Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imi trebuie un compresor de dinamica

Vizitator iib

Postări Recomandate

Vizitator iib

Am o cerere mai neobisnuita.De foarte mult timp ma deranjeaza foarte tare obiceiul realizatorilor de filme (artistice) de a folosi o coloana sonora complet debalansata din punct de vedere dinamic. Probabil ati vazut (auzit) si voi cum dialogurile sunt la un nivel normal, dar alte sunete si mai ales muzica au brusc un volum mult, mult mai mare. Este foarte enervant, fiindca trebuie sa stai tot timpul cu mana pe telecomanda si sa dai mai tare sau mai incet televizorul. La cinematograf este acelasi fenomen, dar acolo nu ai ce face :)Nu stiu ce considerente artistice ii fac pe regizori sa foloseasca asa o chestie enervanta.La fel se intampla la televizor la trecerea de la orice program la publicitate. Publicitatea are un volum mult mai mare decat cel de pana atunci.Nu stiu cum de atata timp nu s-a gasit nimeni sa implementeze pe televizoare si optiunea compresor de dinamica. Pentru cei ca mine, enervati de variatiile absurde de volum.Pentru ca am descoperit acest forum sper sa gasesc aici pe cineva care sa ma ajute.Am nevoie de un montaj simplu si banal de compresor de dinamica pe care sa-l intercalez intre iesirea de sunet a TV si difuzoare. Ca sa pot si eu sa vad omeneste un film. Pentru ca nu am nici un fel de scule de lucru nu mi-l pot realiza singur.Evident ca voi plati piesele, timpul necesar si efortul.Daca acest tip de montaj exista deja, spuneti-mi unde pot sa il gasesc.Daca ma poate ajuta cineva il rog sa ma contacteze pe PM sau sa raspunda la acest topic.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

1

• Th3_uN1Qu3

1

• remus68

1

• cristian2009

1

Da, asta inseamna ca te'ai obisnuit cu muzica comprimata grav care se da la radio (si care se scoate la fel de comprimata si pe CD'uri in ultimul timp), ceea ce nu e tocmai ok. La filme e dinamica "corecta"...Exista DVD playere si televizoare mai "destepte" care au aceasta functie. Sau iti faci un media PC.

Link spre comentariu

Uneori, trebuie sa dau volumul televizorului la maxim ca sa aud coloana sonora a unui film. In schimb, cand incep reclamele, "bubuie" casa. Un efect foarte... "artistic".Oricum, am renuntat la ideea de a urmari filme la TV. Timp pierdut si nervi.

Link spre comentariu

Problema diferentelor de volum exagerat de mari la unele filme este totusi reala dupa parerea mea, sa fim seriosi eu unul nu mai citesc subtitrarile de mult timp, oricum majoritatea traducerilor sunt aberante, si ce sa mai spunem de sincronizare... in fine ca sa ascult conversatiile trebuie uneori mult ridicat nivelul sonor apoi te trezesti ca tremura totul prin camera cand intra coloana sonora ( muzica sau alte efecte ), si chiar este enervant, si de cele mai multe ori iau mult din bas, merg doar pe medii si inalte ca sa evit zgomotele :ras:

cat despre urmaritul filmelor la TV... pai asa cum si cristian spune, este o pierdere de timp, asazisele pauze comerciale sunt ridicol de dese, stiu ca CNA-ul a impus o limita maxima de minute pe ora cu reclame, limita care insa este mult fortata de toate televiziunile, prefer sa evit stresul provocat de acest aspect. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări