Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL81 - SE

fcon

Postări Recomandate

De fapt oscilam de ceva vreme intre o restaurare completa (100%) si diverse nivele de modificare. Desi in general nu consider neconditionat ca aplicabile parerile unora si altora pe Internet a trebuit sa recunosc ca acele condensatoare de cuplaj din final o sa-mi faca probleme la un moment dat, asta insemnind aproape sigur distrugerea unei lampi finale, nu tocmai ieftina si disponibila... Hotarirea de modificare fiind luata m-am pozitionat in extrema ailalta, modificari maxime :-), astfel ca lista nu-i tocmai scurta si nici operatiunile in sine nu-s tocmai usoare, astia din vechime lucrau cu sirma groasa si-o imbirligau prin socluri si cose cu simt de raspundere... De vreme ce mi-am propus atitea schimbari un CFB e doar un punct pe lista. Cert este ca pe dinafara va arata la fel (cu exceptia 6pi3s), n-o sa lucrez decit sub capota...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fcon

23

• Liviu Ianush

18

• zal

14

• THOMAS

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 luni mai târziu...

Am ales aceasta lampa din intamplare; o aveam "pusa bine", cine stie de cand...

Mi-a placut aspectul deosebit - cam de inaltimea lui EL84, insa mai subtire si frumos inscriptionata cu verde: "Philips Miniwatt".

Posted Image

Este o pentoda pentru TV, pe care Philipsul a folosit-o in audio in cateva amplificatoare push-pull.

................

La schema asta m-am gandit,pe "hartie" merge bine si se pare ca nu ar exista motive sa mearga bine si in practica.

Putere prea mare nu o sa aveti,am ales configuratia cu EF80 mod trioda intrucat aceasta lampa este excelenta in ceea ce priveste distorsiunile,dar si linearitatea foarte buna in spectrul audio,sa nu uitam ca este o lampa amplificatoare FI-TV.

Nu vreau sa dau date mai multe sub forma de cifre pentru ca sunt satul de chibiteala fara nicio noima,inclin sa declar uneori niste performante foarte proaste in asa fel incat sub ce declar eu sa nu se mai poata cobori.

Pentru detalii avem PM.

schema:

Posted Image

Link spre comentariu

La schema asta m-am gandit,pe "hartie" merge bine si se pare ca nu ar exista motive sa mearga bine si in practica.

Multumesc; voi face montajul si voi compara performantele acustice cu cele ale amplificatorului deja existent.Va anunt rezultatele...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări