Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit I.P.R.S Baneasa

Vizitator just_dark_semitones

Postări Recomandate

• 6 luni mai târziu...
Vizitator waly88

Mixer audio....

am si eu un kit asa si ma tot kinui sa il asamblez.....pacat ca pozele st cam neclare...sper sa reusesc....a fost pus pe o statie care a cantat la motul meu,deci vr sa o pun pe picioare iara :da
Link spre comentariu
Vizitator waly88

Amplificatorul de 10W functiona excelent, desi avea o schema aproape "didactica": driver cu BC172, etaj final cvasicomplementar cu BD139/BD140 si finale 2N3055, reactie boot-strap. Alimentarea la 22V. Am cumparat 2 kit-uri si am facut un stereo, ca sursa de semnal foloseam un walkman Sony. Imi amintesc ca o perioada nu l-am pus in functiune pentru ca nu aveam radiatoare, pana la urma s-a indurat tata si mi-a facut rost de unele recuperate din niste tv-uri Diamant 2520 sau ceva de genul, 4 bucati, erau foarte mari si raceau bine. Ce vremuri ! :101

as dori si eu daca se poate schema pentru acel kit....nu stiu unde sa lipesc firele care duc in finali....st mai incepator un pic... :jytuiyu
Link spre comentariu
Vizitator waly88

Am dat peste o placuta de circuit imprimat gasita intr-o cutie cu placi primita de la un user, si cred ca este vorba de un kit de amplifcator; nu am alte detalii si nu are nici un cod marcat pe ea. M-ar fi ajutat sa caut schema pe net...

Sper sa reusesc sa o refac dupa ce gasesc schema.

http://i453.photobucket.com/albums/qq26 ... G_0333.jpg

Posted Image

este kitul de la I.P.R.S Baneasa cel de 10W B 8109 il am si eu dar nu prea le am cu electronica asa bn si as vrea sa il pun iara in functiune daca il faci sa imi trimiti si mie poze :aplauze

Link spre comentariu

De functionat functona...dar faza era ca mai marea majoritate a kiturilor veneau cu piese respinse de pe banda de lucru,gen rezistente cu valori mult mai mari decat cele inscrise,tranzistori "didactici"(parca asa le spuneau rebuturilor redenumite).Dar,oricum,pe atunci era important sa functioneze.

Link spre comentariu

E foarte posibil ca multe din acele kit-uri de 10W sa fi continut piese de proasta calitate, eu am nimerit unele mai reusite, cele 2 montaje cumparate la vremea respectiva nu contineau tranzistori de genul "SN100" sau alte ciudatenii, ce scria pe schema exista in componenta plicurilor si amplificatorul stereo pe care l-am realizat functiona bine chiar la putere mare.Imi amintesc ca am intampinat ceva probleme la reglarea tensiunii mediane, am schimbat multe rezistente din circuitul de polarizare al trz BC172 pana am obtinut tensiunea corecta. Cand am experimentat varianta de 35W (mono) nu am mai folosit piese din kit ci unele verificate/imperecheate (bineinteles m-a asistat tata) :rade: iar rezultatele au fost pe masura.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator waly88

Da, a trecut mai bine de un sfert de veac de atunci... Prin documentatiile mele am gasit si prospectul de la kit IPRS " Mixer audio cu trei intrari" pe care l-am facut prin clasa a IX-a. De s-ar intoarce timpul inapoi.....

as vrea si eu schema la preamplificatorul cu corector de ton de la iprs 8201 si 8203 daca le aveti din greseala pe acasa.... :jytuiyu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări