fcon Postat Septembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Pentru ca Trio W24 sa facut "de ris" la auditia de la danzup....Cei care apreciaza aparatele vintage nu vor rade niciodata de ceva care merita respect! Cata pasiune! Bravo! Foarte corect; acest aparat trebuia reconditionat, deoarece merita. Abia astept sa il ascult, cu acest suflu nou! Apropo de grija pe care o porti aparatelor: trebuie mentionat, din nou, si acel minunat player Philips, pe care il ingrijesti (asa cum am spus), cu respect si pe care n-ai incercat sa-l "upgradezi", deoarece este un clasic, o legenda... ------------- La aparatele vintage, cred ca singura optiune valabila este aceea de a le readuce la valoarea functionala initiala; mi se pare un semn de respect (o spun a treia oara, deoarece se pare ca acest termen a cazut intr-o mare desuetudine...). Daca schimbi ceva, ai deja alt aparat, in aceeasi carcasa. OK, aceasta este numai o opinie proprie, insa nu sunt singurul... M-au inspirat colegii/prietenii colectionari radio, care nu doresc in niciun fel sa le faca sa mearga "mai bine", ci doar sa renasca, sa redevina ceea ce au fost. Acestea sunt niste lucruri care nu se prea spun direct, deoarece aceia care cred in ele se bazeaza pe fair-play si pe intelegere, insa, din cand in cand, merita amintite... Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Nu faceam modificarile daca erau radicale.Am profitat de analiza benefica lui valderama, de a folosi in CFB secundarul de 16 ohmi si de experienta pozitiva, prin aplicarea CFB pe alte aparate. Practic, in total, sunt 10 lipituri.Intr-adevar este alt aparat, dar am vrut sa scot maxim din trafurile finale (totusi sunt japoneze Acrosound TO2-130).Nu vreau sa il distrug, pt ca oricind il pot readuce la forma initiala, mai ales ca primul proprietar a fost ctitorul Bisericii din Risnov (colonelul Risnoveanu); VTP ne poate spune mai multe, ca sunt din neam.Aparatul a ajuns la un nepot al colonelului Gheorghe Ruset Roznoveanu si apoi donat varului sau (tatal nepotului si tatal vinzatorului erau frati) si apoi a ajuns, prin cumparare, la mine.Offtopic: 1. Datorita legaturilor politice si de prietenie dintre membrii familiei ctitorului si o parte din nobilii rusi ai acelei vremi, Biserica din Roznov a primit insemnate daruri, constand in mare parte din obiecte liturgice. Amintim aici doua icoane, daruite lui Roznovanu de marele duce Pavel Alexandrovici si de Tarul Nicolae al II-lea, si o alta icoana, argintata, donata de Leon Urusov, ambasador al Rusiei. In biserica este pastrata si o Evanghelie din anul 1644, scrisa in slavona.2. Am citeva aparate vechi, audio, la care le stiu perfect istoricul, incepind cu primul proprietar. Nu stiu daca conteaza sau daca le creste valoarea, dar fiecare aparat are istoria lui pe care o am scrisa in brosurica lui.Pur si simplu, le respect. Punct.On topic: Nu voi modifica acest aparat radical niciodata. Are valoare istorica, stiindui provenienta.Ma bucur ca inca sunt oameni pasionati care impartasesc aceeasi idee, de a respecta aceste aparate si stiu ca cochetati cu aceeasi idee si va multumesc pentru interventia prompta si obiectiva.De vreo 2 ani reconditionez si revind, pe nimic, numai sa recuperez materialele, aparate care ar fi ajuns, poate, la gunoi. Si,da, imi selectez oamenii carora le voi da. Deoarece am avut si experiente neplacute. Nu stiu daca spune ceva, dar am peste 20 de picapuri de colectie reconditionate, peste 30 de perechi de incinte (inclusiv Spendor BC1 sau Rogers LS3/5a) si peste 10 amplificatoare pe lampi. O fi mult, o fi putin, dar unde sunt merg si sunt respectate; si foarte important, nu ajung la gunoi sau in tirg dezmembrate. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Abia astept sa il ascult, cu acest suflu nou! Cam asa arata schema modificata https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/TrioW24#5651778065500499570 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Secundarul trafo de ieşire e cumva simetric faţă de masă? Cum vor ''vedea'' catozii finalelor acelaşi nr de spire la masă? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Secundarul trafo de ieşire e cumva simetric faţă de masă? Cum vor ''vedea'' catozii finalelor acelaşi nr de spire la masă?Transformatorul are masa pe iesirea marcata 4 ohmi. De la 0 la 4 ohmi si de la 4 ohmi la 16 ohmi avem simetrie ("numarul de spire secundar 0-4Ω=4Ω-16Ω, cu alte cuvinte portiunea secundar 0-4Ω are un numar de spire egal cu portiunea 4Ω-16Ω; asa cum este cuplata masa la 4Ω, era numai bine pentru CFB"). Trebuie atentie la fazari. Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Secundarul trafo de ieşire e cumva simetric faţă de masă? Cum vor ''vedea'' catozii finalelor acelaşi nr de spire la masă?Transformatorul are masa pe iesirea marcata 4 ohmi. De la 0 la 4 ohmi si de la 4 ohmi la 16 ohmi avem simetrie ("numarul de spire secundar 0-4Ω=4Ω-16Ω, cu alte cuvinte portiunea secundar 0-4Ω are un numar de spire egal cu portiunea 4Ω-16Ω; asa cum este cuplata masa la 4Ω, era numai bine pentru CFB"). Trebuie atentie la fazari.Trebuie sa -l ascultam numaidecat !!!Cred ca suna mult mai bine . Ai modificat si valorile in reactia negativa dupa cum am vazut .Super !Apropo : am pentru tine un pickup Dual , belt drive cu doza AudioNote made in Japan dar acul e defect (stramb) , are toate reglajele posibile la brat si la viteza , ïn stare buna , fabricatie 1976 . Cadou de la mine ! Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Trebuie sa -l ascultam numaidecat !!!Cred ca suna mult mai bine . Ai modificat si valorile in reactia negativa dupa cum am vazut .Super !Apropo : am pentru tine un pickup Dual , belt drive cu doza AudioNote made in Japan dar acul e defect (stramb) , are toate reglajele posibile la brat si la viteza , ïn stare buna , fabricatie 1976 . Cadou de la mine !Da suna foarte bine. Am studiat schemele puse de lazaroiu, zal, fcon si sfaturile lui valderama (...si multi altii...). Pt. ca pe SE incercasem , am zis: Musai trebuie sa incerc si pe PP; si m-am orientat spre TRIO.Stiu ca pe SE ai "exersat" 6p3s-ul tau .Hmmm. Multumesc, cadou de cadou. Nu e pb. gasim un ac sau poate alta doza.Cred ca trebuie sa ne gindim la o noua intilnire, cu noi "delicateturi".Avem in plan cu Semper2U (si saptemari) sa facem o auditie de surse, pe lantul lui acustic. Eu o sa vin cu TDA 1541, 1541A, 1541S1 si poate si cu 1540. El are dual 2x1541A R1 si 1541A S1. Sper sa termin si proiectul cu 2x1541a paralel. La final vom avea etalon: Pickap Hitachi HT550, doza Nagaoka, ac Shibata, preamplificator RIAA Cambridge. Sa vedem rezista "digitalul"? Link spre comentariu
Vizitator Semper2U Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Sa vedem rezista "digitalul"? Va "rezista" doar daca vom auzi, pe playere, acel clavecin pe care doar pe vinyl (primavara - vivaldi) am reusit pana acum sa il distingem (pe CD il acopera corul de viori si se aude doar pe intermezzo-uri).Oricum e un tel indraznet blind testul pe niste echipamente care deja depasesc specificatiile consumer, dar va fi interesant experimentul. Ca genuri de muzica putem testa de la clasica la disco, metal, fado, jazz sau orice altceva din cele pe care le am prin casa.Doza nagaoka imi ajunge abia saptamana viitoare pt ca abia alaltaieri (luni) am comandat-o pe williamthakker. Deci daca ar fi sa ne vedem in weekendul asta vom merge pe grado. Link spre comentariu
fcon Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Avem in plan cu Semper2U (si saptemari) sa facem o auditie de surse, pe lantul lui acustic. Oricum e un tel indraznet blind testul pe niste echipamente care deja depasesc specificatiile consumerPe ce incinte acustice si de ce "blind test" (doar din curiozitate...)? Link spre comentariu
Vizitator Semper2U Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Pe ce incinte acustice si de ce "blind test" (doar din curiozitate...)?Incintele sunt un proiect al lui Liviu (in colaborare cu dl Sandu si dl. Mateescu), VTP cu Ciare HW204 si Ciare HT264, de care a zis cate ceva aici: viewtopic.php?f=4&t=56404&start=15Ne-am gandit la blind test pentru a nu ne lasa influentati de "teoria" dacurilor din playerele de test (1541 simplu, 1541 S1, 2X1541A etc.). Pe langa asta, ca branduri sunt Sony, Philips, Rotel (asta are saptemari daca nu ma insel), parca mai zicea Liviu si de un Grundig... si vrem sa vedem si "brandul" (conceptia de cablaj, conzii, numarul de regulatoare folosite, opa etc.), ce cuvant au de spus per ansamblu si nu doar dac-ul. Putem compara astfel care din ele suna mai cald sau dimpotriva, mai aspru dar mai bine pe detalii, soundstage etc. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 ...De la 0 la 4 ohmi si de la 4 ohmi la 16 ohmi avem simetrie...Da, numai sa fie si acelasi diametru la sarma pe zona 8-16...am gasit specificatii pentru unele trafuri la care pentru zona 8-16 ohmi era sarma mai subtire, pentru economie de spatiu...ceva in genul trafurilor de retea universale, care au bobina de 110V cu sarma mai groasa si restul pana la 220 cu sarma mai subtire...E doar o idee, pt. ca de obicei se foloseste aceeasi sarma, dar ar fi bine verificat, daca exista acces la sarma...sau pentru mai multa siguranta merge infasurarea de 4-16 pentru reactie, acolo nu conteaza asa mult diametrul. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Am verificat acum si vizual, initial doar masurasem rezistenta. Rezistente egale pe cele doua infasurari si sirma identica. Link spre comentariu
fcon Postat Septembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2011 ... chiar daca este o adaptare, uite ca s-a ajuns la aplicarea acestui tip de reactie negativa si la push-pull! Mai urmeaza si construirea unor trafuri PP dedicate, cu secundar bobinat (cred) bifilar.Mie mi s-ar parea interesant de aflat care ar fi modul de bobinare, respectiv restrictiile impuse de obtinerea unor infasurari simetrice, eventual pentru doua impedante de iesire (4 si 8 ohmi). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Am verificat acum si vizual, initial doar masurasem rezistenta. Rezistente egale pe cele doua infasurari si sirma identica.Cu atit mai bine ,dar NU conta daca diametrul conductorului de bobinaj era diferit sau rezistentele in CC inegale , important fiind ca infasurarile(0-4Ω ,4-16Ω) au numar de spire egale ,acum in "mod ideal" ar fi ca sarcina sa aiva 16Ω(pentru incarcare simetrica).Cred ca la capetele benzi audio in noua configuratie(CFB) atenuarea este mult mai mica. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Cred ca la capetele benzi audio in noua configuratie(CFB) atenuarea este mult mai mica.Nu pot aprecia pe inalte , dar basul este mult mai bun. La volume mici contrabasul se aude "linga tine". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum