Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare sony!

Letcon

Postări Recomandate

Am recuperat 2 boxe dintr-un tv sony foarte mare,cred ca era destinat localurilor,ecran mare,sunet bun.Probleme e ca incintele in care erau puse difuzoarele au o forma tare aiurea pentru a fi puse in camera...

M-am gandit sa le fac alte incinte insa nu prea gasesc date tehnice despre difuzoare.Incintele sunt bass reflex,plastic si suna foarte bine insa forma nu-i deloc potrivita pentru a le pune in camera....

Pun cateva poze in caz ca a mai vazut cineva aceste difuzoare si stie ceva date despre ele,poate ma ajuta si cu un proiect de incinta,calculat si etc ca sa sune la fel ca in incintele originale...Am 2 incinte cum sunt in poza,difuzoarele de bass au 13cm diametru.

Multumesc

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Letcon

10

• liviu

6

• Shambala

4

• zal

2

Top autori în acest subiect

Dupa cum vezi in poza incintele au o forma tare "spatiala" si cam greu sa masor cat de cat exact....In plus cel mai important ma gandesc ca e "tubul bass reflex" ,nu stiu acum termenul exact.Conteaza diametrul lui,lungimea...etc.Am pus odata de proba un difuzor de bass ca in poza intr-o incinta dezafecatata de la ceva combina muzicala si se auzea rau de tot...deaia as vre sa fac ceva mai exact,calculat care sa stiu ca suna bine 90% macar.Difuzoarele-s bune si nu as vrea sa le vand ptr ca nu iau mai nimic pe ele si dupa tre sa cumpar alte boxe second sau etc mai vechi sau cine stie.

Link spre comentariu

Poti baga apa in incinta aia cu forme SF, dupa care masori volumul de apa care a intrat. Tubul de bass reflex se poate masura totusi. Nu cred sa fie incolatacit si el prin incinta incat sa fie greu de masurat.

Link spre comentariu

Poti face incintele putin mai mari fara nici o grija.Oricum vei avea probabil o ranforsare, poate ceva material antirezonant, volumul difuzoarelor si al filtrului, si cine stie, poate il mai modifici putin si pe acela ... :rade: Acele difuri sunt midwoofere, asa ca daca vrei sa scoti un pic de bas va trebui sa maresti volumul incintelor, sacrificand din Pmax. Tubul de BR va trebui tatonat, nu iti imagina ca se potrivesc exact dimensiunile anterioare - de la acelea se pleaca.

Link spre comentariu

Nu am asteptari foarte mari de la ele,in incintele de plastic "originale" suna foarte bine ptr ce fac cu ele.Le folosesc in loc de boxe de calculator si oricum suna foarte bine pentru o camera,cu muzica,filme etc.Va trebui sa vad cu tubul BR cum o rezolv sa sune cat mai apropiat de original.

Link spre comentariu

detin si eu 2 perechi de boxe sony , recuperate dintr-un televizor .difuzoarele sunt identice , difera un pic forma cutiei , tubul de bass are diametrul de 3cm iar lungimea de 5cm. in cazul tau , tubul de bass iese inafara , eu cred ca trebuie sa masori tubul de bass doar in interior. daca gresesc va rog sa ma corectati. dar daca vrei sa pastrezi cutia originala, ai putea face o cutie dreptunghilara , in care sa montezi toata cutia din plastic. in interiorul cutiei tale sa pui material care sa amortizeze vibratiile , iar sistemul de prindere , ramane la alegerea ta. desii, eu cred ca o cutie de 10 litrii e potrivita pentru acele difuzoare. in televizorul din care am recuperat boxele , difuzoarele erau folosite pe banda larga, iar pe boxe scria full audio spectrum. am facut un test audibil cu ele , iar asa dupa ureche la 100hz esti pe scala zero , ma refer la decibeli. coboara pana la 70de hz , dar mai putin audibil. in privinta mediilor si inaltelor suna bine , iar pe partea de inalte urca pana la 18,5khz. ajutate de un subwoofer , ar fii sistermul ideal pentru un sistem 2plus 1

Link spre comentariu

Eu nu am spus ca ar fi proaste! Am spus ca poti scoate si un pic de bas marind volumul cutiilor, dar sacrificand din spl, normal.Tubul de BR de test se face din carton asa ca nu exista nici o dificultate in a proba.

Link spre comentariu

nu am nimic impotriva cu marirea cutiei, shambala . din contra , cum zici tu , ar obtine mai mult bass , dar ar trebuii sa tinem cont si de puterea care o aplica difuzoarelor. desii , marind cutia cu 3, 4 litrii , nu cred ca ar influenta. oricum , personal 30 de waqti , mi se pare mult , desi in televizoare la partea de amplificator , foloseau tda 2052. tot ce vreau sa zic , este ca difuzoarele folosite direct pe amplificator , ajutate de un subwoofer suna foarte bine. cel putin se potrivesc cfel mai bine cu subwooferul meu.

Link spre comentariu

Eu cred ca 4 litri in plus s-ar simti binisor la bas, dar intradevar 30W este exagerat, mai ales pt boxe de calculator. Poate 3W, sau poate 30W PMPO ! :rade:Sigur ca solutia cu subwoofer este mai buna, dar si sensibil mai complicata si mai scumpa.

Link spre comentariu

sa nu intelegi gresit , difuzoarele duc destul de mult , eu le-am probat la 15 wati timp de 24 de ore si au dus pana la capat . asta da, fara distorsiuni si in limita in care am crezut eu ca difuzorul nu este fortat.mai pe romaneste , nu am fortat difuzorul sa scoata basul de care eu aveam nevoie , l-am lasat audibil in cursa lui. tocmai de asta zic , 3 w e putin , 30w e prea mult , dar folosit in conditii bune ajutat de un woofer , se poate obtine un maxim de performante , fara prea mult ajutor.acum , totul ramane la alegerea lui , daca el e multumit , poate sa mareasca cutia linistit , daca vrea ceva mai mult , un wooer nu ar strica in lantul audiofiilor.

Link spre comentariu

1.Dupa cum am spus si mai sus,problema cea mai mare o constituie forma la incinte.Incintele originale dupa cum se vede au forma tare aiurea(au fost construite sa incapa in tv si etc...asta e)de aceea vreau ceva mai "domestic" care sa le pot pune frumos pe un dulap,birou etc si de pe care sa pot sterge si praful.... :rade: ,ca pe cele originale nici aspiratorul nu ajunge in toate colturile si unghiurile....2.Puterea nu ma intereseaza,ca scrie 30w,ca scrie 2000w,5w,nu are importanta,cum am spus intr-o camera cum am eu,ptr calculator e arhisuficient,daca as asculta la maxim(cat duc ele) as fi tot cu vecinii la usa....3.M-am gandit si eu la varianta propusa de liviu,sa fac niste incinte in care sa bag incintele de plastic,dar am zis ca iasa tiganie...si tot sunet de plastic este,chiar daca pe dinafara e lemn,si nici aspect nu cred ca avea toata treaba.4.Tubul de bass intradevar este 80% inafara(nu stiu de ce a fost gandit asa) si 20% sa zic inauntru,m-am si gandit cum ar trebui pus pe noile incinte ca sa sune macar cum suna cele de plastic :nas: 5.Incintele recomandate de petreelectronic nu imi plac ca forma,imi plac incintele mai "adanci" decat inalte tare si "inguste" de aceea cele prezentate de mine pe site ar fi frumoase ca si forma si le-as putea manevra altfel prin camera...6.Momentan ascult la ele cu un amplificator facut cu tda7386(st original) si nu simt deloc nevoia de mai multa putere...suna foarte frumos ptr ce pretentii am de la ele,au si bass si tot,mai mult nu am nevoie.Cam lung postul dar am vrut sa fie cat de cat clar ce planuri am cu incintele astea SF :nebunrau: Sa vad daca pot face niste incinte sa sune la fel de bine sau de ce nu mai bine ca astea SF,cred ca partea cea mai complicata o sa fie tubul de bass.Forma si dimensiunile o sa le iau ca in linkul postat de mine mai sus.Ne auzim... :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări