doru77 Postat August 1, 2011 Autor Partajează Postat August 1, 2011 Nu ma supar. Am constatat si eu. Deocamdata sunt croit pe boxe. Pe viitor vreau sa construiesc un amplificator sau daca nu reusesc sa il aduc in la calitatea pe care o vreu eu, voi achizitiona unul mai in cunostinta de cauza. Boxele trebuie sa fie pe 8, pentru compatibilitate atat cu amplificatorul actual , cat si cu orice alt amplif din viitor. Mai ales ca vreau fidelitate nu putere, si din cate stiu eu, o impedanta mai mare a boxelor aduce un spor de fidelitate si protejeaza si amplificatorul. Daca gresesc , va rog sa ma corectati. De boxele Canton si Magnat pe 8 ohmi ce parere aceti? De exemplu Canton LE 900 (vinde cineva chiar pe forum), Canton fonum 90 , GLX 100(la un magazin din Cluj, am urmat linck-ul). Are cineva in Pitesti Technix SB CD 120. Link spre comentariu
Vizitator ionut_b Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Pentru genurile care le asculti merg bine si niste Kef-uri mai vechi. Se aud foarte bine pe jazz, blues, 80's, dar nu foarte bine pe muzica mai agresiva(techno, hard rock). Eu am ascultat Kef Calinda in comparatie directa cu Arcus TM 68, si pentru mine Kef-urile au sunat mai bine. Arcus-urile aveau un sunet mai deschis, mai vioi, dar Kef-urile aveau un sunet mai cald, mai placut . Acum depinde cum vrei sa sune... mai laid-back sau neutru sau vioi,deschis,etc. Link spre comentariu
doru77 Postat August 3, 2011 Autor Partajează Postat August 3, 2011 Cam genurile pe care le enumeri, plus simfonica. Hard rock mai rar si atunci balade. Sa se auda cat mai curat, fara distorsiuni in registrul grav sau la inalte. Ca medii redau cam toate. KEF-uri nu prea am vazut la vanzare. Cele enumerate de mine in postarile anterioare sunt modele pe care le-am vazut la vanzare. Bineinteles ca sunt binevenite si alte sugestii. Nu ma grabesc, mai acumulez cunostinte si bani si intre timp poate apar si cele recomandate de cei cu mai multa experienta. Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Exista posibilitatea ca o incinta cu un difuzor mai mic, sa zicem 18-22 cm, sa aiba un bas mai profund decat o incinta care contine un difuzor cu diametrul mai mare ( 25-30 cm) ? Sau regula este generala: difuzor mare = bas mare, placut, difuzor mic = bas mic, neplacut ? Link spre comentariu
radue Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Nu este absolut nicio regula de genul asta. Doar idei preconcepute si incinte facute prea prost sau exact cum trebuie. Link spre comentariu
doru77 Postat August 3, 2011 Autor Partajează Postat August 3, 2011 Probabil la incintele moderne, de foarte buna calitate nu conteaza prea mult diametrul difuzorului de bas. Retin ca, mai ales la difuzoarele pentru instrument, acum vre-o 30 de ani, cu cat era difuzorul mai mare si basul era mai profund. Alte timpuri, alte solutii tehnice, alte cerinte. Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 O intrebare concreta, ce a-ti alege intre: 1. - Magnat Motion 880, 22-30.000 Hz, SPL=91 db, diametrul difuzorului de bas este 17 cm 2. - Arcus TM 65 , 32 - 25.000 Hz diametrul difuzorului de bas 22 cm. Link spre comentariu
Luca Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Arcus TM 65 din urmatoarele motive:Tweetere VIFA de 100 Wati RMSMedii LPT 60 Wati RMS (facute de ITT-NOKIA) difuzoare de bass Seas de 80 Wati RMS made in danemarka.Cutii din MDF gros.concluzie: Toate modelele de boxe ARCUS folosesc difuzoare de calitate facute de firmele SEAS , VIFA , ITT-NOKIAIar despre modelele de magnat mai noi... Sunt mai bune decat chinezariile de 2 lei si atat ! Link spre comentariu
Vizitator ionut_b Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Si eu tot Arcus cred ca sunt mai bune. Mie TM 68 chiar mi-au facut o impresie buna. Si sunt din MDF, nu din lemn masiv...Motion 880 a fost proiectat mai mult ca front-uri pentru home cinema din cate am citit, si nu sunt prea bine cotate nici pe dincolo.Poate Magnat Monitor 880 daca gasesti sh, ca vad ca sunt apreciate pe la noi. Link spre comentariu
CBI Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 un tweter de genul ala nu are cum sa aibe mai mult de 10w maxim 15 in functie de filtru poate sa functioneze intr-o boxa de 100w sau ceva de genul,asa ar fi corect zis revenind la arcus,a desfacut cineva mai mult modele de curiozitate,din cate am inteles nici astea nu sunt scutite de filtrele alea mizerabile,adica practicarea ordinului 1 electric la boxe pe 3 cai ,conzi electolitici ieftini si bobine la fel,mici si pe miez Link spre comentariu
zal Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Nu vă opreşte nimeni să înlocuiţi cond. vechi electrolitici cu unii moderni tip mpp, mkt, mks... etc. Cu bobinele e mai greu, dar sînt suficiente ptr puterea boxelor, numai cine bagă salam gros în ele le prăjeşte. Link spre comentariu
CBI Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 eu nu am mesterit prin arcusuri doar ascultat cateva modele mai cunoscute,de-aia am intrebat (si practic tu confirmi ..)bineinteles ca se poate face cam orice comparativ cu 2-3 decenii in urma cand nu aveai acces la informatie si unelte ca acum,doar sa gasesti omul potrivit sau sa iti pui mintea la treaba Link spre comentariu
Luca Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 un tweter de genul ala nu are cum sa aibe mai mult de 10w maxim 15 in functie de filtru poate sa functioneze intr-o boxa de 100w sau ceva de genul,asa ar fi corect zis Inseamna ca Operating Power este puterea reala (Adica 3,2 W) Link spre comentariu
CBI Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 cauta ce reprezinta acele standarde de masura si punctuletele explicative de dupa cifre.La scanspeak usher focal etc se precizeaza ca sunt date pt cazul in care sunt folosite cu un filtru si o frecv de taiere anume,deci cam ceea ce am zis eu cum iti explici de ex ca un driver profesional cu bobina de 3" si de 3-4 ori mai greu si mai mare are data o putere de 80-100w,adica cam cat un tweter hi-fi si totusi sunt folosite in boxe care primesc puteri de ordinul a 4 cifre uite de ex un tw usher care este mult peste vifa indicat de tine la fel si acest focal ,care are si un pret marisor pt a fi folosit in boxe comerciale accesibile pt omul de rand puterea la care rezista intr-o boxa depinde de filtru(mai precis frecv de taiere si panta de filtrare).La fel si pt wofer,degeaba scrie 100w nominal masurat fara incinta si intr-o banda de frecv restransa,pt ca in fctie de incarcarea incintei puterea poate sa scada Link spre comentariu
Vizitator harley Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Uite pe asta nu o stiam . Ce bine ca m-ai luminat tu acum. Eu am boxe pe 4 ohmi, deci trebuie sa ma ingrijorez, nuuuuu??? Apoi consumul de energie nu are nicio treaba cu impedanta boxelor. Consumul de energie are mai degrama treaba cu eficienta boxelor. Daca vrei amanunte pot sa iti explic de ce si cum !!!Din cate stiu eu orce amplificator pe o sarcina de 4 ohmi se incalzeste mai tare decat pe o sarcina de 8 ohmi tot la aceasi putere.Caldura mai mare = consum de energie mai mare + distrugere mai rapida Sper ca va referiti la un aplificator care are ca sarcina minima sau recomandata de 8 ohmi atunci fenomenul disipatiei termice pe sarcina de 4ohmi e justificat si explicabil dar care-i ala ca sunt curios, o fi legea lui ohm? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum