Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Brum pronuntat din laptop???

Vizitator hazard

Postări Recomandate

Vizitator hazard

Am o problema cu un laptop pe care il folosesc la sonorizari.Am observat 2 situatii, una in care am un brum de 20-30hz de imi danseaza membrana la difuzoare de nu mai stie de ea si alta cand imi intra un zgomot de fond ca un tiuit cand scot chargerul laptopului din priza.Am incercat cu mai multe modele de mixer, cabluri de toate felurile ecranate, mufe aurite etc.Laptopul este un Compaq Evo, PIV,2ghz,512ddr, placa de sunet incorporata Intel.Exista vreo solutie sau imi trebuie o placa de sunet externa???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luc

2

• niq_ro

1

• Silviu26

1

Top autori în acest subiect

daca zici ca-l folosesti la sonorizari, inseamna ca ca exista si varianta 3 cand se aude bine, nu?zgomotele alea le ai cand ai charger-ul conectat?daca da, la inversarea stecherului in priza e acelasi efect?

Link spre comentariu

nu e normal sa ai brum,dar nici nu pot sa cred ca ai brum din laptop,eu zic sa verifici mufele,felul conectarii(daca nu cumva ai inversat masa cu semnalul),eventual faci proba la alt amplificator sau cu alta sursa de semnal

Link spre comentariu
Vizitator hazard

am identificat problema, se pare ca pana la urma n-am deparazitare pe charger, de la el era.Acum n-am nici cea mai vaga idee daca pot sa-l deparazitez sau trebuie sa iau altul.Am vazut la laptopul unui amic, pe cablul de la charger la laptop exista un fel de filtru de din acela, in genul cum sunt cele de pe cablurile de la monitoare, un cilindru de vreo 3-4 cm lungime dintr-un anume material (magnet???).Pot sa gasesc asa ceva?

daca da, la inversarea stecherului in priza e acelasi efect?

nu, la inversarea stecherului in priza piesa respectiva din winamp o ia inapoi, si acum daca il las normal ramane doar negativul, pot sa fac si karaoke :supz:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări