Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare sony!

Letcon

Postări Recomandate

Liviu, eu credeam ca vrei sa spui despre puterea cu care vor fi atacate acele difuzoare. Ca ele au 30W [probabil la 1khz] este foarte bine. Dupa cum a spus si Letcon, tot la [maxim] cativa W asculta.Tubul de br nu este in afara cutiei, iesirea lui este/pare la nivelul planului difuzorului - sau aproximativ. Ganditi-va ca incinta putea fi marita pt a include tubul (care putea fi pliat sau nu - alte incinte tv sau auto mai vechi), dar acesta nu este - nu trebuie considerat niciodata in afara incintei. Esential este ca la iesirea lui sa obtii faza corecta a semnalului sonor.Incinta originala a fost gandita pentru a respecta mai multe conditii: sa obtina phantom basul (specific incintelor tv), cu costuri minime si fara riscul de zbarnait sau dus difuzorul la/peste Xmax la volumul maxim dat de ampliful televizorului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Letcon

10

• liviu

6

• Shambala

4

• zal

2

Top autori în acest subiect

Mai pun cateva poze cu incinta desfacuta,tubul de bass are 2 cm in interiorul incintei si restul pana la 8cm inafara.Daca fac alte incinte o sa pot pune tubul in totalitate inauntru sau va trebui tot ceva de genul pus?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

daca nu te pricepi sa masori parametrii difuzorului sau impedanta boxei sa vezi unde este frecv de acord,cea mai simpla metoda a fost scrisa deja:umplii cu apa ,masori volumul de apa si tubul il faci ca cel existent.Daca nu gasesti cu acelasi diametru interior,in fctie de volumul incintei se poate recalcula la diametrul apropiat pe care-l gasesti.Partea din exteriora tubului se introduce in incinta.In mod normal se aplica un factor de corectie si trebuie scazut volumul ocupat de tub ,dar diferentele sunt nesemnificative in acest caz,deci nu are rost sa-ti bati capulDaca exista vreun filtru pasiv pt boxa,ar fi indicat sa respecti dimensiunile bafleului,daca nu,poti devia putin de la cele originale ca oricum nu este sigur liniara boxa10-12mm grosimea materialului pt noua cutie cred ca ar fi de ajuns.Poti sa faci cutia mai mare putin ,desi cred ca sunt suf. si cei 7L pt un dif de 13cm.Oricum nu poti sa ai pretentii mari de bas de la ele si daca nu ai parametrii lor nu poti stii daca se castiga ceva semnificativ prin acesta miscare,plus ca va trebui sa redimensionezi si tubul(sa-l scurtezi).Sa te astepti si la alt sunet in noile cutiiCa fapt divers am scris acest mesaj pt ca si eu am avut in trecut astfel de experinte,si acum tin minte unele dintr-un tv panasonic imens,tot sticlos si sunau f fain ,plus ca erau cu bas de 15cm si tw,filtru pe 2 cai.Cand le-a mutat in cutii de PAL nu au mai avut farmecul initial :rade:

Link spre comentariu

Nu e greu de decupat ''faţa'' boxelor, doar suprafaţa plană pe care se prinde diful şi cu tubul de bas-reflex, toată această bucată putîndu-se lipi sau încastra în faţa unei boxe noi, de formă normală.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

M-am gandit sa fac incintele dupa dimensiunile altor incinte "de fabrica" care au tot difuzor de 13cm diametru...de exemplu cum ar fi astea http://www.power-zone.ro/magazin/1912-b ... d-313.html (nu-i batut in cuie modelul acesta cu dimensiuni si etc...asa doar orientativ)

Intrebarea...realizand niste incinte identice cu cele de pe site(sau alte modele de fabrica asemanatoare) pot scoate la capat acordajul incintei doar din lungimea/diametrul tubului de bass sau oricum l-as modifica o sa am niste incinte ce suna aiurea...?

Link spre comentariu

nu prea merge treaba.eu iti zic sa mergi cum ti-au mai spus si colegii.cutie 10 litrii si tubul cum este in cutia originala.

Pai daca mai tin minte bine,am facut un calcul chiar la incintele de pe acel site si iasa un volum de aproximativ 11 litrii.De ce nu ar fi bune exact dimensiunile alea in cazul asta?si modificarea sa se faca doar in cazul tubului(daca-i nevoie...poate nu-i nevoie).Acum sa zicem ca nu am pretentia sa sune 100% ca in cutiile lor originale da macar un 90% as zice ca e rezonabil,pentru ca daca nu suna nici 90% sa zic nu are rost sa faci alte incinte care sa se auda infundat sau etc....doar de dragul de a construi cutii :sparge:
Link spre comentariu

nu e greu si nici scump sa faci o cutie de proba si s-o compari cu originalul.daca suna prost , adaugi material fonoabsorbant atat cat este nevoie.eu pana acum faceam 10 cutii .

Problema-i ca am avut si altele de facut si nu au fost cutiile pe primul loc,ca de atata timp se putau face 10 cum zici....Treaba e ca nu vreau sa ma apuc de ele,sa le fac,sa pierd timp,poate niste bani si etc si la urma sa fie dezamagire totala.As vrea sa am o siguranta cat de mica ca o sa iasa cat de cat bine.Alta faza e ca ati vazut ca sunt pline siteurile,forumurile de vanzari asa ceva la preturi bune....de aproape ca nu merita timpul pierdut sa mai construiesti.M-am hotarat ca ar fi bine sa le fac incinte pentru ca is niste difuzoare bune,originale nu ce gasesti acum prin combine muzicale si etc...si am zis ca nu are rost sa le pun la vanzare sa iau 50 de lei pe ele si s ama duc sa imi cumpar ceva petarde "sony" cu pret mult mai mare.Pe cat de simpla pare treaba,pe atat de complicata este :sparge: @zal am facut si proba cu apa,si a incaput in jur de 7-8 litrii de apa in incintele de plasticCum zice si liviu tre sa ma apuc pana la urma cand am ceva timp sa fac o incinta macar de proba si dupa sa vad ce si cum.
Link spre comentariu

stiu ca timpul e pretios si costa bani , dar sa faci o singura incinta de proba nu e mare lucru.ai nevoie doar de ambitie , ca restul vine de la sine.in practica(cel putin asa fac eu ) se mareste volumul incintei cu 10 la suta si se fac probe( mai adaugi ceva material , etc).cea ce spui tu despre difuzoarele tale ( ca de fapt detin si eu 2 difuzoare identice ) , este total eronat.difuzoarele suna , dar cam atat , nu au nimic special.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări