Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la programarea 12F509

Vizitator dmark30

Postări Recomandate

Vizitator dmark30

Salut,Folosesc un PicKit 2 , am programat mai multe pic-uri cu el , insa modele de 8-bit inca nu (seriile 12F)...Problema e la conectare: folosesc softul Pickit 2 v2.61 (de la Microchip) pentru a incarca hex-ul, programatorul este recunoscut insa pic-ul nu, selectand 12f509 din lista, totul e ok (se poate sterge, scrie) insa ce a observat, ca dupa ce am sters pic-ul (deconectat, reconectat), e ca memoria nu e goala, adica nu s-a sters...Am incercat un al doilea pic , identic, si tot la fel.A mai avut cineva probleme asemanatoare cu aceste tipuri de picuri? Multumesc.Andrei

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• francezu

2

• 10vid

1

Dupa ce apesi ERASE primesti mesajul "Erasing device... Complete." in casuta cu fundal verde?Daca da, probabil e borsit ori softul ori driverul si trebuie reinstalat.

Link spre comentariu
Vizitator dmark30

Dupa ce apesi ERASE primesti mesajul "Erasing device... Complete." in casuta cu fundal verde?Daca da, probabil e borsit ori softul ori driverul si trebuie reinstalat.

da, apare mesajul cu fundalul verdela care soft te referi? firmware-ul din Pickit?atasez si schema, poate nu sunt conexiunile in regula...http://imageshack.us/f/339/12f.png/
Link spre comentariu

Pune si valorile componentelor pe schema! Eu am patit acelasi lucru de la un condensator electrolitic pus pe alimentarea pic-ului. Trebuie avuta in vedere si incarcarea pinilor PGC,PGD; in mod normal se izoleaza de circuit cu niste rezistente.Daca pui PIC-ul pe soclu si-l legi la programator merge ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator dmark30

am incercat cu pic-ul practic deconectat de la circuit si legat doar pe firele de programare, acelasi mesaj: "no device found".nu-mi dau seama unde ar putea fi problema...

Link spre comentariu
Vizitator dmark30

...oricum, am renuntat la ideea de a continua cu 12f509... dupa mai multe incercari , spre final a pierdut si valoarea OSCAL. :sparge: O sa incerc cu 12F675.

Link spre comentariu
Vizitator chris77tm

Ideea e ca la sters din cate stiu eu, software-ul de PicKit nu mai verifica daca locatiile sunt goale, deci primesti OK cu ecranul verde oricum (presupunand ca ai legaturile bune). Autodetectul nu conteaza, dar in schema ta am observat ca nu ai rezistenta de la pinul PicKit-ului la ~MCLR-ul de la PIC, in schimb ai de la Vdd-ul PicKit-ului la Vdd-ul Picului. Din cate stiu eu, rezistenta aceea trebuie pusa la MCLR. Pune o rezistenta de 1K acolo, s-ar putea aia sa fie problema. Si totusi fa o poza buna la montajul tau si posteaz-o, ca una e schema trimisa de tine, alta e montajul fizic. Poate ai vreo greseala in montaj.Chris

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări