Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe

doru77

Postări Recomandate

Caldura mai mare = consum de energie mai mare + distrugere mai rapida

Asta depinde si de stabilitatea amplificatorului....Mai poti adapta formula si altfel:Amplificator stabil = consum mare de energie + caldura(ca na...cele cu tenta de hi-fi sunt majoritatea in AB...deci randament max 60% restul caldura) + sunet placut urechilor => multi ani fericitiCam mult offtopic...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru77

31

• cristian2009

8

• Luca

8

• zal

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Intr-adevar, cam mult off topic. Ar fi binevenit un topic separat cu teoria traductoarelor acustice si imperecherea acestora cu amplificatorul. Si on topic: pareri despre modelele de boxe mai sus pomenite, nimic? Dumneavoastra pe ce ascultati muzica, oameni buni?

Link spre comentariu

Dacă ai o cameră mai mare, peste 25m2, merită din plin boxe bas-reflex, dacă e o chilie pui de compresie, cam asta e o explicaţie simplă. În rest, e bine să ai boxe de 8 Ohmi, le poţi folosi cu absolut orice amplif de pe planetă, pe cînd cele de 4 Ohmi, numai cu cîteva. Nemţii făceau de 4 ca să-şi protejeze piaţa de japonezi, amplifurile japoneze nu rezistă la 4 Ohmi, din cauza economiei de materiale.Canton, Braun, Grundig, Heco... etc, au cam aceleaşi difuri şi filtre toţi, contează doar realizarea artistică a boxelor.

Link spre comentariu

Cu plăcere, sigur că sînt şi cazuri particulare de boxe care pun condiţii de folosire mai speciale, amenajări în casă... mai sînt şi alţi colegi care pot detalia multe aspecte, din păcate întotdeauna discuţiile alunecă spre formule tehnice abstracte sau contraziceri.Dacă tot îţi fac cu ochiul boxele germane pe 4 Ohmi şi vrei audiţie de calitate, nu discotecă-n cartier, ideal ar fi să le foloseşti împreună cu un amplif pe lămpi, trafo de ieşire se face de regulă cu mai multe prize, la 4, 8, 16 Ohmi.

Link spre comentariu

Ii rog pe cei care au ascultat unele din urmatoarele boxe, sa isi spuna parerea. Atat despre impresiile auditiei cat si despre realizarea tehnica

ai uitat sa precizezi ce e mai important,cum sa sune,sau cum ti-ar place sa suneeu as zice sa cauti boxe cu woferul de macar 16cm daca ai de gand sa le folosesti singure.Sau cu maxim 8" daca sunt pe 2 cai si nu variante compacteBoxele vintage din clasa medie nu stau prea bine la partea tehnica cat si la componentele folosite in filtru,dar asta se mai poate remediaun +1 pt Arcus.Folosesc in multe din boxele lor difuri vifa,seas si chiar daca nu sunt cele mai rasarite sau nu se pot compara cu cele contemporane,la preturile la care se gasesc sunt f bunecat despre discutiile incinta inchisa vs bas reflex... sunt fara substanta,ca de obicei ...Iei ce gasesti daca te atrage,dar pe compresie la boxele vintage ar cam trebui ceva cu 25cm pe wofer daca ai pretentii de 40hz.Cele cu 6-8" se cam opresc la 60hz(compresie sau br) si din cauza ca sunt utilizate in cutii compactecat despre 2 vs 3 cai , 4 vs 8 ohmi ,e alegerea ta, ,in fctie de ce amplificator ai ca sa le impingi si spatiu pt ele.Sa incerci sa ocolesti boxele mai ieftine si cu multe difuzoare ,pt ca au compromisuri f mari,de impedanta nu mai zic..
Link spre comentariu

Intr-adevar, vreau auditii de calitate. Din pacate nu dispun de sume foarte mari si de aceea vreau sa combin ceea ce pot din punct de vedere financiar cu cat pot scoate ca fidelitate. Boxele trebuie sa fie pe 8 ohmi, pentru ca la impedanta asta lucreaza amplificatorul (Pioneer SA-510). Nu tin ca boxele sa fie germane, le-am mentionat pe acelea pentru sunt la vanzare la preturi pe care mi le permit, au 3 cai, dif-uri de joase cu diametre mai mari, le mai mentioneaza cate cineva. Sunt deschis la orice sugestie deoarece experienta mea practica este minima. Nu este rau ca se posteaza si teorie, este necesara. Rau este ca se ajunge la contraziceri si malitiozitate, ceea ce nu este constructiv.

Link spre comentariu

@CBI Nu cred ca stapanesc prea bine termenii audiofili, dar cred ca doresc sa sune cat mai natural, liniar. Fara paraieli la anumite frecvente, fara bas infundat ca din butoi, sa se auda clar cinelul si cristalin chitara. Nenurile de muzica pe care le ascult: clasica, rock (oldies), jazz, blues si cate ceva din restul. (fara manele!). Chiar daca e o chestie subiectiva, care tine de urechea, antrenamentul ei si gusturile celui care asculta, impresiile celor cu experienta conteaza.

Link spre comentariu

Putine boxe de raft pe 8 Ohmi,

Va recomand Canton Fonum 90 80 Watii 8 Ohmi , Eu am avut varianta pe 4 ohmi si suna al naibi de bine. Se gaseste pe okazii la un pret foarte bun. Ceva de puterea si calitatea asta pe 8 ohmi si 3 cai mai rar vezi.....

Link spre comentariu

mai arunca din cand in cand un ochi pe aici

din pacate majoritatea celor cu adevarat bune vad ca sunt...cam pe 4 ohmi...

poate ca ar trebui sa te gandesti pe viitor sa te dotezi si cu un amplificator mai sanatos,pioneerul ala e frumos,dar cam usurel

Link spre comentariu

Usurel rau de tot. Am avut un amplificator facut de mine in adolescenta cu tda 2030 care se auzea mai fidel si mai puternic ca Pioneer-ul asta. Ca dovada, nu reuseste sa aduca la distorsiuni niste boxe bulgaresti de 20 W, rebobinate. Am sa-l tin de frumos, sau am sa bag un amplificator serios in el, chit ca nu au loc un transformator si un radiator serios. Morala: nu tot ce-i japonez e si HI-FI!

Link spre comentariu

Usurel rau de tot. Am avut un amplificator facut de mine in adolescenta cu tda 2030 care se auzea mai fidel si mai puternic ca Pioneer-ul asta. Ca dovada, nu reuseste sa aduca la distorsiuni niste boxe bulgaresti de 20 W, rebobinate. Am sa-l tin de frumos, sau am sa bag un amplificator serios in el, chit ca nu au loc un transformator si un radiator serios. Morala: nu tot ce-i japonez e si HI-FI!

Din descrierile tale referitoare la calitatea sunetului mi se pare ca doresti ca totul sa sune pe stilul magnetofonului de odinioara. Din experienta mea de audiofil iti recomand 2 solutii:1. daca optezi pentru varianta pe 4 ohmi: boxe de compresie germane stil Canton CT-800/1000, Magnat all ribbon 10, Heco Superior/Precision (am mai scris asta intr-ul alt topic) si un amplificator german de genul Universum v3297 (i se mai spune Dynamic`s HI-Fi 2500 parca), care este o varianta a amplificatorului Pioneer SA-8500 MKII facut de Universum in colaborare cu Pioneer pentru piata germana si care functioneaza perfect in 4 ohmi. Amplificatorul e perfect compatibil cu majoritatea boxelor germane de compresie facute in anii `80.2. daca optezi pentru varianta pe 8 ohmi: boxe bass reflex stil Kenwood Plazma Diamond LS-990HG/LS-880G sau de compresie SONY SS-G1/G5/G7/G9, Sansui S-1000 si amplificator japonez din anii 70`-`80, de preferat Kenwood/Pioneer/Akai/Sansui, dar un model mai aproape de capul de serie.Amplificatorul tau, daca nu ma insel, este un level entry fara prea multe facilitati, cu un damping factor destul de mic si cu un THD modest (fara sa te superi).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări