Vizitator Adrian B Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 salutare dragi electronisti, am urmatoare aplicatie .Un garaj subteran are o automatizare de usa , se deschide in exterior printr-un apelator telefonic instalat de mine ce raspunde doar la numerele inregistrate in epromul acestuia.Problema este ca in garaj nu este semal telefonic si locatari nu isi pot deschide usa, asa ca am venit cu ideea de a pune o pereche de baiere IR.Problema este ca ele scot un contact normal inchis. Mie imi trebuie un contact normal deschis iar cand trece locatarul cu masina prin raza celulelor sa se inchida contactul si sa imi apese practic butonul de deschidere.Am incercat sa inseriez o sursa de 12V (sursa care e folosita si la alimentarea celulelor) si un releu sa imi intoarca contactele. Problema este ca nu imi ajunge suficient curent prin releu ca sa imi anclanseze bobina releului ...nu stiu care e problema exact dar cred ca exista o alta modalitate prin care pot inversa contactele.Atasez o mica schemace imi recomandati sa fac? Multumesc si astept cu nerabdare!!Adrian, Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 bariera sa comande un tranzistor care sa comande releul. cine stie ce iesire are bariera...pana nu stim asta,nu putem merge mai departe Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Se poate rezolva cu un senzor de prezenta (infrarosu,majoritatea au releu inclus ) Link spre comentariu
Vizitator Adrian B Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 pai ar trebui sa fac niste poze? sau cum as pute-o rezolva? Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Cauta Optex -OA202C !Daca vrei iti dau unul pt probe?(folosit) Link spre comentariu
Vizitator Adrian B Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Cauta Optex -OA202C !Daca vrei iti dau unul pt probe?(folosit) mersi de raspuns...acum am trecut in fuga prin fata calculatorului si nu am timp sa caut ...o sa caut pe seara...daca te rog sa imi dai cateva detalii , ce e optex...si ce face....ti-as fi recunoscatorMultumescBafta tuturor.Adrian, Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 12-24V AC/DC ,releu cu contacte n.o si n.c (0.3 A) Link spre comentariu
Vizitator Adrian B Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 12-24V AC/DC ,releu cu contacte n.o si n.c (0.3 A) am inteles...si cum il actioneaza bariera? Link spre comentariu
Vizitator Adrian B Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 bariera sa comande un tranzistor care sa comande releul. cine stie ce iesire are bariera...pana nu stim asta,nu putem merge mai departeSalut...nu poti sa imi dai o schema? sau ceva mai multe detalii? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum