Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL81 - SE

fcon

Postări Recomandate

Da, daca valoarea capacitatii e prea mica sau daca acei condensatori sunt de proasta calitate e o problema. Mai bine nu-i pui. Obtii neliniaritati si chiar rezonante datorita aparitiei unei reactii neliniare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fcon

23

• Liviu Ianush

18

• zal

14

• THOMAS

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca valoarea condensatoarelor din catod e prea mica sau daca nu sint de calitate foarte buna...

Condensatorii ăia sînt de obicei electrolitici, din cauza capacităţii mari şi nu pot avea o ''calitate foarte bună'', cel mult satisfăcătoare, eu nu folosesc aşa ceva decît la filtraje. Nici în schemele vechi nu prea se foloseau, sau erau simbolici, ce cîţiva uF şi care azi se pot înlocui cu unii nepolarizaţi mkt, mks, mpp, etc. În plus, findcă aceştia nu se mai depreciază în timp, ca cei electrolitici, ampliful poate funcţiona zeci de ani sau chiar mai multe secole. :dans:
Link spre comentariu

De fapt sînt poze de la ultima întîlnire de la nichisoru şi unele de la tine.

Da , ultima intalnire la care am fost eu .

A mai fost alta ?

La urma sunt cateva poze de la mine de acasa .... sorry .

Link spre comentariu

... erau multe amplificatoare noi si entuziasm cat cuprinde...Acum cine ce aduce pe 6 august? Ce ascultam? Hai... ca nu mai este mult!Eu vin cu EL81 si, daca tot este ziua de nastere a lui Dj_Dog, aduc si amplificatorul SE cu kitul sau cu 6P3S (lampi, trafuri, socluri).Monstruletul cu GU19 este prea greu si il las pe alta data...

Link spre comentariu

Cum influenteaza curentul de mers in gol funtionarea difuzorului? Membrana nu va mai sta la mjloc, nu? Ce influenta are aceasta pozitionare asupra caracteristicii de frecventa? Detaliati un pic...

Link spre comentariu

Cum influenteaza curentul de mers in gol funtionarea difuzorului? ...

Curentul de mers in gol are inluenta nesemnificativa asupra difuzorului in cazul fcon-EL81) datorita modului de conectare.
Link spre comentariu

Cum influenteaza curentul de mers in gol funtionarea difuzorului? Membrana nu va mai sta la mjloc, nu? Ce influenta are aceasta pozitionare asupra caracteristicii de frecventa? Detaliati un pic...

Includerea secundarului transformatorului de iesire in circuitul catodului finalei am vazut-o la Morgan Jones (Valve Amplifiers - editia a 3-a) pentru SE; in amplificatoarele PP construite de Audio Research (Classic 30) si Menno Van Der Veen (Vanderveen PR20HE-S2), insa in PP este necesara o buna simetrie a infasurarilor secundarului.

Efectul descris: cresterea damping-factorului si scaderea distorsiunilor armonice.

Morgan Jones caracterizeaza NFB-ul in SE ca minor ("small amount of local feedback").

Tensiunea continua de la bornele incintei acustice (masurata dupa cca 8 ore de functionare), este de cativa mV, insa membranei difuzorului de basi (15") nu pare sa-i pese.

De la publicarea schemei amplificatorului, inca doi forumisti au aplicat "metoda" la SE cu EL84, si raporteaza (auditiv) imbunatatirea performantei.

Daca a facut cineva masuratori ale caracteristicii de frecventa, il rog sa posteze aici...

Link spre comentariu

Florine , felicitari !imi place mai ales carcasa completa din lemn. Tare mult as vrea sa aud cum canta acest amplificator .E timpul sa facem o adunare la mine acasa sa ascultam amplificatoarele !Chiar vroiam sa propun o intalnire de "tubari inraiti" pe 6 august 2011 sambata la mine acasa , sunt disponibil toata ziua pentru auditii .(Poate sa vina oricine !!!)

Pana acum au confirmat :- fcon - lazaroiu- zal- hpavictor- lucaionutastept pe Nichisoru , VTP si Liviu sa zica daca pot veni si ei sau nu .De asemenea daca sunt si alti doritori sunt asteptati cu mare drag !
Link spre comentariu

Pana acum au confirmat :- fcon - lazaroiu- zal- hpavictor- lucaionutastept pe Nichisoru , VTP si Liviu sa zica daca pot veni si ei sau nu .De asemenea daca sunt si alti doritori sunt asteptati cu mare drag !

Dupa ora 13 incepe adunarea (de obicei sambata dimineata mai suntem prinsi cu diferite ocupatii casnice ...) .A confirmat si Liviu si poate si VTP prezenta.
Link spre comentariu

Ma bucur ca, in sfarsit, ne vedem cu dl Lazaroiu... :aplauze ------------------Vio? Dj_Dog?------------------L-am invitat si pe cu al sau amplificator DIY; sa vedem daca poate veni...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări