Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit I.P.R.S Baneasa

Vizitator just_dark_semitones

Postări Recomandate

Nu este absolut deloc importanta parerea unor useri despre selectarea si marcarea pe categorii de produse din industria semiconductorilor...

Procedeul folosit de IPRS se foloseste si in prezent , de aia exista familii de tranzistori selectati dupa UCE , zgomot etc .

Rusine antiromanilor !

Sper ca nu faci referire la cei care au scris in acest subiect...

Link spre comentariu

Salut. Excelente discutiile pe aceasta tema. Mi-am pierdut a doua parte a noptii citind pe aici cam tot.

De '' Radio ABC" va mai amintiti? L-am realizat prin clasa a opta sau a noua, adica prin '78 sau '79, avea sase tranzistoare, finalii erau EFT 323 si EFT 373, alimentarea la 3V si totul in carcasa radioreceptorului Cora. Receptorul radio "IUNOSTI", trei am montat  si un "ZVEZDOCIKA" pentru un coleg de clasa, ultimele doua, daca pentru majoritatea de aici trebuie sa mai spun, kit-uri sovietice. ''ABC''-ul costa cel mai mult, 160 de lei, fata de sovietice care costau cu 15-20 de lei mai putin, parca. Un pistol de lipit costa 180 de lei, o paine Dambovita - 2,70 lei. La magazin, un BC costa 63,50 lei, BD-ul 80 lei. Ce preturi si ce vremuri?

Link spre comentariu

Absolut corect,am cumparat leduri inainte de '89,costau 11 lei buc.Am facut un vu-metru stereo dupa o schema din tehnium,cu 2 x 10 leduri,cu tranzistoare tip BC,recuperate din placi electronice dezafectate,proveneau de la combinatul siderurgic.

De aceea acele chituri fabricate de fosta IPRS,erau o mana cereasca,pentru tinerii de atunci electronisti...mai ales ca aveau preturi destul de modice.

Link spre comentariu

Ma duceam la librarii si priveam in kituri ce componente erau inauntru; cind vedeam 2N3055 cu Uce=60V si BD139/140 sau BD137/138 luam B8109 cu gramada. Deasemenea cautam mixerele cu trei intrari B8203 si corectoarele de ton B8201 daca aveau BC173 sau BC413. Piesele achizitionate astfel erau ieftine in raport cu cele de la "Dioda". LED-uri cumparam din Ocsko cu 5 lei bucata.

Link spre comentariu

La casa pionierilor la cercul de electronica aveam un tip foarte ok (proful)care ne dadea componente multe pe gratis.Nu stiu de unde le lua.Nu imi permiteam absolut deloc la vremea aia sa dau 70 de lei pe un BC.El a pus in mine microbul asta.Ii sunt recunoscator si acum.Am umblat la cerc acolo pana la 18 ani cand am terminat liceul si m-am angajat.Vreau sa va spun ca experienta mea cu primul iunost este una comica.Am primit kitul cadou pana habar nu aveam ca rezistenta poate avea alta valoare ca alta.Pentru mine toate erau la fel.(nu tin minte cati ani aveam eram mic oricum)Am montat aparatul considerand ca R1 e prima de pe cartonul cu rezistente si tot asa.Binenteles ca nu a mers.L-am dus la reprezentanta tehnoton din oradea sa mi-l repare.Vazand cei de acolo doi pusti au fost amabili si l-au primit dar cand am mers dupa el au zis ca nu il pot face.L-am aruncat intr-o cutie si mai tarziu cand dejaintelegeam cum sta treaba cu piesele l-am facut sa mearga.

Link spre comentariu

Proful/maistrul de la cerc facea (probabil) rost de piese de la fostii sai elevi si colegi care lucrau în industrie. Asa ca ar fi fost frumos ca, dupa ce v-ati angajat, sa va revansati în acelasi mod.

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am si eu doua kituri IPRS cu codul 8503/M5-II si nu stiu ce pot fi. Mentionez ca detin doar cablajele si nimic altceva. As vrea sa le readuc la viata...

Pune o poza cu cablajele !!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

"Am si eu doua kituri IPRS cu codul 8503/M5-II si nu stiu ce pot fi. Mentionez ca detin doar cablajele si nimic altceva. As vrea sa le readuc la viata..."

Kiturile mentionate cred ca sunt fabricate  dupa 1990. Ceva poze ne pot ajuta sa le identificam.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut. Excelente discutiile pe aceasta tema. Mi-am pierdut a doua parte a noptii citind pe aici cam tot.

De '' Radio ABC" va mai amintiti? L-am realizat prin clasa a opta sau a noua, adica prin '78 sau '79, avea sase tranzistoare, finalii erau EFT 323 si EFT 373, alimentarea la 3V si totul in carcasa radioreceptorului Cora. Receptorul radio "IUNOSTI", trei am montat  si un "ZVEZDOCIKA" pentru un coleg de clasa, ultimele doua, daca pentru majoritatea de aici trebuie sa mai spun, kit-uri sovietice. ''ABC''-ul costa cel mai mult, 160 de lei, fata de sovietice care costau cu 15-20 de lei mai putin, parca. Un pistol de lipit costa 180 de lei, o paine Dambovita - 2,70 lei. La magazin, un BC costa 63,50 lei, BD-ul 80 lei. Ce preturi si ce vremuri?

Bd-ul era 96 lei, atit 139 cit si 140.

Celelalte mai slabe (135-136 si 137-138, nu-mi mai amintesc)

BD-uri cu seria 23x nu am vazut prin magazine(cele cu 2A in colector si 25W disipati).

Link spre comentariu

Aşa nici cele de 4A (BD441/442) nu erau în magazine, dar tot le foloseam. Era o întreagă economie paralelă. La fel cond bulgăreşti sau Remix, tantali chinezeşti, MLT-uri sovietice, leduri şi afişoare RDG-iste...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare , aveam odata facut intr-o cutie o placuta cu lumina dinamica formata din 2-3 CDB495 , parca un CDB404 sau 400 , tirisori etc , chestie este ca avea 12 canale , si am ars-o si am si aruncat-o , mai detine cineva schema ?  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări