Vizitator Quartzzz Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 buna ziua.. azi dupa ce am activat cb-ul la masina mi-a venit o idee.. vreau sa pun un display care sa-mi afiseze consumul instant,din cauza ca loganul meu nu suporta aceasta functie..varianta1.. folosesc doar pinul debit carburant.. zic eu mi-ar trebui un microcontroler sa traduc semnalul si sa-l pun pe display.. dar ca nu stiu in ce format vine debitul de carburantin: debitout: CI (l/h)varianta2.. folosesc si semnalul pentru viteza si mai afisez consumul mediu pe 100km estimat daca presupunem ca CI ramane constant (vreau sa vad cat consuma daca mentin o anumita viteza/turatie constanta)in: viteza , debitout: CI (l/h), Consum mediu estimat(l/100km)are cineva idee cam de unde sa incep? sau poate ati facut voi asa ceva si aveti o schema, un program ceva..mersi.. Link spre comentariu
alfabit Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Cauta un tb logan ver 6002 - gasesti cu zecile prin tirgurile auto, chiar unul spart, de la o masina accidentata - scoti MCU pe care scrie logan v6.0, si-l schimbi pe al tau pe care acum scrie logan v7.1, si gata, asta-i tot ! Nu-i asa de greu de scos si relipit, cu duza adecvata iti ia 10 minute. Alte modificari nu sint necesare. Vei avea consum instant pe tb !Da, era sa uit, trebuie sa rescrii si promul cu o versiune 6002. De fapt schimbi si promul, dupa ce scrii km cum iti convine.Acuma sa stii ca l-au scos pentru ca cica ar fi niste norme UE sa nu fie afisate informatii pe tb care sa distraga atentia soferului in timpul condusului, sa nu ai tendinta sa stai sa te uiti la variatia consumului instant si sa nu te mai uiti la drum !?O fi adevarat ? Link spre comentariu
Vizitator Quartzzz Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 da.. nu m-am gandit la varianta asta.. cred ca ies si mai ieftin.. buna idee..si da distrage foarte mult atentia.. are un prieten CI si sta numai cu ochii pe el.. Link spre comentariu
alfabit Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 .. cred ca ies si mai ieftin.. si da distrage foarte mult atentia.. are un prieten CI si sta numai cu ochii pe el..Sigur iesi mai ieftin. Plus aspectul, totul original, fara adaptari si alte inginerii. Cu citeva zeci de lei, gasesti o placa buna, intreaga, pe care poti s-o schimbi cu totul daca ti se pare complicat sa inlocuiesti doar MCU. Asa se vind placile ( 20 - 40 lei ) fara carcasa bordului, care se sparge prima in caz de accident.Si cu privitul la CI, dupa un timp te obisnuiesti sa nu-l mai iei in seama, si mie mi-a luat un timp, cu toate ca e interesant sa-l vezi aratind > 20 l / 100 km la turatii de ~5000 in urcare ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum