Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microfoane

augustin87r

Postări Recomandate

Buna dimineata,

Astazi am facut rost de la o ruda de doua microfoane nefolosite. Cred ca au in jur de 40 de ani, adica de prin 74-75. Sunt foarte fine,au montaj electronic in interior (cel putin unul)

Unul e cam ca acesta, doar ca al meu arata mai bine, e mai rafinat decat ce se vede aici...Are agrafa de prins in piept ca sa iei interviu cuiva. Constat ca merge la laptop, dar are un montaj care il amplifica pe care nu am putut sa il probez. Cred ca are performante mai bune decat unul chinezesc de acum...E `Made in Japan` ... PANASONIC MW 2056P

http://cgi.ebay.com/2-Vintage-Panasonic ... 19c705e5c0

Iar celalalt seamana destul de bine cu cel Sanyo, doar ca al meu nu e Sanyo, scrie Made in Holland, deci teoretic ar trebui sa fie Philips, dar nu l-am gasit nicaieri..Oricum, o sa il numesc ` Philips` PE acesta nu cred ca il pot folosi ca ar insemna sa ii tai mufele si sa ii pun altele..IN fine, sunt trei imagini aici (dati next)...

http://img.inkfrog.com/click_enlarge1.p ... d=88330598

Acum sunt curios sa aflu ce fel de microfoane s-au folosit in Romania si daca tara noastra a fabricat ceva asemanator pt inregistrari profesionale sau jurnalisti.

Tin minte un microfon pt magul Kashtan: era alb, in forma de piramida.

Microfonul Panasonic are mufa aceea compusa dintr-un jack si una care seamana cu cele pt alimentarea externa a radiourilor. Cum anume erau folosite? Ce aparate aveau posiblitatea de mufare la asa ceva? (ma gandesc ca pe mufa tip `alimentare externa` era alimentat montajul din interiorul microfonului)

Microfonul Philips are doua mufe DIN, una cu 3 pini care stiu unde se conecteaza si una cu 5 pini care habar n-am pt ce e. Asta unde se conecta? Avea si el montaj in interior? Cu ce rol?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• +_Florin_+

1

• augustin87r

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 luni mai târziu...

Tin minte un microfon pt magul Kashtan: era alb, in forma de piramida.

Iata un microfon dinamic stereo de la magul Unitra :da Mufa DIN cu 5 pini. Cele 2 microfoane se pot roti, evident pentru a capta sunetul din directii diferite.

post-18989-139829328394_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări