Andrei1545 Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 In principiu da , dar avea 12 canale .... Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Orice amplificator ( comun ) cu lampi din aceeasi perioada are performante muuuult mai proaste decat cele care se obtin cu amplificatorul de 10 W produs sub forma de kit de catre raposata IPRS ! Din acest punct de vedere , varianta ( copiata dupa aplicatiile Philips ) de 15W poate fi considerata ca fiind limita de sus ce se poate obtine din configuratia , foarte economica , de amplificator cu etaj final de putere cvasicomplementar si cuplajul sarcinii prin condesator . Culmea este ca desi aceste concepte au peste 50 de ani , sunt apreciate foarte mult in comparatie cu majoritatea dintre variantele actuale mult laudate de unii pe aici ( DC servo , supersimetrie , generatoare de curent , oglinzi de curent , etaje de bias sofisticate , circuite de protecte cu relee ) in special de catre muzicieni / audiofili . Desigur , nu orice amplificator cu etaj final cvasicomplementar poseda calitatile excelente descrise mai sus , majoritatea sunt prelucrari ale unor " proiectanti " fara a intelege de fapt fenomenele reale , de aceea veti gasi habarnisti care urla la luna ca reactia bootstrap nu e e buna ( sic ) , cuplajul sarcinii prin condesator nu este bun , ca trebuie etaj diferential simetric in intrare etc . Daac sunteti interesati , pot atasa o schema cu rezultate excelente , derivata dn schema amplificatorului de 15W , produs de IPRS , usor de implementat pe aceasi cablaj . Precizare : schema modului de 10W de fapt este o aplicatie din catalogul SIEMENS , iar schema modulului de 15W este de origine PHILIPS : Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Am experimentat si eu aceste kituri si am fost foarte multumit ele... Altfel, felicitari pentru aceasta interventie (Victor), chiar la subiect... Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 In locul NTC-ului de 6K8 ce se poate folosi ? Asemenea thermistor am vazut prin aparatele de radio romanesti. Merge un thermistor recuperat de prin sursele de PC ? Mai greu de fixat pe radiator... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 (editat) Amplificatorele in configuratie clasica, cu condensator pe iesire si bootstrap functioneaza excelent, sunt foarte "audiofile" in conditiile unei proiectari corecte si realizarii lor cu piese de calitate. Colegul @Victor are dreptate. In principiu, un condensator de iesire de capacitate suficient de mare, un etaj final usor supradimensionat ca sa-l suporte la bass fara surprize si tranzistoare ceva mai rapide (ft mare) ar fi o varianta ok. Nu doresc sa contrazic/sa supar pe nimeni, fiecare are parerea sa, dar sunt curios, in ipoteza unui test "blind", daca cel mai cel audiofil ar putea sa identifice care din amplificatoare are condensator si bootstrap si care e cel "modern", supersimetric, cu oglinzi de curent etc ...etc ... Nu vorbesc de kitul de 10 ... 15W asa cum era el - cu valorile si piesele existente in plic - ci de un amplif bine proiectat care sa "stoarca" tot ce se poate pe aceeasi configuratie. @albasette, ar putea fi inlocuit cu un circuit superdioda dar ... nu mai e Siemens. Termistoare de 6k8 n-am vazut pe la noi, doar sute de ohmi ... Editat Ianuarie 8, 2015 de +_Florin_+ Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 NTC de 6k8 este 0.2-0.66 USD fata TVA la TME deci nu este o componenta exotica. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Detalii despre " originalul " Philips care a stat la baza modului de 15W IPRS : http://www.elforum.info/topic/94359-amplificator-2n3055/page-2?do=findComment&comment=1103729 Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Orice copil vede că sînt diferite ambele amplifuri de ce e prezentat mai sus (superdiode, reacţii, simetrizare). Fiind un forum de electronică, o ştiinţă exactă, ceva mai mult discernămînt ar fi necesar cînd se dau sentinţe. Există o grămadă de scheme de epocă din care s-ar fi putut inspira meşterii de la IPRS, plus posibilitatea de a fi gîndit cu capetele lor o schemă de la zero. Le trebuia doar puţină experienţă în lipit sîrme. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 Unii vorbesc discutii fara a spune ceva ! 1 Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 12, 2015 Partajează Postat Ianuarie 12, 2015 Termistoare de 6k8 n-am vazut pe la noi... Costa 1,39 lei http://adelectrocom.ro/index.php/cPath/536_2_74 Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 O.K., am inteles, va multumesc. Sunt mai greu de fixat pe radiator acele termistoare. Eu faceam referire la termistoarele dedicate pt. radiator, prin radio Gloria si alte modele de radio am vazut asa ceva. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Îl prinzi cu răşină de un papuc, aşa cum făceau japonezii prin amplifurile lor. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Dai o gaura-n radiator , o umpli cu pasta siliconica pentru contact termic si acolo introduci termistorul . Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Am mai invatat ceva. Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 (editat) Principala grijă e să-l izolezi electric de radiator, vopseaua folosită la termistorii de acest gen e cam subţire. Şi ca să exemplific mai exact, de un astfel de model ai nevoie ptr montarea pe radiator. Nu are nevoie de vaselină siliconică. Editat Ianuarie 13, 2015 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum