Vittorino Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Acum 3 ore, validae a spus: Cei pe care îi am sunt făcuți la IPRS....mă gândeam că vrei să-l faci ca pe kit-ul original. Cei comandati vor intra in carcase de condensatori electrolitici IPRS. In felul acesta montajul final va fi exact ca acum 40 ani. Din pacate, nu am avut grija de electroliticii mei IPRS si acum sunt veritabile Diode Zener de 4,7V... Ar fi trebuit ca la 3-4 luni sa ii supun unui proces de fomatare electrolitica... Dar daca am fost lenes m-am ales cu o cutie de diode zener uriase... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 O să testez de curiozitate ce găsesc IPRS NOS prin dulap, dar îmi amintesc că am mai testat unul de prin anii 80 și avea ESR și capacitate foarte bune la vârsta lui.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Am testat eu de 4700uf la 40 V si nu ai zice ca sunt din anii 80. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 18, 2023 Partajează Postat Aprilie 18, 2023 Am testat chiar acum câţiva condensatori din 1991, ca cei din imagine.Capacitate nominală, ESR de circa 50miliOhmi...am pus şi 24V cu ampermetrul înseriat, nu au curenţi de fugă exageraţi,Unele lucruri le nimereau şi ai noştri... Link spre comentariu
hixpp02 Postat Aprilie 18, 2023 Partajează Postat Aprilie 18, 2023 Exact, câteva serii de componente erau foarte bune, drept dovada și acești condensatori de peste 30 ani vechime. Păcat ca in zilele noastre nu a rămas mai nimic din toată industria producatoare de componente electronice. Link spre comentariu
Iordan Dan Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 Bună ziua Are cineva cablajul la amplificatorul de 15w în format pdf la scara 1:1? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 Se poate imprima la scara dorită deschizând imaginea cablajului cu un program de editare oarecare și utilizând funcția de Zoom sau chiar din setările imprimantei, prin teste. Link spre comentariu
Voltus1 Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 (editat) Dimensiunea cablajului original este de 10x6cm. vezi pdf-ul de mai jos la scara 1:1. https://file.io/XBHwfOOzB5mU Editat Aprilie 19, 2023 de Voltus1 Link spre comentariu
Iordan Dan Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 imi zice ca fisierul a fost sters. Link spre comentariu
Voltus1 Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 pcb amp 15w IPRS.pdf Incarcat aici pe forum . Link spre comentariu
adi1967 Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 Pentru transfer toner trebuie printat in oglinda. Link spre comentariu
Vittorino Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 (editat) Am pigulit un pic la PCB... L-am gandit la modul: Condesatoarele electrolitice pot fi axiale, sau se poate monta condensator radial paralel cu placa de cablaj (cu terminale la stanga sau la dreapta) sau condensator radial montat vertical la mijlocul spatiului. Mai am de lucrat... Mi-a iesit si un strap pe care nu mi-l doream. Am incercat ca amplasarea componentelor sa fie cat mai aproape de original. Nici aici nu am reusit 100%... (C6 <> C7)... Cand am varianta finala, revin ;) Ampli15W.zip Editat Aprilie 20, 2023 de Vittorino Oare cum se poate opri corectorul automat? Link spre comentariu
Vittorino Postat Mai 3, 2023 Partajează Postat Mai 3, 2023 Salutare! Am sters ciornele de mai sus cu Amplificatorul de 15W. Atasez alta versiune. Am eliminat strap-ul (s-a datorat unei greseli in alegerea simbolului pentru TO-92) BAFTA! Ampli15W-8310-III.zip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum