vladutz2000 Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 SalutOk,v-ati prins ca nu stiu nimic despre chestiile astea in momentul in care ati citit titlul : "Un ceva care..."Ideea e urmatoarea : Am facut un..lucru , care trebuie alimentat de la o baterie.E una de litiu,deeci da maxim 4.2V . Dar mie imi trebuiesc 5V.Mi-a facut un prieten o sursa boost dar care are un randament superb(nu) de 50% si care face foarte mult zgomot.Adica nu pot sa masor bateria,nu pot sa folosesc ADC in principiu,din cauza ca ala are la output foarte mult zgomot.Intrebare : Stie careva o schema pentru o sursa asemanatoare , dar care are un randament mai mare si care nu are niciun fel de zgomot pe output ? Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Cauta datasheet-ul la MC34063 si vezi daca te intelegi cu el. E un integrat specializat pe conversia DC-DC. Link spre comentariu
vladutz2000 Postat Iulie 18, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2011 marfa pe asta l-a folosit si acel prieten care mi-a facut convertorul ala. A folosit schema asta : http://datasheetoo.com/wp-content/uploa ... ematic.jpg Ai vreo idee de la ce vine zgomotul ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 de la implementarea proasta... Link spre comentariu
Mikrosha Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 OK, eu îs inculpatu'. N-am mai verificat zgomotul sursei înainte să i-o trimit, am considerat că nu are ce să meargă prost. And I failed. De acord că a fost proiectată prost, dar chiar aş fi foarte curios ce ar trebui modificat ca să nu mai genereze zgomot alb. Practic zgomotul alb arată că PWM-ul nu e constant şi variază aleator. Vrun traseu de reacţie primeşte tensiune indusă de undeva? Bobina de 150uH, aici avînd circuit magnetic deschis, şi fiind cu sîrmă de 0,5 din ce-mi aduc aminte, e prea mare? Am pus primul condensator al filtrului pi prea mic? Curentul maxim a zis că ar trebui este undeva sub 300mA, deci am zis că 22uF ajung. Ăsta-i layout-ul: Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Sunt cam ciudate integratele astea. posibil sa trebuiasca un singur punct comun pentru masa (in special reactia sa fie separata de partea de putere)Eu am folosit intregratul asta + traf de ferita sa alimentez un amplificator de casti si n-am avut (mari) probleme (miezul era prost si initial am luat reactia dupa bobina de filtraj-apareau diverse sunete) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 La proiectarea cablajului ar trebui luat in considerare cam orice fenomen destabilizator. Sa iau un exemplu: acel traseu de masa ce trece pe sub bobina se poate comporta ca un sfert de spira de "secundar" al unui traf, poate ar fi mai bine ca masa sa fie adusa pe jos (se poate face loc prin divizor sau chiar cu un sunt pe sub CI).N-am incredere in inductantele cu circuit magnetic deschis, pot induce in componentele din jur. Exista toruri mici cu intrefier distribuit, ideale pentru asa ceva. Eventual se pot recupera de pe placi de baza PC.Nu cunosc valorile componentelor din jurul 34063, deci nu pot spune nimic despre alegerea lor, cu siguranta nu sunt cele din schema la care se ajunge prin link-ul de mai sus. Sunt convins ca nu trebuie spus despre importanta condurilor de calitate. Atasez extras din PDF-ul 34063 poate foloseste la ceva: Link spre comentariu
Voltus Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Cablajul are mici probleme de proiectare dar poate fi usor refacut ca in figura :- intrerupi traseul de masa inzona marcata cu galben- lipesti un fir intre pinul IC si punctul de pe traseul de masa simbolizat cu verde Acum zgomotul ar tb sa fie mult mai mic . Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Nu ar fi mai bine asa? (dispare si traseul de sub bobina!) Link spre comentariu
Voltus Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 NU prea ! Parazitii care apar pe alimentare (in acest caz ) sunt cauzati de decuplarea necorespunzatoare a capacitatilor de pe iesire iar influenta traseului de sub bobina este minima . Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Eu le-as combina pe cele doua, iar partea de sus a traseului de masa ar disparea in neant. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum