Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit I.P.R.S Baneasa

Vizitator just_dark_semitones

Postări Recomandate

Acum 40 minute, coss31 a spus:

Am destule kituri IPRS in colectie dar vreau sa realizez montajele.
Pe cablaje copiate am sa incerc.

Cat despre componentele IPRS, evident ca se gasesc, inca.

Daca doreste cineva schemele le pot ridica aici.

IPRS BANEASA - Cabana de la Baneasa.jpg

IMG_9789.jpg

IMG_9788.jpg

Vreau si eu scheme la alea cu ciripit de pasari, canar, privighetoare etc 

Link spre comentariu

Au circulat si 2-3 scheme de ''canar electronic'' care sunau excelent, am facut o gramada de bani cu ele acum aproape o jumatate de secol. Erau cu un oscilator autoblocat, realizat cu un tr. de iesire cu priza mediana in primar si tranzistori cu germaniu!

Nu in kiturile de baneasa ci in publicatiile  pentru amatori!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 2 minute, ionutz2013 a spus:

Eu am porcaria asta care cica e canar da se aude ca un bip intrerupt nici decum ca vreo vietuitoare. E dintr-un kit luat din targ dar nu iprs o copie chinezeasca dupa acele iprs

Este un montaj, pur si simplu, nu cred ca au dezgropat chinezii schema IPRS, mai degraba IPRS-ul a folosit o schema clasica! Si placa respectiva nu arata a fi produsa in China, sigur posibil sa gresesc!

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Marele Savant a spus:

Este un montaj, pur si simplu, nu cred ca au dezgropat chinezii schema IPRS, mai degraba IPRS-ul a folosit o schema clasica! Si placa respectiva nu arata a fi produsa in China, sigur posibil sa gresesc!

Da un montaj care face un sunwt aiurea departe de realitate si mai am un greiere care de fapt face ca sirena de la jandarmerie sau dubele alea de politie in niciun caz ca un greiere. Schema de la ciripitu ala care face repede si se rareste pana se opreste o caut de fapt dar nu stiu datele trafului de iesire cate spire are ce diametru de sarma etc. Il bobinam si singur daca as gasi datele lui

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 32 minute, validae a spus:

@ionutz2013 nu mai căuta schema aia aici, că n-o s-o găseşti.Ţi-am dat pe alt topic cel puţin o schemă pe care au am construit-o în mai multe exemplare şi care face cum vrei tu.

Multumesc ca ati facut curat, chiar va rog sa mutati si postul asta in noul topic, chiar daca am raspuns aici
...da, aia cu traf de iesire face cum trebuie. Eu pe vremuri am si cumparat din Iasi o sonerie gata facuta, cu alimentare la 220V, simplu, o rezistenta de putere , dioda si condensator de filtraj...era incasetata frumos in plastic. Nu am mai folosit-o de cand avem interfon la bloc. Cred ca era facuta la Tehnoton, putin timp inainte sa se destrame - avea deja alt nume, dar firma era in incinta fostului Tehnoton....in anii 90 exista in Iasi in magazin Tehnoton cu diverse piese de schimb ramase pe stoc majoritatea din productia Tehnoton. Nu stiu ce s-a intamplat cu marfa aia, am intrebat toti iesenii pe care i-am vazut aici. Erau de vanzare carcase de radio Iris si trafuri din astea, din care eu faceam metronoame pentru colegi, o schema asemanatoare cu cea de canar, avea avantajul ca nu era dependenta frecventa batailor de tensiunea bateriei, ci doar scadea intensitatea sunetului....mergea luni de zile cu o baterie de 4.5V, in coditiile utilizarii intensive de catre studenti la Conservator....
EDIT: Daca doar aspectul practic intereseaza, era la Mivarom, si probabil si pe alte site-uri un kit de sonerie cu butonul fara fir, are o baterie de 12V miniaturala, care are diverse sunete, printre care parca si ceva de pasarele, facut cu microcontroller, mult mai bun sunet decat un oscilator facut empiric....

Editat de carageae
Link spre comentariu
Acum 3 ore, coss31 a spus:

Am destule kituri IPRS in colectie dar vreau sa realizez montajele.
Pe cablaje copiate am sa incerc.

Cat despre componentele IPRS, evident ca se gasesc, inca.

Daca doreste cineva schemele le pot ridica aici.

IPRS BANEASA - Cabana de la Baneasa.jpg

IMG_9789.jpg

IMG_9788.jpg

Vin eu cu o sugestie. Hai sa facem un catalog de Kit-uri IPRS, adica un fisier pdf cu prospectul fata/verso si cablajul fata verso la fiecare kit IPRS. Daca tu poti scana fiecare prospect fata-verso si fiecare cablaj fata-verso, la 300dpi color, cu toate filtrele scanerului OFF si cu Image Adjustment pe None, eu le prelucrez grafic, le paginez si le adaug pe toate intr-un singur fisier, pe care ulterior il urcam aici pe forum in sectiunea Kit-uri IPRS. E putin de munca mai ales din partea ta, dar s-ar putea face. Ce spui?

Link spre comentariu
Acum 16 minute, sadang a spus:

Vin eu cu o sugestie. Hai sa facem un catalog de Kit-uri IPRS, adica un fisier pdf cu prospectul fata/verso si cablajul fata verso la fiecare kit IPRS. Daca tu poti scana fiecare prospect fata-verso si fiecare cablaj fata-verso, la 300dpi color, cu toate filtrele scanerului OFF si cu Image Adjustment pe None, eu le prelucrez grafic, le paginez si le adaug pe toate intr-un singur fisier, pe care ulterior il urcam aici pe forum in sectiunea Kit-uri IPRS. E putin de munca mai ales din partea ta, dar s-ar putea face. Ce spui?

Este partial posibil.  Multe kituri sunt sigilate. Dar oricum lucrez la un nomenclator ale acestor kituri.

KITURI IPRS BANEASA.pdf

Link spre comentariu
Acum 8 ore, coss31 a spus:

Este partial posibil.  Multe kituri sunt sigilate. Dar oricum lucrez la un nomenclator ale acestor kituri.

KITURI IPRS BANEASA.pdf 70 kB · 15 descărcări

Forate frumoasa initiativa. Documentul actual ar putea deveni cuprins-ul catalogului cu link-uri individuale catre detaliile tehnice ale fiecarui kit. Am sa creez eu un asemenea document cu ceea ce am din colectia Kit-uri IPRS si poate impreuna putem finaliza acest document, sa ramana posteritatii. Voi reveni aici cu draft-ul documentului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări