sunt sigur de port. Dupa program imi da un volum de 520 si ceva de litri, dar cine e nebun sa faca cutia asa mare. Am bagat un volum de 150litri si mi`a dat simularea asta. Cu galben e graficul cu 500litri, iar cu albastru e graficu la 150litri.

Posted Image

Mi se pare destul de ok, ar mai trebuii ajutat putin pe bass din mixer.

Programul zice sa fac cutia cu dimenisiunile astea: inaltime 864mm, latime 534mm si adancime 330m. Eu vreau sa fac cutia de 1115mm inaltime, 430mm latime si 300mm adancime, iar portul ar fi venit pe toata latimea, 1-2cm inaltime si dus aproape pana in spate aproape cat e adancimea. Aici nu sunt sigur si va rog sa ma ajutati cu ceva pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

4

• Jimmy

2

• BF37

1

Top autori în acest subiect

I-ti poti construi incinta dupa bunul tau plac , dar mai intai selecteaza altceva inafara de " prism,square ( opt ) " la shape ( forma ).SI totusi pt ce vrei boxe cu 2 basi de 15" ? ... petreceri , chefuri , sonorizari...?

Link spre comentariu

Boxele o sa fie folosite la sonorizari de tot felul.Am bagat dimensiunile cum am vrut eu si am scos F3 47.45 Hz cu un port de inaltime 10mm, 430mm latime(cat fata boxei) si 30.48mm adancime. Cred ca asa va ramane. E bine calculat portul?

Link spre comentariu

E mica suprafata (deschiderea) portului. O sa vajaie mai rau ca un ventilator. Tu ai doar 43 de cm patrati acolo, comparabil cu un tub de 75mm diametru, iar pentru un difuzor de 15" ai nevoie de minim 100 cm patrati aria portului (ideal ar fi 150-180), ca sa nu auzi aerul care trece prin port. Cum tu ai 2 difuzoare care impart volumul, atunci portul ar trebui sa aibe o deschidere de minim 200 cm patrati, preferabil 300.Edit: Ai putea face portul de 50 x 430mm si 300mm adancime, si in felul asta ai avea o deschidere de 215 cm patrati, pentru aceeasi frecventa de acord.

Link spre comentariu

300mm e toata adancimea boxei si mai trebuie lasat ceva spatiu pe unde sa circule. Asa cum am facut in desen nu merge? Sa mai ramana un spatiu de 30mm in spate...sau 50 cat trebuie

Posted Image

Link spre comentariu

Daca scurtezi portul o sa creasca frecventa de acord.

In desenul tau, ar trebui sa lasi cel putin 50mm fata de peretele din spate. Oricum, mai apare si fenomenul de prelungire artificiala a portului (nu stiu cu cat, erau niste coeficienti) pentru ca e langa un perete. Totusi, de ce nu pui portul pe mijloc, intre difuzoare? Si, pana la urma de ce-ai optat pentru configuratia asta, cu 2x15"?

Pentru alte idei, te poti inspira de aici: http://forum.speakerplans.com/2x15-proj ... 43420.html

Si proiectul:

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... R53yJ4e-pg

Link spre comentariu

Nu vreau subwoofer. Pe boxa o sa mai vina un horn si comp50 sau alt driver mai puternic, iar destinatia boxelor o sa fie satelit sau fullrange. Ma gandeam sa caut proiectul cu un singur EW-15EP, vad ce porturi are si le dublez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări