Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL81 - SE

fcon

Postări Recomandate

Astept cu interes poze...era cat pe ce sa ma anunt si eu, cu toate ca sunt asa departe - dar era vorba sa am drum in Bucuresti...dar n-a fost sa fie...poate vara urmatoare...Si poate incet-incet punem si noi de un fel de European triode festival? Propun numele de Elforum Tube Festival... :da Intentionam sa aduc un SRPP cu 6N13S, dar nu e gata inca...Imi pare rau pentru off-topicul prelungit...poate muta kosmin227 discutia intr-un topic sticky dedicat...cred ca subiectul merita...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fcon

23

• Liviu Ianush

18

• zal

14

• THOMAS

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va rog sa discutati/confirmati in acest topic participarea la intalnirea "tubarilor inraiti" de la Dan; nu este nicio problema.

Indiferent despre ce vorbim, daca-i despre lampi, suntem on-topic...

-----------------------

Intentionam sa aduc un SRPP cu 6N13S, dar nu e gata inca...

N-ai renuntat la idee? :rade: O "coci" de vreo doi ani...

Cam tot de-atunci am inceput si eu testele; am facut trei amplificatoare SE, insa tot atatea am si desfacut. Sunetul, la 4-5 watti, este minunat; inca n-am auzit asa basi la nicio alta lampa...

...poate incet-incet punem si noi de un fel de European triode festival? Propun numele de Elforum Tube Festival...

Exact acelasi lucru propunea in urma cu vreo doi ani, mai tineti minte?

Era vorba si de o locatie mai spre centrul tarii; ne facusem vise...

Cred ca ramane sa asteptam vremuri mai bune.

Link spre comentariu

Eu propun numele de Romanian Tube Festival.Apreciez ca ar putea participa si unii invitati din tarile vecine si nu numai , cu conditia sa fie bine popularizat ...... Cum comentati ? Unii dintre constructori ar putea fi stimulati sa " nasca " modele de amplificatoare pe lampi mai performante , mai evoluate , nu o simpla ARITMA , si acest lucru poate duce la evolutie..........Nu se stie de unde sare iepurele !!!

Link spre comentariu

Ma bucur ca, in sfarsit, ne vedem cu dl Lazaroiu... :aplauze ------------------Vio? Dj_Dog?------------------L-am invitat si pe cu al sau amplificator DIY; sa vedem daca poate veni...

Salutari tuturor!Daca nimeni nu se supara, voi face si eu tot posibilul sa vin. Am sa iau legatura cu Fcon, poate venim impreuna, caci eu nu cunosc locatia.Va multumesc
Link spre comentariu

Eu propun numele de Romanian Tube Festival...

Nu mai vorbeşte nimeni româna? Să nu ne-mbătăm cu apă rece, durează ani pînă ajunge un festival renumit (asta numai cu multă seriozitate şi investiţii) ca să intereseze şi pe străini, caz în care se poate pune un subtitlu, în chineză desigur.
Link spre comentariu

Pai si cum sa-i zicem? "Festivalul Lămparilor Români"? Toata lumea s-ar gandi in primul rand la lampile cu gaz :da Inteleg punctul tau de vedere, si e corect, dar fiecare epoca isi are "Chirita" ei - acum e la moda engleza...oricum, nu numele cred ca ar fi problema....am zis cu multi ani in urma ca nu are rost sa scrii in engleza pe biscuiti...dar am primit atatea contra-argumente la vremea respectiva ca de atunci nu mai zic... :ras:

Link spre comentariu

Nu cred că se mai gîndeşte cineva, sau că mai sînt cunoscători ai lămpilor cu gaz, în afara satelor izolate, care oricum nu au habar de amplifurile cu tuburi. Sigur se poate găsi o denumire naturală, românească. Eventual cum îşi denumesc orientalii astfel de întîlniri şi evenimente, ceva gen ''Primăvara amplificatoarelor''... :da

Link spre comentariu

OK, OK, m-ai convins :)Noi avem in Arad un festival de muzica pentru copii..."Steluta de cristal"...propun atunci sa numim prezumptivul festival "Trioda de cristal" :ras: nici nu e prea departe de adevar......Bietul EL81...a uitat toata lumea de el...sper ca nu supar pe nimeni daca revin la propunerea sa fim mutati intr-un alt topic...evident cu voia initiatorului...

Link spre comentariu

Bietul EL81...a uitat toata lumea de el...

Nu, nu!..Acum 10 minute am facut ultimele lipituri la el; am pregatit o mica surpriza la acest amplificator; restul... maine! :ciuda:
Link spre comentariu

Intalnirea "lamparilor inraiti" s-a comis!Ca de obicei, discutiile au fost animate; ambianta si entuziasmul: perfecte.Multumesc din gazdei, care a facut ca timpul sa se scurga pe nesimtite; cel putin eu am plecat cu parere de rau spre casa (tot "ca de obicei", inca nu terminasem de vorbit...).Cd playerul lui , Exposure, si-a demonstrat clasa. Adi l-a restaurat la o forma de zile mari... Nu stiam la ce sa ma astept, insa si aspectul, constructia si prestatia au fost deosebite.Comutatorul de surse Akai: o bijuterie constructiva.Cred ca amplificatorul SE cu EL84 al lui a placut in mod deosebit, cu toate ca toti am lucrat cu EL84, iar sunetul ne era familiar.Transformatoarele de iesire si-au facut si aici datoria iar lucratura ingrijita a facut ca sunetul sa fie excelent. Marius s-a dovedit un interlocutor placut si sper ca s-a integrat cu placere in grupul nostru...Astept urmatorul sau proiect...SE-ul cu GU50 al lui mi-a placut in mod deosebit; mi-ar fi placut sa-l fac eu, deoarece are sunetul final pe care il caut in fiecare amplificator... Este extrem de corect, echilibrat, iar designul si lucratura: de exceptie; cum se spune: "arata mult mai bine in realitate, decat in poze".Am asteptat cu nerabdare sa ascult PP-ul sau cu 6N13, iar acesta lampa nu s-a dezmintit; chiar daca proiectul nu este finalizat, vorba lui , este "promitator": atmosfera sonora foarte ampla, basi frumosi, deosebiti... Cu toate ca m-am apucat de mai multe ori de lucru cu acesta lampa, inca nu renunt definitiv; cand i-o veni ceasul, il reiau, deoarece prea suna bine...Liviu a adus inca o bijuterie, un player Philips din seria originala 300 (303, am retinut bine?), cu DAC dual 1540 si mult-laudatul si fiabilul CDM1. Solid si greu, cum nu se mai fac demult aparate (sau sunt din gama foarte scumpa), cu sertarul glisant si stramosul "pucului" hi-end care fixeaza discul pe platan, are si un aspect deosebit si o functionare pe masura; DAC-ul pe 14 biti inca suna bine si zau ca n-am simtit lipsa altor 2 sau mai multi biti! Este un aparat pe care oricine si l-ar dori in colectie!Amplificatorul reconditionat pe care l-a adus a completat frumos atmosfera de vintage de calitate.L-am pomenit, asa cum se cuvine, si pe DJ-Dog, caruia i-am urat "La multi ani!", pe sunetul amplificatorului meu cu 6P3S, facut din kitul sau. La Dan, acest amplificator chiar a prestat bine, zic eu...Amplificatorul cu EL81 si-a facut intrarea in lume si se pare ca nu s-a facut de rusine.Surpriza pomenita in mesajul anterior se referea la posibilitatea utilizarii alternative a doua tipuri de lampi finale: EL81 si EL84, prin folosirea aceluiasi soclu si a unui comutator (pentru tensiunea anodica, rezistenta de catod si grila 2), care a functionat fara probleme. Am avut ECC88 si, apoi, 6N2P ca prefinala, pentru a compensa prin amplificare sporita lipsa celor cativa dB a incintelor lui Dan, fata de OB-urile mele.Una peste alta, multumesc gazdei si invitatilor sai (mai trebuie amintiti , si vesnicul entuziast, biblioteca ambulanta numita ). Cate o intalnire de acest fel parca te umple de energie...

Link spre comentariu

A fost foarte interesant, ne-am întîlnit şi am făcut multe schimburi de idei, foarte folositoare şi bune de inspiraţie ptr viitoarele proiecte. E adevărat că unii sînt mai harnici ca alţii, mi-ar fi plăcut să pot veni cu un amplif nou, dar am avut alte priorităţi în ultimele luni. :sparge:

Link spre comentariu

Intalnire exceptionala , timpul a zburat mult prea reepede cu adevarat : acu era 13.00 acu era 19.00 ...Despre amplificatoare :- impresionante cutiile de ceai ale lui "fcon" cu EL81 !!! rar mi-a fost dat sa aud un registru jos atat de amplu ... schema folosita , transformatoarele si lampile au sunat foarte bine- amplificatorul cu kitul de la DjDog : sunetul imi este foarte cunoscut fiind frate cu amplificatorul meu cu 6P3S , un amplificator audiofil de exceptie- surpriza pentru mine a fost amplificatorul SE cu EL84 al lui "saptemari" (deoarec epe ceilalti constructori ii stiam si aveam asteptari ridicate de la ei ! ) : un amplificator foarte bun !!! ar mai trebui sa-si faca niste capace peste trafuri si totul ar fi perfectMultumesc celor care au participat , intalnirile acestea chiar ne injecteaza cu voie buna .Mi-a facut placere sa-i cunosc pe : zbodeoc saptemari lucaionut si ceilalti carora nu le-am retinut numele sooorrryyy !

Link spre comentariu

Cum spune si zal, a fost interesant, atmosfera placuta, gazda primitoare (Dane iti multumim!).Cat despre scule sa o luam pe rand: cd-player-ul lui zal a facut o impresie buna, chiar foarte buna. A fost principala sursa de semnal. Si al lui Liviu se auzea placut, echilibrat, fcon are dreptate, nu parea sa ii lipseasca "x biti" iar aspectul vintage il ajuta sa se integreze mai usor in peisaj, intr-adevar e un cd-player cu greutate si la propriu si la figurat.La categoria amplifuri, SE-ul lui Dan e foarte reusit, cel putin mie mi-a placut de la prima melodie; clar, deschis, se vede ca si rezerva de putere conteaza intr-o oarecare masura. Cum ar spune unii colegi de forum acel amplif "are mult mult fier" si asta s-a vazut.PP cu 6N13S inca mai trebuie lucrat, poate la intalnirea viitoare o sa ne arate tot ce pot borcanele rusesti.Ampliful cu EL81 ne-a surprins intr-un mod placut, avea un sunet amplu, bogat in joase, se putea lua la tranta cu un 6p3s, si asta datorita reactiei locale din catod, aia cred ca a fost salvarea / norocul lui EL81. Cutia arata vintage asa cum imi place si mie, cu lemn lacuit.... ce sa mai vorbim, bravo fcon!!Ampliful lui saptemari cu el84 avea nevoie de cativa db in plus, ceea ce s-a rezolvat cu 2 6n2p. Sunetul era apropiat radiourilor mai dichisite cu tuburi, trafurile de iesire semanau cu cele de Capri, poate o idee mai mari.Una peste alta a fost frumos, si mie mi-a facut placere sa ii cunosc pe Liviu, zbodeoc si saptemari.Sa speram ca data viitoare vom fi mai multi si vom avea mai multe amplifuri la dispozitie.

Link spre comentariu

Va salut pe toti si va multumesc pentru ca m-ati invitat si pe mine si m-ati primit atat de bine in aceasta comunitate de pasionati. A fost o mare placere sa va cunosc si personal. Eu sunt foarte la inceput, de aceea ma bucur tare ca ampliful meu a cantat, ba chiar mai mult, a si placut.Mai am ceva planuri pentru care ajutorul vostru va fi esential si apoi, bineinteles ne vom bucura, sper impreuna.Cred ca astfel de intalniri sunt foarte frumoase si se pot intampla mai des, chiar daca nu vor fi de fiecare data realizari noi si, ca sa incercam niste boxe cu sensibilitate si mai mica (!!), va invit cu cea mai mare placere la mine.Sper ca acceptati invitatia si ramane de stabilit doar momentul care trebuie sa fie cat mai apropiat si convenabil tuturor, si celor care nu au fost prezenti.Am sa ma interesez si de transformatoarele de iesire.Multumiri speciale lui Dan care a creat o atmosfera atat de placuta.Va astept pe la mine.Marius

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări