Vizitator poppyflo Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Buna ziua,antena Yagi, 25-26 elementi, gratar in spate + amplificator lungime de banda 47.........842 MHznu stiu lungimea buclei care se leaga la vibrator in cm - lambda/2va rog sa ma ajutati, Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 lambda/2V-ati cam dat singur raspunsul, lambda/2*0,86(de exemplu, 0,86 fiind constanta de cablu coaxial). Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Bucla o faci dupa frecventa cea mai joasa. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Este o.66 x (l/2) pentru cablu obisnuit cu polietilena. Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 antena Yagi, 25-26 elementi, gratar in spate + amplificator lungime de banda 47.........842 MHznu stiu lungimea buclei care se leaga la vibrator in cm - lambda/2Nu se poate face adaptare/simetrizare folosind bucla la o antena de banda asa de larga. Buclele sunt pentru banda ingusta, tipic 1 canal si "las' ca merge si asa" pentru cateva canale mai sus sau mai jos. Daca doriti sa folositi antena de la 47 la 840MHz, adaptarea/simetrizarea se face cu un transformator de banda larga realizat pe ferita.Pentru o singura frecventa (un canal), calculul corect este lungimea_buclei = 0.66*lambda/2, unde lambda = 300/f[MHz] Link spre comentariu
Tudor Badescu Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Bucla semilambda are o banda de trecere de circa10%.De acord ca nu poate fi buna de la 47 la 842 MHz.Si nici antena nu are cum sa aiba o banda asa de larga,fiind totusi antena rezonanta.Coeficientul de scurtare e 0,66 pentru polietilena masiva intre miez si camasa si poate ajunge pana la 0,88 la polietilena buretoasa. Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 O bucla de adaptare in l/2 x factorul de scurtare (depinde de tipul dielectricului) nu face adaptarea corecta decat pentru 50MHz banda, adica +/- 3-4 canale TV, in jurul frecventei pentru care este calculata.Antenele Yagi la fel, se dimensioneaza pentru grupe de canale (8-10 canale TV) daca este vorba de domeniul UIF. In FIF banda receptionata cu castigul optim este si mai mica, pentru o antena Yagi. Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Am o carte cu toate tipurile de antene radio (UUS) si TV (FIF/UIF)Costructia antenelor simple, sinfazate, a buclelor pentru antena, etc. Se numeste ANTENE de Ebarhard Spindler, este destul de mare are 21MB in format pdf.Nu merge atasata aici (max. 500KB)Trimiteti-mi pe privat o adresa de mail google sau yahoo care sa permita trimiterea a 21MB. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum