lama Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Are cineva (de dat) codul C ptr picc ptr comunicare seriala?Multumesc Link spre comentariu
wangine Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Coduri pentru uart sunt cu miile . Depinde de compilatorul pe care-l folosesti. Si daca-ti da cineva un cod, ce faci cu el. Tu trebuie sa faci comunicatia in functie de parametrii tai , nu? Examples: byte x,y,z;printf("HiThere");printf("RTCCValue=>%2x\n\r",get_rtcc());printf("%2u %X %4X\n\r",x,y,z);printf(LCD_PUTC, "n=%u",n);Si tipurile de format Format:The format takes the generic form %nt. n is optional and may be 1-9 to specify how many characters are to be outputted, or 01-09 to indicate leading zeros, or 1.1 to 9.9 for floating point and %w output. t is the type and may be one of the following:c Character s String or character u Unsigned int d Signed int Lu Long unsigned int Ld Long signed int x Hex int (lower case) X Hex int (upper case) Lx Hex long int (lower case) LX Hex long int (upper case) f Float with truncated decimal g Float with rounded decimal e Float in exponential format w Unsigned int with decimal place inserted. Specify two numbers for n. The first is a total field width. The second is the desired number of decimal places. Example formats:Specifier Value=0x12 Value=0xfe %03u 018 254 %u 18 254 %2u 18 * %5 18 254 %d 18 -2 %x 12 fe %X 12 FE %4X 0012 00FE %3.1w 1.8 25.4 * Result is undefined - Assume garbage. Necesita #pin_select U1RX=PIN_B12 // doar pentru test#pin_select U1TX=PIN_B14 // doar pentru test//#use rs232(UART1,baud=19200,parity=N,bits=8,stream=com_1)// or#use rs232(UART1,baud=115200,parity=N,bits=8)Asta pentru CCS compiler. Pentru C18, C30, Hitech void InitUART1(void){ //unsigned char c; U1MODEbits.UARTEN =1; // UART pins controlled by UART U1MODEbits.USIDL =0; // UART communication continue in Idle Mode U1MODEbits.ALTIO =1; //UART using alternate pins U1MODEbits.WAKE =1; // Wake up enable in sleep Mode U1MODEbits.LPBACK =0; // Loopback mode disabled U1MODEbits.ABAUD =0; //Autobaud process disabled U1MODEbits.PDSEL =0; // 8-bit data, no parity U1MODEbits.STSEL =0; // 1 stop-bit. U1STAbits.UTXISEL =0; //Transmission Interrupt Mode Selection bit U1STAbits.UTXBRK =0; //UxTX pin operates normally U1STAbits.UTXEN =1; // Transmit enable U1STAbits.URXISEL =0; // Interrupt occurs when one charater is received U1STAbits.ADDEN =0; // Address detect disabled U1BRG=31; // Value for 57600 bps baudrate //U1BRG=15; // Value for 115200 bps baudrate ConfigIntUART1(UART_RX_INT_EN & UART_RX_INT_PR4 & UART_TX_INT_DIS & UART_TX_INT_PR0); } printf("abc %i\n", (signed int)100 );Vino cu mai multe detalii, nu are sens ceea ce ceri Link spre comentariu
lama Postat Iulie 19, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2011 Are cineva (de dat) codul C ptr picc ptr comunicare seriala?MultumescPentru wangine: cred ca nu te-ai uitat bine mai sus. Scrie clar picc. Ca librarii gata gasesc in CCS sau MikroC. Iar ce gasesti pe net este in general in asm. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Vezi in directorul samples->serial->bitbang de la picc (in linux e in ...picc9.80a/samples/serial/bitbang), poate-l poti adapta la picul tau. Link spre comentariu
lama Postat Iulie 19, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2011 Vezi in directorul samples->serial->bitbang de la picc (in linux e in ...picc9.80a/samples/serial/bitbang), poate-l poti adapta la picul tau.Ma uit. Multumesc Link spre comentariu
MatyC Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Are cineva (de dat) codul C ptr picc ptr comunicare seriala?MultumescPentru wangine: cred ca nu te-ai uitat bine mai sus. Scrie clar picc. Ca librarii gata gasesc in CCS sau MikroC. Iar ce gasesti pe net este in general in asm. CCS si HiTech au aceiasi denumire la compilator: picc.exe. Pentru a evita confuzia pe viitor specifica numele compilatorului ( Hitech, C18, SDCC, CC5x, CCS, etc) ca am avut si eu probleme cu numele asta identic de "picc". Link spre comentariu
lama Postat Iulie 19, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2011 CCS si HiTech au aceiasi denumire la compilator: picc.exe. Pentru a evita confuzia pe viitor specifica numele compilatorului ( Hitech, C18, SDCC, CC5x, CCS, etc) ca am avut si eu probleme cu numele asta identic de "picc".Nu stiam ca au acelasi denumire. Imi cer scuze. Nu am instalat decit doua compilatoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum