Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit I.P.R.S Baneasa

Vizitator just_dark_semitones

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator bejan2000

Salut ! Mie nu mi-a functionat niciodata comanda sonora -si am facuto de 2 ori. Din aceste kit-uri (IPRS) am construit urmatoarele (din pacate nu am decat schemele, montajele.....) : Amplificator 10 w (3 exemplare), SEDIB (semnalizator electronic directie bicicleta), comanda optica, generator audiofrecventa, miniorga de lumini (3 exemplare), mixer audio,egalizor grafic cu 5 benzi (2 exemplare), sirena autosalvare, comanda sonora (2 exemplare), sirena uau-uau si ultimul , un joculet cu integrate: 1x2. Pacat ca nu se mai gasesc si acum, iar ceea ce am vazut la M.tro nu seamana cu ce era inainte, practic sunt niste module care se conecteaza intre ele pe un panou si gata montajul, iar pretul este pe masura: 87 lei.

Imi dai si mie schemele te rog?Multumesc anticipat!!!
Link spre comentariu

Nu mai stiu daca a existat un kit IPRS "pisica electronica"(parca "Nazdravanul Motocel") dar stiu ca am experimentat pe carton la "Casa Pionierului" prin anii 80 o schema din colectia Tehnium si facuta in conditile de atunci pe suport de carton._7rpdS73-Qs Poate totusi are cineva acest kit sau macar documentatia....

Link spre comentariu

Surprinzator, inca mai pastrezi montajul "uceniciei" de la Casa Pionierilor. Tot de la carton am plecat si eu, probabil multi dintre noi. Nu cred ca a fost kit, dar numele mi-l aduc aminte, "Nazdravanul Motocel". Parca era o schema si printr-o carte, "Minitehnicus", Editura Tehnica 1972. Singurele montaje ale copilariei pe care le am: miniorga de lumini si sirena autosalvare.Cand am timp, o sa scanez schemele si incerc sa le postez.

Link spre comentariu

Surprinzator, inca mai pastrezi montajul "uceniciei" de la Casa Pionierilor. Tot de la carton am plecat si eu, probabil multi dintre noi. Nu cred ca a fost kit, dar numele mi-l aduc aminte, "Nazdravanul Motocel". Parca era o schema si printr-o carte, "Minitehnicus", Editura Tehnica 1972.

Singurele montaje ale copilariei pe care le am: miniorga de lumini si sirena autosalvare.

Cand am timp, o sa scanez schemele si incerc sa le postez.

Am realizat si alte montaje haioase pe carton cum ar fi de exemplu si "electronic cow", rearanjat intr-o cutiuta de plastic si care intre timp a devenit jucaria preferata a fetitei mele (in videoclip la butoane). Dar si atunci prin anii 80, tin minte ca a scos multe zambete pe fetele prietenilor mei. :rade:

videoclip :

lyJkcYk1qcg

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Ce TOPIC, ce VREMURI !!!mi-ati rascolit amintiri.cand o sa ajung acolo unde le am depozitate (daca nu s-au aruncat) o sa iau toate vechiturile sa le pun la loc de cinste.Primul montaj de al meu de la IPRS a fost catelul electronic. ca difuzor am luat unul dintr-un radio albatros si il alimentam cu baterie «patrata» de 4,5V.Am mai facut sirena wau-wau, amplificatoare 15w, comanda electronica cu microfon incorporat (tin minte ca m-am chinuit zile intregi sa lipesc firele pe microfon, tot timpul se dezlipeau), miniorgi de lumini (cu greu am trecut una pe triace).am cumparat multe kit-uri electronice dar nu pe toate le-am facut si mai sunt unele pe care le-am facut dar de care nu imi mai aduc aminte.din sirene electronice sau catel electronic faceam lampi filatoare din circuitele astabile (parca aveau 3 astfel de module)eu nu am facut niciodata cablaj pe carton si am ramas surprins cand am vazut acum. interesant.daca vroiam sa fac un montaj foloseam un cablaj gata facut care il adaptam sau cand am mai crescut il faceam cu «zgarieciul». mai tarziu il trasam cu smoala sau sigmaron (sper sa nu gresesc)Daca mai aveti imagini, scheme sau montaje cu kit-uri IPRS, merita sa le postati sa vada si generatiile urmatoare tehnologia anilor `70-`80, asta in cazul in care nu se va inchide forumul, desi ar fi pacat.

Link spre comentariu

Da, frumoase amintiri, fara grija zilei de maine, decat a procurarii de piese si timpul pentru lipituri. Montajele "mai importante " le faceam pe placaj de traforaj, ca sa reziste. Generatorul de audiofrecventa i-l bagasem intr-o masinuta, pe post de claxon pentru fratele meu. Daca cineva mai are asemenea montaje, este bine sa le posteze, ne mai incalzeste sufletul si amintirea unor vremuri demult apuse. :cry:

Link spre comentariu

Ce a fost odata !Si probabil ca o sa ramanem numai cu amintirile.Am facut cred toate montajele de la IPRS ,in mai multe exemplare , unele le reusam , altele nu .( Abia intram la liceu pe vremea aia )Am fost incantat de " Lumina dinamica " acela cu doua CDB 495 un 400 si un 404am mai adaugat niste leduri ( triunghiulare erau parca 11 lei bucata )Doamne ce amintiri placute .........Si multi zic ca noi " epoca veche " nu am avut copilarie Doamne , habar nu au ce copilarie am avut......Cea mai mare bucurie am avut-o in 1986 de ziua mea am primit un pistol de lipit de la tatal meu si vreau sa va spun ca il am si astazi si lucrez cu el doar carcasaam schimbat-o o data si in loc de becul de 6V am pus un led alb.Ce topic ..... ce timpuri ... ce a fost odata .Multumesc initiatorului acestui topic.

Link spre comentariu

Si eu am facut saptamana trecuta o replica a amplificatorului de 10W. Aveam nevoie de un amplificator ce va fi folosit ca modulator capabil sa elibereze 5 ... 6W nedistorsionati. Desi puteam rezolva problema mult mai simplu si rapid (cu un integrat de exemplu) am ales aceasta solutie de dragul vremurilor trecute :rade: .In masura in care a fost posibil am folosit piese "vintage" insa atent verificate.

post-18989-139829385937_thumb.jpg

post-18989-139829385941_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sirena autosalvare este noua ''realizare''(replica).

Felicitari!!!Doamne! cate amintiri frumoase am din acele vremuri in care nu-mi pasa de ziua de maine, cand stiam ca rasaritul de soare este pentru mine un nou inceput, o noua aventura. Desi au trecut multi ani, spiritul acelor vremuri "traieste" in inima noastra poate datorita faptului ca nu am gasit ceva mai bun ca sa punem in loc. Suntem o generatie de invingatori atat timp cat vom sti sa pretuim valorile pe care le-am primit si sa le transmitem celor care ne urmeaza. :88viewtopic.php?f=183&t=59255PS: Sunt trist ca de fiecare data trebuie salvez aceste topicuri in format arhiva Web*.mht cu intentia de a le scrie pe DVD, pentru ca acestea pot sa devina in curand istorie, inca o amintire frumoasa despre elforum.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări