Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe

doru77

Postări Recomandate

Ii rog pe cei care au ascultat unele din urmatoarele boxe, sa isi spuna parerea. Atat despre impresiile auditiei cat si despre realizarea tehnica. Eventual sfaturi despre ce as putea achizitiona in limita a 600 lei. Pentru auditii, nu bubuieli! Leak 2030 Technix SB CD 120 Sony SS e44 KEF Cresta SP3320 Yamaha NX-GX500 Elac EL 55 (II) Bowers and Wilkins 686 Multumesc anticipat!

post-26673-139829289236_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru77

31

• cristian2009

8

• Luca

8

• zal

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator costyslob

in afara de Bowers and Wilkins 686 nu este niciuna pentru auditi de calitate , cele KEF.. Sunt replici. nu au treaba cu cele originale.

ai omis in cautari firmele Canton si Arcus ..

ceva recomandari:

CANTON KARAT 30

Arcus TM 65

Modificat de Madalina in data de 21/07/2011

Link spre comentariu

Pentru auditii nu evitati nici modelele vechi de la Grundig (box 650 sau 850).Au avantajul ca sunt incinte pe compresie si nu sunt dificile la pozitionare; de asemenea recomand Braun LS 120.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Aveam impresia ca sunt recomandate cele bas-reflex pentru redarea mai fidela a basilor. Sunt de preferat cele comprimate? La fel am o dilema intre 2 si 3 cai. consider ca cele cu trei ar fi mai fidele pentru ca acopera fiecare o banda de frecvente ``dedicata``, dar am observat ca incintele noi sunt majoritatea pe 2 cai.

Link spre comentariu

incintele bass reflex au bassu mai degajat iar cele pe compresie il au mai fortat. Boxele de generatie noua toate sunt pe bass reflex, eu personal aleg tot bass relfex. PS: Cel mai bine este ca incintele sa fie pe 8 Ohmi pentru distorsiuni mai mici, consum mai redus de energie, si nu in ultimu rand pentru pastrarea amplificatorului in buna stare mai mult timp. Incintele pe 4 Ohmi distrug amplificatoarele orcat de rezistente par a fi ele.

Link spre comentariu

Incintele pe 4 Ohmi distrug amplificatoarele orcat de rezistente par a fi ele.

Uite pe asta nu o stiam :nas: . Ce bine ca m-ai luminat tu acum. Eu am boxe pe 4 ohmi, deci trebuie sa ma ingrijorez, nuuuuu??? :speriat Apoi consumul de energie nu are nicio treaba cu impedanta boxelor. Consumul de energie are mai degrama treaba cu eficienta boxelor. Daca vrei amanunte pot sa iti explic de ce si cum !!!
Link spre comentariu
incintele bass reflex au bassu mai degajat iar cele pe compresie il au mai fortat. Boxele de generatie noua toate sunt pe bass reflex, eu personal aleg tot bass relfex.

Interesanta descriere; personal am auzit putine incinte br care sa sune natural;si alea care suna bine si sh depasesc 600 lei. Conteaza mult camera "de lucru" si pozitionarea lor in ea.

Link spre comentariu

Deci sunteti de parere ca cele cu compresie suna mai natural?Amplificatorul este pe 8 ohmi, deci, musai boxele sa aiba minim 8 ohmi.Am zis 600 lei, dar daca am ocazia sa ascult ceva care ma incanta... ce nu face omul pentru viciul lui! Ca daca merita, le iau pentru mai multi ani.

Link spre comentariu

Canton LE-900 a ascultat cineva? Imi place la ele banda de frecvente de 18 - 25 000 Hz si difuzorul de basi de 28 cm. Din pacate nu am posibilitatea sa le ascult. Daca ati avut, aveti sau ati ascultat asa ceva, va rog sa postati impresiile pe care vi le-au lasat.

post-26673-139829290029_thumb.jpg

post-26673-13982929003_thumb.jpg

post-26673-139829290031_thumb.jpg

Link spre comentariu

Uite pe asta nu o stiam :nas: . Ce bine ca m-ai luminat tu acum. Eu am boxe pe 4 ohmi, deci trebuie sa ma ingrijorez, nuuuuu??? :speriat Apoi consumul de energie nu are nicio treaba cu impedanta boxelor. Consumul de energie are mai degrama treaba cu eficienta boxelor. Daca vrei amanunte pot sa iti explic de ce si cum !!!

Din cate stiu eu orce amplificator pe o sarcina de 4 ohmi se incalzeste mai tare decat pe o sarcina de 8 ohmi tot la aceasi putere.Caldura mai mare = consum de energie mai mare + distrugere mai rapida
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări